Futaba T18SZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mac

Futaba T26SZ

#511 Příspěvek od mac »

Ohladom Balance a niektorych dalsich fcii som pisal pred rokmi este s niekym z Ripmaxu a vraj to reportovali priamo do vyvoja. Zda sa, ze nas bolo viac resp nejak to tam preslo. Zalezi aj ako je to prevedene. Skoda ze reakcna doba na spatnu vazbu u Futaby je aka je. Dnes, ked su na stole uz ine temy ohladom bezpecnosti prenosu apod neviem, ci to je az taky tahak...

Inak navstivil som to tu "po rokoch" a obdivujem schopnost moderovat. Futaba 26SZ si vlastne vlakno co som zalozil nezasluzi, zato aky kufr na graupner12 alebo duplicitne vlakna inych asisjkych radii ti nevadia. Esteze ze su ine platformy na pripadnu obcasnu diskusiu...
Přílohy
26sz.PNG
Naposledy upravil(a) mac dne úte 23.04.2024 11:38, celkem upraveno 2 x.
prikrylm

Re: Futaba T18SZ

#512 Příspěvek od prikrylm »

Tak bylo TO trochu japonsky, ale Google TO nějak zvládnul.
Když budu provozovat plošníky a vrtulníky, tak si musím koupit ty Futaby dvě, nebo zvládne ta "heli" i plošníky? Proč dělají dva FW? Není TO zbytečně nákladné?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
zdzd

#513 Příspěvek od zdzd »

prikrylm píše:Tak bylo TO trochu japonsky, ale Google TO nějak zvládnul.
Když budu provozovat plošníky a vrtulníky, tak si musím koupit ty Futaby dvě, nebo zvládne ta "heli" i plošníky? Proč dělají dva FW? Není TO zbytečně nákladné?

Software je stejný, mechanika taky. Rozdíl je jen v úvodním nastavení brzdy na kniplu plynu a asi i v tom jaký model naběhne jako první při zakládání nového.
prikrylm

#514 Příspěvek od prikrylm »

Jo takto, něco jako varianta s MODE 1 a varianta s MODE 2. Jsem si říkal, že takovou "věc" by Futaba nestvořila.
Díky za osvětu...

Nechystám se jít do Futab, ale vypadá symaticky. 32MZ jsem si nikdy detailně neprohlížel, takže mě dva potenciometry na každé straně vespod zaujaly až teď.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
MomoBrut

#515 Příspěvek od MomoBrut »

Ohledně rozdílů mezi 26SZ a 18SZ je nutné si uvědomit, že všechny věci, které tam přidali, jsou svou důležitostí dost výrazně zastíněny tím nejdůležitěkším updatem, že 26SZ updaty dostane, 18SZ už nedostane vůbec nic ... politika Futaby. A to mně jako dlouholetému vlastníkovi 18SZ prostě vadí.
zdzd

#516 Příspěvek od zdzd »

prikrylm píše:Jo takto, něco jako varianta s MODE 1 a varianta s MODE 2. Jsem si říkal, že takovou "věc" by Futaba nestvořila.
Díky za osvětu...

Nechystám se jít do Futab, ale vypadá symaticky. 32MZ jsem si nikdy detailně neprohlížel, takže mě dva potenciometry na každé straně vespod zaujaly až teď.

Na každé straně dole jsou dva poŤáky a jeden spínač.
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba T26SZ

#517 Příspěvek od aviatika »

Súhlas. Je to tak ako píšeš. Však T18-ková rada bola na trhu už 9 rokov. Zdá sa, aspoň podľa aktuálnej ponuky vysielačov, že zmizne úplne. A s ňou aj dnes už ikonická T14SG. Zvláštne, ale stále zostáva T10J. A tá už čosi pamätá. A ešte ma zaujíma čo bude s pultovou radou. Myslím, že keď nie je robbe a dnes už asi nikto, kto by to ďalej posunul.
Luboš - www.aviatika.sk
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T26SZ

#518 Příspěvek od aviatika »

mac píše:Ohladom Balance a niektorych dalsich fcii som pisal pred rokmi este s niekym z Ripmaxu a vraj to reportovali priamo do vyvoja. Zda sa, ze nas bolo viac resp nejak to tam preslo. Zalezi aj ako je to prevedene. Skoda ze reakcna doba na spatnu vazbu u Futaby je aka je. Dnes, ked su na stole uz ine temy ohladom bezpecnosti prenosu apod neviem, ci to je az taky tahak...

Inak navstivil som to tu "po rokoch" a obdivujem schopnost moderovat. Futaba 26SZ si vlastne vlakno co som zalozil nezasluzi, zato aky kufr na graupner12 alebo duplicitne vlakna inych asisjkych radii ti nevadia. Esteze ze su ine platformy na pripadnu obcasnu diskusiu...

Mišo, Mišo, keď sem nechodíš tak radšej mlč, teda ak nemáš čo rozumne napísať. Je to minimálne neslušné, strčiť odkaz a hotovo.. Alebo založ vlastné fórum.
Luboš - www.aviatika.sk
MomoBrut

#519 Příspěvek od MomoBrut »

Ohledně balancování jak to funguje, je jasně popsáno u 32MZ WC v manuálu. Zkráceně řečeno dělají to tak, jak to dělám roky já (několik FUNCTION stejného typu se samostatnými end points a subtrimy pro každé servo na jedno křidélko, podle toho, kolik je tam serv), navíc ke každému servu na stejné ploše dodělali menu, na kterém si můžeš dát vícebodovou křivku, první servo je fixní, ostatní křivky jsou relační k prvnímu servu. Takže žádná věda, tohle mají jiní výrobci roky, autobalancing to nemá, takže je to stále 100 let za opicemi. Za ty roky jsem se musel naučit dělat mechaniku tak, že ty relační křivky nepotřebuji, takže to rozhodně pro mne není něco, bez čeho bych nemohl žít. Ostatní 'nové' věci nepotřebuji, ani 26 kanálů ani nic dalšího. Sequencer je určitě fajn na makety, ale na to jsem ještě stále mladý, pravděpodobně zemřu mlád. Naopak potřebuji to, co Futabu ani nenapadlo, takže pokud je to napadne, tak impementace možná za 10 let.

https://futabausa.com/wp-content/upload ... Letter.pdf
mac

#520 Příspěvek od mac »

V tej dobe 32MZ neexistovala..

Aviatika - to si ty Lubos? Nerozumiem preco na mna utocis, nikde som na teba nereagoval. Nerozumiem ani co pises, obrazok je z rcjapan.net. A k tvojmu utoku, toto nie su tvoje stranky, ty tu neurcujes kto tu moze chodit a co pisat. Myslel som, ze mas viac rozumu.
LV
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od LV »

aviatika píše: Však T18-ková rada bola na trhu už 9 rokov.

Veru tak. Mám ju od 19. mája 2015 :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mac

#522 Příspěvek od mac »

Ved sa pochval ze uz si obejdnal :D
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba T26SZ

#523 Příspěvek od aviatika »

Je to zvláštne, ale v RC JAPAN je už k dispozícii. Dodanie do 7 dní celosvetovo. Aj cena je nižšia oproti Futaba oficiálnej. Tak potom bude čoskoro aj u nás predpokladám..
Luboš - www.aviatika.sk
mac

#524 Příspěvek od mac »

Na doporucenie administratora vyhodnotene ako prispevok bez prinosu. Autorom odstranene.
Naposledy upravil(a) mac dne sob 27.04.2024 0:24, celkem upraveno 1 x.
LV
Kontaktovat uživatele:

#525 Příspěvek od LV »

aviatika píše:Je to zvláštne, ale v rc japan je už k dispozícii.

Nie, nie je, bude až v máji po oficiálnom uvedení na trh.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“