FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bořík

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#526 Příspěvek od Bořík »

Měl bych strach, aby se antény neuklepaly proudem vzduchu. Přece jenom to může v letu chytnout vibrace a pak je otázkou chvilky, kdy se anténa uklepe. Rozhodně bych použil trubičky.
Tim

#527 Příspěvek od Tim »

RCStudio píše:
Bojim se toho ze cim blizsi prikloneni anten k trupu je dela mene citlivymi prave z duvodu tolika uhliku. Chce to vystuzit, jsem zvedavy na vysledky....

Jinak me napada, nema nekdo Mobiuse aby se natocilo co to dela s antenami?

Placnout mobiuse tak aby natacel bok letada s antenama. To by bylo zajimave :)

Ano, rozhodne pujdou do trubicek. Do konce tydne to udelam a otestuji. Podam report :-).

Diky panove!!
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
jarda19

#528 Příspěvek od jarda19 »

Honzo: prosím tě můžeš alespoň okrajově popsat rozdíl ve VF dílu přijímačů řady X a přijímačem L9R. Zajímavé že nemají antény na konektory :? . Dvojnásobný dosah......
Neplánuje FRSKY vyrobit L9R s telemetrii ???
Dej tam požadavek.
Frsky HORUS
mhotar

#529 Příspěvek od mhotar »

Já bych jim ještě poradil zdvojnásobit dosah u X přijímačů, když už budeš posílat ten požadavek. Kde by bez nás byli co?
www.opentx.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od ddano007 »

Čo sa týka antén, pridám svoju trošku do mlyna:
po tomto incidente
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j9q8KkOJfPU[/youtube]
som riešil uchytenie antén ( mal som ich chytené o nohy heliny, statika pri dotyku heli so zemou a máte tiež také krásne video :mrgreen: ), vytlačil som si držiačiky
drziacik.jpg

+ do toho kúsok plastovej trubičky. Ak sa doma dostanem, odfotím, ako to vyzerá na heli...
EDIT: Takto.
drziacik02.jpg
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Tim

#531 Příspěvek od Tim »

Ahoj, prikladam dnesni logy. Bohuzel jsem zapomel zapnou logovani Alt. Takze priste. Ale zavyslost jsem na aktuani vysce nezaznamenal. V letu 4 ignorujte peeky k nule, byl to reset telemetrie.

Diky!

Mandarin_V4-2016-08-23.zip
(131.78 KiB) Staženo 84 x
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
zz
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od zz »

to ddano007:

Tak to je dobré peklo, jak to, že se anténa uzemnila? Já mam na T-rexovi 550 antény takto a v pohodě.
antény.jpg

ZZ
www.rckozmodrom.com
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od ddano007 »

Lenže ty ich máš na vzpere ocasu. Ale my, čo sme šikovný, ich chytíme zdrhovačkou o tú plastovú podvozkovú nohu, každú anténu na jednu. No a potom stačí, aby sa časom trochu zohla ( vrtula robí dobrý prievan ), aby bol horúci letný deň, trochu pri pristávaní zvíriš a zelektrizuješ prach a máš tiež také krásne video :mrgreen:
Ale tiež pravda, že za tie dva roky, čo s ňou lietam sa mi to nikdy predtým ani potom nestalo. A na ostatných heli som mal/ mám tiež chytené antény o podvozok a nikdy nič. Náhoda je blbec...
Standa Stuchlý

#534 Příspěvek od Standa Stuchlý »

[quote="ddano007"]Čo sa týka antén, pridám svoju trošku do mlyna:
po tomto incidente

No, po shlédnutí Tvého videa mi bylo hned jasné o co jde. Synátor také létá vtrulníky, mám dojem že má i 700stovku a popisoval mi to samé, co se stalo Tobě. Stalo se to jemu i jeho známému a ne jednou. Vždy to bylo na prašné cestě. Nikdo z nich nepoužívá Frsky, ale Spektrum a Futabu. . A všichni se shodli na jediném závěru. Suchý prach zvýřený vrtulníkem, kde je moc rotačních dílú, vytvoří statický náboj, který pravděpodobně zaruší přijímač, nebo jinou část elektroniky na vrtulníku. Reakce vrtulníku a následky vždy téměř shodné.

Proč všichni hledáte problém skoro vždy u výrobků Frsky. Je to jako, když něco nechápu, svedu to na Boha. Ten taky za všechno může.
Tim

#535 Příspěvek od Tim »

Ahoj, prijde vam na tech logach neco spatne?

Diky
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Standa Stuchlý

#536 Příspěvek od Standa Stuchlý »

že si zapínal a vypínal vysílač se zapnutým logováním a přijímačem? A prdlajs. Máš tam dva totální výpadky signálu. Přibližně po půl sekundách. Ale to se nedá přesně určit. Kolik takových měření s výpadkem máš? A v jakém modelu?

Druhý výpadek je z 90dB na nulu. To si měl jistě vysílač blízko modelu. Ten první mi zatím není jasný.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od ddano007 »

Standa Stuchlý píše:... Proč všichni hledáte problém skoro vždy u výrobků Frsky...

Stando, nič v zlom, ale nikto nehľadá problém u FrSky. Snáď som napísal jasne, že problém som spôsobil ja, antény od príjímačov nie sú konštruované ako bleskozvod :mrgreen:
Dával som to sem len ako príspevok do diskusie, keď pár strán dozadu Tim dával foto, ako má antény len tak vystrčené z modelu a neupevnené, na margo čoho lubo1 správne poznamenal, že mu ich vietor sklopí a mal by ich do niečoho dať. Preto ten môj príspevok: ak má možnosť si nejaký držiak na anténu vytlačiť, na poletucha to ľahko upevní...
Standa Stuchlý

#538 Příspěvek od Standa Stuchlý »

ddano007, omlouvám se, ale po přečtení začátku Tvého příspěvku jsem reagoval trochu unáhleně. Až jsem svůj elaborát odeslal, tak jsem si dočetl ten zbytek, ale bylo mi trapné měnit, co jsem napsal. Ber to jako mou univerzální odpověď na různé nářky, kdy většina uživatelů hledá příčinu nejdříve ve frsky a ostatní souvislosti téměř ignoruje. To mne právě trochu vytočilo. Neber proto můj příspěvek osobně. Díky.

Jistě, antény přijímače nejsou bleskosvod, proto jsem psal, o částech elektroniky vrtulníku. Ono přepětí naindukované třením listů v suchém prachu nebude žádná sranda, statická elektřina je svinstvo, s tím antény nemusí mít vůbec nic společného. A to je to, co jsem si dočetl až dodatečně. Asi mám den blbec :roll:

Bože, tolik překlepů, to je hrůza. Já se na to vykašlu. Jdu si dát pivko 8O
Tim

#539 Příspěvek od Tim »

Standa Stuchlý píše:že si zapínal a vypínal vysílač se zapnutým logováním a přijímačem? A prdlajs. Máš tam dva totální výpadky signálu. Přibližně po půl sekundách. Ale to se nedá přesně určit. Kolik takových měření s výpadkem máš? A v jakém modelu?

Druhý výpadek je z 90dB na nulu. To si měl jistě vysílač blízko modelu. Ten první mi zatím není jasný.

Vysilac zapinam jako prvni, pak letovou cast, pak reset telemetrie kvuli vyskomeru. To budou ty slusy az k nule. Ve ctvrtem leru jsem to udelal dvakrat behem zaznamu. Behem letu je tal ame videt i 32db.
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Standa Stuchlý

#540 Příspěvek od Standa Stuchlý »

tak to jo, reset telemetrie vysvětluje pád signálu k 0 dB. Když si graf zvětšíš, tak ten nejslabší signál není 32dB, ale 35dB a jedná se zase o krátký impulz. To bych neřešil. Zřejmě se model právě otáčel a antény nebyly v ideální poloze vůči vysílači. Ale to je jen moje úvaha. Jinak je signál běžná klasika.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“