Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jackson8800

#526 Příspěvek od jackson8800 »

Doufám,že ten motorek ze zetka půjde použít pro 180D :)
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

Walkera180D

#527 Příspěvek od Rastislav »

Ahojte, doteraz som lietal iba v uzavretých priestoroch ako telocviňa apod. a doteraz bez problému !!
Bol som lietať v prirode navečer ked sa utišilo a pravdaže som zaletel aj ďalej od seba ako v hale kde som nepresiahol tak 5 až 8m, a zrazu som sem tam spozoroval u modelu čudné vypadky funkcii ako keby sa stracal zo signalu alebo neviem čo ...... . Skušal niekto pedlžiť antenu??? meria sotva 4cm , nenaruší sa negativne tým predlžením niečo ???
Rasťo
H.P.Baxxter

Re: Walkera180D

#528 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Rastislav píše:Ahojte, doteraz som lietal iba v uzavretých priestoroch ako telocviňa apod. a doteraz bez problému !!
Bol som lietať v prirode navečer ked sa utišilo a pravdaže som zaletel aj ďalej od seba ako v hale kde som nepresiahol tak 5 až 8m, a zrazu som sem tam spozoroval u modelu čudné vypadky funkcii ako keby sa stracal zo signalu alebo neviem čo ...... . Skušal niekto pedlžiť antenu??? meria sotva 4cm , nenaruší sa negativne tým predlžením niečo ???
Rasťo

A nemáš jen slabé baterie v ovladači?
filda

#529 Příspěvek od filda »

Rastislav píše:Ahojte, doteraz som lietal iba v uzavretých priestoroch ako telocviňa apod. a doteraz bez problému !!
Rasťo

s anténou nic nedělej ...... velikost není všechno :lol:

Anténa je naladěna na určitou frekvenci na které ovládání pracuje. I s takhle krátkou anténou to musí fungovat tak na půl Km (díky tomu že pracuje na 2,4 Ghz). Chyba bude jinde :roll:
Jajka

#530 Příspěvek od Jajka »

Také jsem četl že na 2,4Ghz nemá délka antény vliv.Při letu venku se mi na delší vzdálenost prapodivně chovala taky. Ale foukal vítr a baterky v ovladači byly dost slabý. Tak jsem to neřešil.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od petsild »

filda píše:
Rasťo

s anténou nic nedělej ...... velikost není všechno :lol:

Anténa je naladěna na určitou frekvenci na které ovládání pracuje. I s takhle krátkou anténou to musí fungovat tak na půl Km (díky tomu že pracuje na 2,4 Ghz). Chyba bude jinde :roll:

Ahoj,
vadu s výpadky signálu reklamuji u prodejce bohužel zatím nic neděje. Pán mi slíbil že pošle novej přijímač zatím nic. Mám výpadky kolem 11m model se stane neovladatelný již tady zmiňoval.
Anténu jsem zkusil nastavit ale pocitově zlepšení max metr navíc. Jinak vysílač bude v pořádku půjčil od jednoho modeláře a dosah byl podobný.
Dost mě štve že nemůžu trénovat... ještě naštěstí není dobrý počasí na pořádné létaní pořád vítr, který i sebemenší 180satce nesvědčí. Pet
Jajka

#532 Příspěvek od Jajka »

11M to byl kousek já s tim ulít vážně daleko. Neodhadnu na metry,ale už jsem nepoznal kde je ocas a kde čumák.Ne že bych tu vzdálenost plánoval ale větřík mě k ní pomohl. Jinak poslední díly skladem! Deska cykliky, držák listu,trubka ocasní kardan a tak..Drobnosti za par korun.
mamoulian

#533 Příspěvek od mamoulian »

Dneska sem si prima zalítal.Dopoledne trochu pofukovalo,ale to nebyl takový problém,jen to pomaleji lítalo proti.V poledne to samé,ale večer to bylo úplné bezvětří i na té naší nekryté pláni.Používám ve vysílačce nabíjecí tužky,tak mi taky na můj vkus brzy vypadává signál.Přičítám to nižsímu napájecímu napětí.Jedinou chybku mělo večerní lítání v tom,že jsem si nechal mixér proletět kolem sebe za záda.Při otočení mi mixér zmizel v červeném kotouči zapadajícího slunce,jako Knight rider :o)).Vůbec sem ho neviděl.Nějak odhadem sem ho otočil o 90° doprava (později se ukázalo,že velmi vydařeně)a ze slunce vyletěl.Vrtulník byl jen trochu naklněný na bok,tak sem ho srovnal,doletěl k sobě a přistál.Prdel mi pěkně lepila.
jackson8800

#534 Příspěvek od jackson8800 »

Tak dnes jsem to taky vytáhl poprvé ven,docela dobrý po chvilce mi už docela šlo ovládání a dokonce už to byl i řízený let asi cca 4 min..Ale potom začalo malinko foukat a dost se to změnilo..docela si to dělalo co chtělo : :cry: tak jsem s tím párkrát prásknul.. ale naštěstí se nic nepoškodilo.Jinak myslím,že na naučení na 4 CH je to fakt dobrý..Možná by to chtělo ale silnější motor..nezkoušel tam někdo dát střídavej z UFLY?
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
inetMark

#535 Příspěvek od inetMark »

jackson8800 píše:Jinak myslím,že na naučení na 4 CH je to fakt dobrý..Možná by to chtělo ale silnější motor..

Suhlasim. Je to urcite lepsie nez dvojrotor a je to velmi stabilne aj na let vnutry.
Co sa motora tyka, tak veru ano. Nebol som zvyknuty na takyto slaby vykon. Ak ju necham troska z vysky padat a potom zapnem naplno, dost dlho trva, kym prestane padat. V Lame V4 mam striedavy. Lama je ale NUDA.
180D je v bezvetri velmi lahko ovladatelna a zvladne ju uplne kazdy kto vie aspon jeden hlavny zaklad - nepustit plyn a nenechat heli spadnut, ak neviem ako je ku mne naklonena. V bezvetri proste staci zapnut plyn a heli vleti hore a aj ked sa otoci svojim celom k potencialnemu neskusenemu cloveku, tak ak nepusti plyn a nenecha ju padnut, tak ju skludom otoci spet chvostom k sebe bez toho aby sa musel bat, ze sa mu heli prekoti. Mam pocit ale ze zaciatocnikovi neda dobre navyky pre potencionalnu buducu 6CH heli. To asi skor vazne ta Walkera 4#6, ktoru som cital, ze je jemne narocnejsie ovladat a tak asi pre uplneho zaciatocnika nebude bez simulatora tou najlepsou volbou. Walkeru CB180D je mozne podlamna ovladat aj bez simulatora hned na prvy krat ak je dostatocne velky priestor naokolo.
jackson8800

#536 Příspěvek od jackson8800 »

právě..ten motorek je fakt slabej myslím..a to nejsem vůbec náročnej..jinak četl jsem,že tam jde tenhle:
https://www.rczona.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1430&category_id=62&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&lang=cz
Zajímalo by mě jestli to pomůže..
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
H.P.Baxxter

#537 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Já už se těšim na cb180z,ta bude se střídavým motorem určitě výkoná dost;)
filda

#538 Příspěvek od filda »

jackson8800 píše:právě..ten motorek je fakt slabej myslím..a to nejsem vůbec náročnej..jinak četl jsem,že tam jde tenhle:
https://www.rczona.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1430&category_id=62&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&lang=cz
Zajímalo by mě jestli to pomůže..

někdo na netu to zkoušel, ale říkal že se ten motor silně zahřával že je slabý. Prej by to chtělo něco s výkonem 70-90W
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

CB 180 Q

#539 Příspěvek od Zdeněkhr »

Mám na prodej pár dílu z Q, jako kopotáž, podvozek, baterkovou část, křídla a bižutérii. Něco nové nepoužité, něco použito ale v super stavu. Zájemci pošlu fotky. A na ceně se dohodnem.
Henjo

#540 Příspěvek od Henjo »

Nazdar lidi,kdyby někdo měl zájem o tento vrtulník,tak hoprodám za supr cenu 2300,- s poštovným + náhradní baterie,2xrotorové listy!Je 2 měsíce starý,10xve vzduchu,koupený u nás se zárukou!!!

Už je to prič :-)

Jdu do T-Rex 450 :-)
Naposledy upravil(a) Henjo dne čtv 29.04.2010 21:54, celkem upraveno 1 x.
Alloy Shark S006 , walkera CB180D
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“