Budoucnost leteckého modelářství v Evropě / ČR

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: Budoucnost leteckého modelářství v Evropě / ČR

#511 Příspěvek od kroxigor »

LV píše:A čo keby ste sa "plačkovia" vykašľali na modelárčinu a našli si iného koníčka bez registrácie?
Taká slovenská potažmo Česká "házená" v krčme mimo veku 18+ žiadnu registráciu nepotrebuje. :wink:

Však jo modelařím cca od 1985, ale kašlu na to nikdy jsem nelítal soutěžně, vždycky jen mezi poli na louce pro zábavu, nehodlám se registrovat, být někde v klubu nepřineslo by mi to nic ... nemám v okolí ani žádnou dosažitelnou modelářskou leteckou plochu ... a vy si klidně dál "poměřujte pindíky" když si myslíte, že modelařina je jen o soutěžích a závodění
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
OrDa

#512 Příspěvek od OrDa »

VTjr píše:... Neuhlídali jsme menšinu nezodpovědných dronistů, tak teď platíme za to všichni. ...

Neuhlídali, protože ani nesměli uhlídat. Máme snad právo omezovat svobodné podnikání hračkářů? To přece smí jen stát.
A problém vyřeší tím, že omezí všechny ostatní. Svobodně podnikající hračkáře a jejich zákazníky ovšem ne.

Je to stejný postup, jako když mě zakážou uchošťoury a brčka, aby se nedostaly do světových oceánů. Zatím se tam nedostalo ani jedno. A mimochodem - pokud jste někdo byl v Thajsku, Vietnamu, Indii nebo tam někde - viděl jste tam na ulici odpadkový koš?
dudaj

#513 Příspěvek od dudaj »

VTjr píše:
Já končím, už mě nebaví tady dávat "politické školení mužstva". :lol:

" školení " dáváš, abys zdůvodnil svou pravdu dobrovolně . Já osobně ho ani nepotřebuji ani o něj nestojím.

Pokud někdo dělá problém s dronem, ať se zaměří na něj !
Ale fakt si myslíš , že cos tady vypsal , že tomu zabrání nějaká registrace ?
Pokud je někdo idiot, nezmění se .
Pokud někdo chce šmírovat, bude používat drony váhy do 100 g a bez pravidel !
Naši poslanci s nápadem na regulaci nepřišli !
Demokracie v praxi nefunguje. Toho si ti chytřejší všimli. A největší sranda je , že už ani nefunguje referendum.
Názornej příklad brexit :lol: . Prostě když se mocní k něčemu rozhodnou, lidi se můžou stavět na hlavu jak chtěj. Je jedno koho zvolíš, výsledek proběhne podle plánu.

Dnes mě předjelo asi pět aut v obcích , když jsem dodržoval padesátku. Další mě předjel před zatáčkou, když jsem jel skoro kilo. Že by pomohlo častější školení řidičů ? To si může myslet fakt jenom magor.
LV
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od LV »

kroxigor píše:Však jo modelařím cca od 1985, ale kašlu na to nikdy jsem nelítal soutěžně, vždycky jen mezi poli na louce pro zábavu, nehodlám se registrovat, být někde v klubu nepřineslo by mi to nic ... nemám v okolí ani žádnou dosažitelnou modelářskou leteckou plochu ... a vy si klidně dál "poměřujte pindíky" když si myslíte, že modelařina je jen o soutěžích a závodění

Byť registrovaný v klube neznamená súťažiť.
Žijeme v dobe, kedy sa registrácii nevyhneme tak ako pred 100 rokmi zaviedli vodičák. Predtým ho tiež nikto nepotreboval...
Či už sa to niekomu páči, alebo nie bude to tak. Vyplakávanie nepomôže.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#515 Příspěvek od jyrry »

LV píše:... Vyplakávanie nepomôže.

Ale jo, někomu se tím uleví...
jyrry.webnode.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od LV »

jyrry píše:Ale jo, někomu se tím uleví...

Alebo stúpne tlak. :mrgreen:
www.elektromodely.sk
OrDa

#517 Příspěvek od OrDa »

LV píše:Žijeme v dobe, kedy sa registrácii nevyhneme tak ako pred 100 rokmi zaviedli vodičák. Predtým ho tiež nikto nepotreboval...

Ano, zavedli řidičák. Ale ne pro cyklisty a chodce.
dudaj

#518 Příspěvek od dudaj »

nejde ani o úlevu, ani o tlak . Já důchod ještě dostanu . Ale stávajícím tempem byrokracie a umělé zaměstnanosti
dnešní mladí už ne :lol: .
Přežil jsem komanče, přežiji i tohle, ale zamrzí to jako milion dalších inteligentních opatření :mrgreen: .
dudaj

#519 Příspěvek od dudaj »

OrDa píše:Ano, zavedli řidičák. Ale ne pro cyklisty a chodce.

Vydrž , všechno bude :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#520 Příspěvek od LV »

OrDa píše:Ano, zavedli řidičák. Ale ne pro cyklisty a chodce.

Ono jaksi nie je treba. 90% populácie má vodičák na auto.
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od jyrry »

LV píše:... 90% populácie má vodičák na auto.

A přesto jezdí i chodí jak debilové.
jyrry.webnode.cz
SHU

#522 Příspěvek od SHU »

PetrD píše:Vzhledem k rostoucímu zájmu o mezinárodní FAI licenci letos Svaz snížil poplatek z původních 250,- na 100,- Kč. Tady na mánii můžeš být členem klubu za dvě stovky, takže za 300 může kdokoliv lítat i soutěžně po celém světě. A bez brigád... pokud někomu tak hrozně vadí udělat něco pro ostatní.
Přestaňte tady brečet, když k tomu fakt není důvod.

Fakt nechápu Tvé myšlení... místo toho, aby se dal do pořádku základní princip sdružování, tak se vymýšlí způsoby, jak to obejít a ještě se tomu tleská....

a k tomu "hrozně vadí"... dělám pro jiné možná víc než Ty... možná víc, než si dovedeš představit. A právě proto mi takový obcházecí přístup vadí víc než hodně.
LV
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od LV »

jyrry píše:
A přesto jezdí i chodí jak debilové.

Aj piloti velkych lietadiel a i dopravakov robia chyby, lietaju pod vplyvom... tak naco pilotaky?
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od jyrry »

Laco, tak jsem to nemyslel. Spíš že to je podobné s RC "piloty".
jyrry.webnode.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#525 Příspěvek od DAF »

SHU, srovnáváš nesrovnatelné. Klasický řidičák a nějaký modelářský průkaz jsou dvě naprosto rozdílné věci. S řidičákem se pohybuješ ve veřejném prostoru mezi lidmi, s modelem (aspoň normální modelář) někde mimo lidi na louce. Řidičák máš na určitou kategorii vozidla, s Béčkem nebudeš řídit tirák, tady můžeš řídit vše, co se vejde do kategorie "model". A co různé sportovní organizace? Abys tam mohl chodit, tak musíš být u nich také nějakým způsobem zaregistrován, a jsou státní, nebo soukromé? Přesto, že dostávají různé státní dotace, tak jsou prakticky všechny soukromé. ČSTV je pod hlavičkou státu (resp. příslušného ministerstva), ale ty kluby v něm už moc státní nebudou.
Bohužel vlivem různých okolností, a nejsou to jen ti neukáznění (byť na tom mají podle mě velký podíl), kvůli kterým ta situace nastala. Lepší to už nebude.
Hitec Aurora 9X
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“