Blade mCPX II - tuning, upgrady
Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
Ted jsem poridil Optica. To uz by mi doma neproslo... 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
hold nezbývá než jí dát na výběr, buď půjde OPTIC, nebo ona

MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
kolaCZek píše:Ted jsem poridil Optica. To uz by mi doma neproslo...
Se setovým ovladačem to LÉTÁ také
To uz budu mit doma 3 vrtasky a k nim 3 vysilajdy... 
Cekal jsem, ze se mi to podari trochu zredukovat.
Cekal jsem, ze se mi to podari trochu zredukovat.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
To mas jednoduche, zbav se Colibrika a Griffina a dvou radii a porid Spektrum a mCPx. Jakykoli dalsi prtulnik uz pak poresis na Spektru
Stejne se jich casem budes chtit zbavit, az zkusis mCPx nebo nejaky poradny stroj.
Tom
OPR píše:kolaCZek píše:Ted jsem poridil Optica. To uz by mi doma neproslo...
Se setovým ovladačem to LÉTÁ takémcpXko je dobrá potvora na blbnutí.
Přesně tak. Když už máš Optika, tak to kup se setovkou. Aspoň nebudeš rešit, jak to nastavit a rovnou "lítáš"
Ale doma určitě ne, tož už není Colibri!
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Doma může cvičit polohovky. I když je to docela problém - jak je to mcpXko dost přestbilizovaný a ty návyky jsou tudíž o něčem jiném. Pak přechod na pádlovku může být jízda po tobogánu ( u mne třeba byla). Nejdřív jsem měl dost problém si zvkonout na tohohle mrňouse. Malý, stabilní, musí se to páčkovat uplně jinak než, něco většího. Nosný rotor strašně rychle sklouzává k nebezpečným letovým režimům a dostat se z nich je problém. Ale zase toho prcek dost vydrží a nechá si líbit. Nesmí člověk od toho chtít moc. Je to jen hračka v ceně lepčího gyra, no. Určitě si dovedu předstvit situaci kdy mět lepší rádio, začnu se určo hrabat v křivkách. Určitě alespoň na kolektivu Jsou situace kdy člověk nechtěně páčkuje plnou výchylku a to pak motorek nezvládá. Gas jede na doraz tam není co křivkovat jiank nebo upravovat. 
Tak kdyz s Colibri dokazu vylitat baterku na zachode (klasicky panelakovy 1,2m x 1,2m), tak mi nerikejte, ze s timhle se nevejdu do obyvaku.
A pres zimu to bude urcite lepsi, nez koukat na to, jak venku chcije a 450 smutne odpociva na skrini...
A pres zimu to bude urcite lepsi, nez koukat na to, jak venku chcije a 450 smutne odpociva na skrini...
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Maluješ si to ružově. Ono to umí lítat i rychle. Sice to visí dost stabilně, nemá to snahu k záludnosti jako pádlo, ale po příkazu to docela drandí.
...a kouse
Moje stehno by mohlo vypravet pribehy.
Jinak si dej pozor, oproti FP vrtulniku tenhle mrnous pekne toci. Setovka blizko k 5000ot/min, muj aktualni setup 7200 na cerstve baterce. S tim dostat pres oblicej uz neni takova sranda, jako od kolibrika.
Jinak si dej pozor, oproti FP vrtulniku tenhle mrnous pekne toci. Setovka blizko k 5000ot/min, muj aktualni setup 7200 na cerstve baterce. S tim dostat pres oblicej uz neni takova sranda, jako od kolibrika.
Naposledy upravil(a) baui dne stř 25.01.2012 14:29, celkem upraveno 1 x.
Tom
no vejdeš, nevejdeš, on colibri pokud pustíš kniply tak se zastaví víceméně sám a stojí na místě, kdežto to MCPX je potřeba pořád řídit. Mcpx se blíží ovládáním k velkým vrtulníkům,kdežto colibri je prostě jen hračka. Taky má rotor už celkem inou sílu,než colibri a případné rány už budou víc bolet jak vrtulník, tak okolí. Ve svých začátcích se mi při své šikovnosti podařilo strčit prst do rotoru a celkem slušně jsem si ho rozsekl (ne rotor, le ten prst rotor zůstal v pohodě) , což by se u cilibri V4,5, nebo Blade MSR které jsem před MCXP měl stát nikdy nemohlo..
Po přestavbě na střídák se mi povedlo listem udělat do staré dřevotřískové skříně zásek hluboky 0,5 cm....
Po přestavbě na střídák se mi povedlo listem udělat do staré dřevotřískové skříně zásek hluboky 0,5 cm....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Huraaa... Chova se jako dospela helina. A o to mi jde. S Colibri je to sice sranda, ale stejne se s tim da jenom krouzit po obyvaku. S mCPX uz to bude jina zabavicka.
Nechci v obyvaku vytvaret nejaky salta-mortale. Jde mi o zaviseni. Pofoukani si kavicky, atd... Na blbnuti mam za barakem travnatej placek, na kterym uz je to s Colibri docela nuda. (Ale neni dost velikej na 450.
)
Ted jeste presvedcit moji drahou polovicku, ze to musime mit.
Kazdopadne, co jsem Colibrikovi zkratil flybar, tak uz to s tim pustenim a zastavenim neni uplne pravda...
Nechci v obyvaku vytvaret nejaky salta-mortale. Jde mi o zaviseni. Pofoukani si kavicky, atd... Na blbnuti mam za barakem travnatej placek, na kterym uz je to s Colibri docela nuda. (Ale neni dost velikej na 450.
Ted jeste presvedcit moji drahou polovicku, ze to musime mit.
Kazdopadne, co jsem Colibrikovi zkratil flybar, tak uz to s tim pustenim a zastavenim neni uplne pravda...
Naposledy upravil(a) kolaCZek dne stř 25.01.2012 14:36, celkem upraveno 1 x.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
baui píše:...a kouseMoje stehno by mohlo vypravet pribehy.
Chci se optat k čemu máš takové točky? A kolik máš expa?
čím víc pruhů, tím víc adidas 
Expo uz nejaky cas nepouzivam, potrebuju tu citlivost kolem stredu, abych se citil zivy 
Otacky mi davaji podstatne ostrejsi reakce na cyklice a zaroven mrnous trochu vic plave na kolektivu, coz mi vyhovuje. Spolecne se 140% v limitech na osach kloneni a klopeni dostavam helinu, ktera lita opravdu na ostri noze. Kolektiv chodi pekne kolem stredu a do krajnich poloh ho poslu jen kdyz potrebuju odpalit od zeme rovnou do manevru. Suma sumarum = 5 minut opravdu intenzivniho letani
Otacky mi davaji podstatne ostrejsi reakce na cyklice a zaroven mrnous trochu vic plave na kolektivu, coz mi vyhovuje. Spolecne se 140% v limitech na osach kloneni a klopeni dostavam helinu, ktera lita opravdu na ostri noze. Kolektiv chodi pekne kolem stredu a do krajnich poloh ho poslu jen kdyz potrebuju odpalit od zeme rovnou do manevru. Suma sumarum = 5 minut opravdu intenzivniho letani
Tom