VOLCANO
Re: VOLCANO
njn stejně tak přilepit ty anténky na trup ... to pak vyjde na stejno, až bude nálada tak plánuju si to na to cnc taky narýsovat a nechat fiknout ...
MN
MN
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
fireball píše:petertn píše:jj, Lacko, dobre sa riesi Futaba, ja tam mam Hitec torpeda ... asi pouzijem nejake zarezane laminatove trubky ...
Já mám v Alcorovi jednu anténku uvnitř trupu, podélně s osou, co nejvíc vzadu. Poloha je přesně definovaná trubičkou zalepenou na spodku trupu, do které se anténa nasouvá při montáži přijímače. Druhá je venku, viz foto. Výhodou je, že lze bez problémů "uklidit" před zasunutím trupu do přepravního obalu. Akorát je vhodné nezapomenout ji vyndat zpět před dalším lítáním.
Funguje to bez problémů - Alcor má 3,60m a létal jsem s ním na hranici rozumné viditelnosti.
Vyměňovat anténky zatím nechci, přijímač je ještě v záruce.
Tohle je taky Alcor ....
Potvrzuji. Ve skutečnosti je to udělaný špičkovějc, nežli na fotce. Dnes jsem to držel v ruce. Hold, Dalibor mikrooperatéééééééér.

Moje Volcano je už na operačním stole po té ráně. Už se těším, jak pofrčí v NBC.
Moje Volcano je už na operačním stole po té ráně. Už se těším, jak pofrčí v NBC.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15 píše::-)Máš v tom trupu trošilinku ,hmmmm chaosík kablíků ..
Tohle je taky Alcor ....
No asi se mám ještě co učit
JAk jsou tam rozmístěné komponenty?
Mně to vyšlo: motor, regulátor, pohonná baterie - v kabince, servo směrovky a přijímač a nakonec těsně před pouzdrem spojky křídla přijímačová baterie. A ta se musí dát nabíjet bez vyjmutí, proto těch drátů je tam víc.
No je to trošku opruz, ale vyšlo to.
Motor,hned za ním Castle Ice zelený,hned za ním přijímač..pak šachta na pohonnou baterii, za ní servo Sop.
Nad reglem je na duralových L držácích deska rx baterky LiFe. Vše je dělané na míru...na milimetry
Jen pouzdro na pohonný zdroj je malinko větší aby tam šli jak 4S-Turnigy 2650mAh tak i např Fullymax 2600mAh.
Motor je Neu 1509/2D/6.7, vrtule 18.5/12
Jde to spolehlivě kolmo a dostatečně rychle
Letovka 3200g.
Motor,hned za ním Castle Ice zelený,hned za ním přijímač..pak šachta na pohonnou baterii, za ní servo Sop.
Nad reglem je na duralových L držácích deska rx baterky LiFe. Vše je dělané na míru...na milimetry
Motor je Neu 1509/2D/6.7, vrtule 18.5/12
Jde to spolehlivě kolmo a dostatečně rychle
Letovka 3200g.
Je to sice hezké, ale stejně je to nakonec o rukách Těch pilotů. Pocit, že s tímto výtvorem lidi řežou o drny hlava nehlava je zdrcující. Ať tě provází síla při dalších opravách. Mě trochu drátů navíc nervy nedrásá.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Já mám letovku 3202g
, celé 2 g navíc... Akorát že pohon je ekonomičtější (samozřejmě pouze po finanční stránce) Scorpion SII 3032, 880kv. Baterka Platinum 4S/2600. Optimální vrtuli teprve hledám, nyní mám 15/8 - dle DriveCalcu už moc moc velkou, ale nějak jim to nesedí, motor i regl snese víc, chci testnout 16/8, případně 16/10, uvidíme jak to bude vypadat. Kolmo to letí taky, ale ne trvale
.Jinak lítá parádně.
fireball píše:Já mám letovku 3202g, celé 2 g navíc... Akorát že pohon je ekonomičtější (samozřejmě pouze po finanční stránce) Scorpion SII 3032, 880kv. Baterka Platinum 4S/2600. Optimální vrtuli teprve hledám, nyní mám 15/8 - dle DriveCalcu už moc moc velkou, ale nějak jim to nesedí, motor i regl snese víc, chci testnout 16/8, případně 16/10, uvidíme jak to bude vypadat. Kolmo to letí taky, ale ne trvale
.Jinak lítá parádně.
Jo potvrzuji, že to létá opravdu pěkně.
Ono to sice má o kilo víc než např F5J, ale zase tomu nevadí vítr...a ten je skoro pořád.
kdo dělá Alcora ? google nic ... 
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:kdo dělá Alcora ? google nic ...
Valenta, je to letošní novinka, akorát ty jeho stránky nejsou příliš aktuální.
Ano Valenta. Viděl jsem to éro před 14 dny. Kluci, moooooooooooooooooc pěkný. Je fakt, že jeho webové stránky jsou tak 2 roky ve skluzu, ale prej se to zlepší. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
a je to celouhlík ? docela těžké .... šlo by napsat víc info prosím ?
i kolik stál ? kdyžtak pak zavolám p. Valentovi ...
SOVA is YouR CO-pilot
Můžeš mít sklo, uhlíkový D-box a celouhlík.
Já mám D-box, prázdné to vážilo cca 2100g.
Cena se liší dle provedení a požadavků na barevné provedení, začínala (na jaře) na cca 15000,-
Já mám D-box, prázdné to vážilo cca 2100g.
Cena se liší dle provedení a požadavků na barevné provedení, začínala (na jaře) na cca 15000,-
Milan Nes píše:a je to celouhlík ? docela těžké .... šlo by napsat víc info prosím ?
Těžké? Relativní pojem...já jsem s tím už letěl a je to příjemné na řízení a díky své hmotnosti (přepočti si plochu na hmotnost a až to vypadá naprosto jinak!!) i klouže..(na rozdíl od papíráků)
OK takže defakto to je alternativa cenově k Vikingovi, akorát s tim že jestli se nepletu tak
D Box uhlík Vikouš je někde kolem 19 ti ne ? 18 ti já už si to nepamatuju
hledám jak si udělat radost za diplom a nástup do pracovního procesu a že sem všechno přežil
jendou něčím "bez kompromisu" ale momentálně spíš dlouhodobější rozvaha
D Box uhlík Vikouš je někde kolem 19 ti ne ? 18 ti já už si to nepamatuju
hledám jak si udělat radost za diplom a nástup do pracovního procesu a že sem všechno přežil
jendou něčím "bez kompromisu" ale momentálně spíš dlouhodobější rozvaha
SOVA is YouR CO-pilot