RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: RadioMaster TX16S

#511 Příspěvek od ddano007 »

Páni, tento týždeň mi Čiňania prekonali všetky rekordy: dorazil mi tento reprák
https://www.aliexpress.com/item/3282123 ... 4c4dYSRODN
objednaný ešte 3.VI. :roll:
Tož som ho provizórne uchytil na zadný dekel ( zatiaľ som si nevytlačil túto redukciu ) a zmeral: 80dB ( tutok som meral ten malý reprák dopredu ).
Plus: parádna hlasitosť, zvuk bez skreslenia ( pri tom malom 4- ohmovom repráku to brutálne skreslenie asi boli dané jeho neschopnosťou preniesť taký výkon).
Mínus: nemá to žiadne výšky, keďže je to schované vnútri.
Ešte skúsim dať dopredu paralelne ten pôvodný 8- ohmový reprák, či sa nezlepšia tie výšky. Viem, že to bude mať len 2.6 ohm a ten zosilák je na 4 ohmy, ale muziku pri lietaní nepočúvam a telemetrické hlášky by to snáď mohlo vydržať. Dám vedieť...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#512 Příspěvek od juraj.jurej »

ddano007 píše:Páni, tento týždeň mi Čiňania prekonali všetky rekordy: dorazil mi tento reprák
Tož som ho provizórne uchytil na zadný dekel ( zatiaľ som si nevytlačil túto redukciu ) a zmeral: 80dB ( tutok som meral ten malý reprák dopredu ).
Plus: parádna hlasitosť, zvuk bez skreslenia ( pri tom malom 4- ohmovom repráku to brutálne skreslenie asi boli dané jeho neschopnosťou preniesť taký výkon).
Mínus: nemá to žiadne výšky, keďže je to schované vnútri.
Ešte skúsim dať dopredu paralelne ten pôvodný 8- ohmový reprák, či sa nezlepšia tie výšky. Viem, že to bude mať len 2.6 ohm a ten zosilák je na 4 ohmy, ale muziku pri lietaní nepočúvam a telemetrické hlášky by to snáď mohlo vydržať. Dám vedieť...

Čo ťa viedlo ku kúpe takého repro, keď máš bez problémov 50mm 8 ohm 5W (paraelne s predným repro 4 ohm)
https://www.aliexpress.com/i/32324605344.html

Inak super rýchle dodanie, skoro 4 mesiace. Môj rekord je zatiaľ 3,5 mesiaca resp. jedna obj. nedodaná. Našťastie iba 3 USD. :evil:
FrSky Tandem X20
Miro_V

#513 Příspěvek od Miro_V »

ddano007 píše:Páni, tento týždeň mi Čiňania prekonali všetky rekordy: dorazil mi tento reprák
....

Pozri si na Aliexpress sledovanie zasielky , u mna dodanie na slovensko trva 5-6 dni , a potom to visi minimalne mesiac niekde na slovensku kym mi to dodaju (pocitam ze na colnici v Blave)
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od ddano007 »

juraj.jurej píše:Čo ťa viedlo ku kúpe takého repro, keď máš bez problémov 50mm 8 ohm 5W (paraelne s predným repro 4 ohm)...

Viedlo ma k tomu to, že som hľadal nejaký 4-ohmový reprák do toho zadného úchytu ( ten je na repro 40mm, pri tom Tvojom 50mm repráku si budeš musieť navrhnúť nejakú redukciu 50mm/ 40mm ) a tento sa mi páčil.

Miro_V píše:Pozri si na Aliexpress sledovanie zasielky , u mna dodanie na slovensko trva 5-6 dni , a potom to visi minimalne mesiac niekde na slovensku kym mi to dodaju (pocitam ze na colnici v Blave)

No, ono je to rôzne podľa predajcu, niektoré zásielky sa moc nedajú u našej pošty trackovať, toto bola jedna z nich... :mrgreen:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#515 Příspěvek od juraj.jurej »

ddano007 píše:Viedlo ma k tomu to, že som hľadal nejaký 4-ohmový reprák do toho zadného úchytu ( ten je na repro 40mm, pri tom Tvojom 50mm repráku si budeš musieť navrhnúť nejakú redukciu 50mm/ 40mm ) a tento sa mi páčil.

No, ono je to rôzne podľa predajcu, niektoré zásielky sa moc nedajú u našej pošty trackovať, toto bola jedna z nich... :mrgreen:

Sorry som sa pomýlil, že tam je 50mm. Aj Já mam objednaný 40mm (8 ohm), ale prečo si neobjednal 8 ohm, keď si chcel paraelne pripojiť k tomu prednému? Pri najhoršim ti zhorý zosilovač, pokiaľ viem tak si menil aj odpory, aby si ho viac nabudil. Skús a daj vedieť.
https://it.aliexpress.com/item/32919612 ... web201603_
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od juraj.jurej »

Miro_V píše:Pozri si na Aliexpress sledovanie zasielky , u mna dodanie na slovensko trva 5-6 dni , a potom to visi minimalne mesiac niekde na slovensku kym mi to dodaju (pocitam ze na colnici v Blave)

ddano007 píše:
No, ono je to rôzne podľa predajcu, niektoré zásielky sa moc nedajú u našej pošty trackovať, toto bola jedna z nich... :mrgreen:[/quote]

Ani u nás niečo nejde trackovať, resp. ide ale až keď zásielka dorazí po 2-3 mesicoch :oops: . Aj Ja mám taký pocit, že za dva týždne je to na SK a potom sa úradníci flákajú a zneužívajú Korana výrus aby nemuseli nič robiť.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od juraj.jurej »

Radiomastr TX16SE
Cena super. Rádio za 78 eur aj s dopravou. Komu stačí protokol FrSky D8, D16 (Futaba S-FHSS) super rádio. Nemá Hall gimbali, ale čo na tom ani Taranis X9D+ ich v základe nemá. Sklopka (rukoväť) tiež poteší.
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... rehouse=CN
Přílohy
TX16SE.jpg
FrSky Tandem X20
prikrylm

#518 Příspěvek od prikrylm »

Jen poznámka z deštivých dnů: RadioMaster TX16S funguje (vysílá), i když se nabíjí. Dokonce je u ikonky baterie rádia vidět "blesk", jako že se fakt nabíjí.
Nabíjení za provozu není (nebylo) u rádií úplně obvyklé.
Mimo jiné, to znamená, že s pořádnou powerbankou se dá lítat věčně. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od ddano007 »

prikrylm píše:... Mimo jiné, to znamená, že s pořádnou powerbankou se dá lítat věčně. :)

No, neviem, či by si si trúfol lietať s rádiom napichnutom na power banku, ja by som mal strach, že si urvem nabíjací konektor, ale ako chceš, je to Tvoje rádio... :roll:
Pri mojom lietaní v dĺžke 2-3 hod a maximálne 1-3x za týždeň baterku nabíjam tak raz za mesiac, a to nie je zďaleka vybitá. Ergo možnosť lietať pripojený na power banku ma necháva chladným...
Miro_V

#520 Příspěvek od Miro_V »

No , v kazdom pripade je to vyhoda ked si chces nieco nastavit ci vyskusat vo vysielaci a nemusis kvoli tomu odpajat kabel nabijania...
Aj malickosti sa pocitaju ;-)
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od juraj.jurej »

Miro_V píše:No , v kazdom pripade je to vyhoda ked si chces nieco nastavit ci vyskusat vo vysielaci a nemusis kvoli tomu odpajat kabel nabijania...
Aj malickosti sa pocitaju ;-)

Presne tak. Môžeš pri pípaní aj naraz nabíjať. Mne sa to dá už dávno aj na Jumper T16 Pro Hall, ale tam som dorábal DIY nabíjanie a nie cez USB. Radiomaster master dobíja 800 mA (mám to odmerané). Odber má cca. 300 mA a s 500 mA dobíja.
FrSky Tandem X20
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#522 Příspěvek od ddano007 »

Dneska som sa konečne rozhúpal dobastliť na TX16S bočné slidre z Taranisa. Použil som rovnaký technologický postup ako na Jumper T16, pamätníci vedia :lol:
TX16S with Taranis X9D side sliders 01.jpg

TX16S with Taranis X9D side sliders 02.jpg
mior
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od mior »

juraj.jurej píše:Radiomastr TX16SE
Cena super. Rádio za 78 eur aj s dopravou. Komu stačí protokol FrSky D8, D16 (Futaba S-FHSS) super rádio. Nemá Hall gimbali, ale čo na tom ani Taranis X9D+ ich v základe nemá. Sklopka (rukoväť) tiež poteší.

Cena zujímavá, bohvie, či by z toho šlo vytiahnúť telemetrický kanál mimo vysielač...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
olisoft

#524 Příspěvek od olisoft »

zmazane, omyl...
Janek2

#525 Příspěvek od Janek2 »

juraj.jurej píše:
Radiomastr TX16SE

Díval jsem se na fotky a šachtu na moduly na zadní straně má. Takže se dá použít i pro jiné protokoly. Možná, že jej bude p. Hořejší taky dovážet. Určitě by si svou klientelu našel.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“