Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Robinsson

Re: Hobbyking

#511 Příspěvek od Robinsson »

no mě přijde, že to učtuje to poštovný 9,5USD u všeho v košíku se to tváří jakože částka bude nižší ale když se přejde k samotné objednávce tak mi tam skoro vždy skočí těch 9,5$
Drondys

#512 Příspěvek od Drondys »

Robinsson píše:Oni zatrhli posílaní lipolek z číny ? Mně to vůbec při přidání lipolky do košíků nenabízí možnost Air mailu

Obecně nezatrhli, ale zdražili takovým způsobem, že je to u drobných objednávek obsahujících lipolky prakticky nepřijatelné. Někteří dopravci zejména realizující přímé poštovní služby za nižší ceny jako třeba Hongkong post a China post (na Hobbykingu realizováno volbou Air Mail) to již nedopravují, a proto tam tato volba již u objednávek obsahujících lipolku není, ale stále existují dopravci, kteří dopravu lipolek umožňují viz třeba SCS Express nebo Fedex, ale za vysoké ceny. Kupříkladu byť jen jediný kus tohoto lipo akumulátoru z centrály Hobbykingu v Hongkongu jehož cena je cca 1 USD umožňoval ještě před pár dny cenově nejnižší volbu poštovného okolo cca 35 USD, ale dnes už je to zase výš a nejnižší dostupná volba je už za cca 45 USD.

Robinsson píše:no mě přijde, že to učtuje to poštovný 9,5USD u všeho v košíku se to tváří jakože částka bude nižší ale když se přejde k samotné objednávce tak mi tam skoro vždy skočí těch 9,5$

U objednávek z EU skladu je poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 dostupné do ČR jako jediné pokud celková hmotnost zásilky překračuje 1000g nebo pokud zásilka obsahuje byť třeba jen jeden jediný akumulátor bez ohledu na typ (Lipo nebo Life nebo NiMH apod.) jehož celková kapacita je vyšší než 500mAh. Pokud je překročen limit 500mAh pak nezáleží na hmotnosti zásilky tj. v takovém případě je poštovné $9.43 i když je hmotnost nižší než 1000g. Z toho je zřejmé, že k tomu, aby bylo nabídnuto pouze zmíněné poštovné za $9.43 stačí překročit pouze jeden z těchto dvou zmíněných limitů tj. buď hmotnost 1000g nebo 500mAh bez ohledu na druhý limit.

Poštovné z EU skladu do ČR

Pokud objednávka neobsahuje žádné akumulátory bez ohledu na typ nebo jen takové, které bez ohledu na typ nemají v součtu kapacitu vyšší než 500mAh pak je možná některá z následujících tří voleb poštovného pokud celková hmotnost zásilky splňuje příslušný limit.

Doprava přes poštu:
do 200 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
201 až 500 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
501 až 1000 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.45

Pokud objednávka neobsahuje žádné akumulátory bez ohledu na typ a současně je celková hmotnost zásilky v níže uvedeném limitu nebo pokud objednávka obsahuje jeden nebo více akumulátorů bez ohledu na typ, které mají v součtu kapacitu vyšší než 500mAh a pak nezáleží na celkové hmotnosti zásilky tj. i i když je pod 1000g pak je stejně možná pouze jediná volba poštovného viz níže.

Doprava přes kurýra:
1001 až 49999 g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43

Příklady:

Tato položka zboží z EU skladu není akumulátor a je v limitu do 200g a tudíž je umožněno zvolit si buď poštovné Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25 (doprava přes poštu) nebo Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 (doprava přes kurýra).

Tři kusy tohoto akumulátoru z EU skladu jsou ještě v limitu celkového součtu kapacity do 500 mAh (3 * 160 = 480 mAh) a celková hmotnost je do 200g a tudíž je umožněno zvolit si buď poštovné Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25 (doprava přes poštu) nebo Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 (doprava přes kurýra).

Čtyři kusy téhož akumulátoru z EU skladu jsou ovšem z hlediska limitu celkového součtu kapacity už přes 500 mAh (4 * 160 = 640 mAh) a tudíž i když je celková hmotnost do 200g tak i přesto je díky překročení limitu 500 mAh umožněno zvolit si pouze poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 (doprava přes kurýra).
tks
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od tks »

Jen tak pro zajímavost. Moje objednávka obsahující Lipolku byla dnes odeslána, tedy po 33 dnech.
Sledovací číslo je 0007225 bez odkazu, takže netuším, jak to nakonec poslali.
Asi s tím přijde nějaký čínský posel a donese to osobně. :-)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
mior
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od mior »

Pravdepodobne to bude holandský posol, lebo podobné čísla vydáva NL sklad pre zásielky bez tracking čísla.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Drondys

#515 Příspěvek od Drondys »

tks píše:Jen tak pro zajímavost. Moje objednávka obsahující Lipolku byla dnes odeslána, tedy po 33 dnech. Sledovací číslo je 0007225 bez odkazu, takže netuším, jak to nakonec poslali. Asi s tím přijde nějaký čínský posel a donese to osobně. :-)

Pokud to bylo objednáno z EU skladu Hobbykingu a ta lipolka má kapacitu vyšší než 500 mAh pak to bude nejspíš GLS nebo některá z dalších kurýrních služeb doručujících na území ČR. Výraznější restrikce na dopravu lipolek jsou zatím zejména u poštovních služeb, ale kurýrní služby zatím dopravu lipolek realizují i když ze vzdálenějších regionů mimo EU za výrazně vyšší ceny.
tks
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od tks »

Nene, je to z Hong-Kongu. Objednávka je z toho termínu, o kterém uváděli, že na vlastní náklady je budou zasílat jinou službou.
Původně jsem to objednával "International (Registered) Air Mail 301-500g US$9.99".
Zajímavé je, že mi přišel mail "Your large boxed item for order:xxxxxxxxx has just been picked and will soon be shipped".
Takový mail mi asi nikdy nechodil, v historii mailů žádný "large boxed" nemám. A tato objednávka určitě large nebyla, je tam jen lipolka a motor a nějaký bižuterie.

Necháme se překvapit, ono to určitě přijde, zatím přišlo vše...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od Victronix »

Konečně objednávka přišla. Objednáno 14.9. v International skladu bez lipolek.
Několikrát jsme si dopisovali, po měsíci poslali objednávku znovu. Nové sledovací číslo jsem z nich nedostal.
Pak mi přišel poštou papír o uložení, že mám balíček na poště. Při cestě na poštu jsem papír zapomněl doma.
Balíček na poště prostě nenašli. Že mám přijít s papírem o uložení.
No a s tímto dokumentem se balíček najednou našel.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
skiner

#518 Příspěvek od skiner »

Victronix píše:Balíček na poště prostě nenašli. Že mám přijít s papírem o uložení.
No a s tímto dokumentem se balíček najednou našel.

Podobnu skusenost mam aj u nas na poste.
Dostal som listok bez cisla zasielky. Vtedy som cakal dve...Jednu s cislom a druhu bez.
Tak som si na listok napisal cislo, ze sa opytam ci nahodou neprisla, lebo podla ich webu uz zasielka dorazila.
Pridem na postu, jednu zasielku mi vydala na listok a na druhu som jej podal cislo, aby sa pozrela, ci nahodou neprisla aj ta druha.
Povedala ze nie...Tak som odisiel a vonku pozeram na krabicu a tam cislo, na ktore som sa pytal :lol:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od corsair »

Victronix píše:No a s tímto dokumentem se balíček najednou našel.

Protože jsi narazil na blbku/blbce...jinak nacvaká tvé příjmení do pc a koukne do pár kategorií a tvoji zásilku vidí. Dnes už papír o uložení na poštu nenosím stačí jen OP.
Drondys

#520 Příspěvek od Drondys »

tks píše:Nene, je to z Hong-Kongu. Objednávka je z toho termínu, o kterém uváděli, že na vlastní náklady je budou zasílat jinou službou. Původně jsem to objednával "International (Registered) Air Mail 301-500g US$9.99"...

Z Hongkongu používá Hobbyking v současné době pro dopravu zásilek obsahujících lipolky kurýrní služby SCS Express a Fedex Priority tj. možná to bude jedna z nich. Samozřejmě v daném případě bude cena poštovného dotovaná Hobbykingem, protože ty ceny co za to v současné době požadují jsou opravdu dost vysoké. Oproti zmíněnému International (Registered) Air Mail za $9.99 jsou ceny až několikanásobně vyšší.

tks píše:Zajímavé je, že mi přišel mail "Your large boxed item for order:xxxxxxxxx has just been picked and will soon be shipped". Takový mail mi asi nikdy nechodil, v historii mailů žádný "large boxed" nemám. A tato objednávka určitě large nebyla, je tam jen lipolka a motor a nějaký bižuterie. Necháme se překvapit, ono to určitě přijde, zatím přišlo vše...

To bude tím, že kurýrní služby, které dopravují lipoilky vyžadují, aby byly specificky zabaleny tj. do obalu určitého typu, velikosti a s definovaným označením popisujícím, že zásilka obsahuje lithium polymerové baterie jak je vidět na balíku z Hobbykingu na videu níže.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r6fysdrZ6Xc[/youtube]
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od Victronix »

Dobrej chaos. To se divím, že ty zásilky chodí takhle v pořádku, kompletní a s tím co si člověk objednal.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Drondys

#522 Příspěvek od Drondys »

Victronix píše:Dobrej chaos. To se divím, že ty zásilky chodí takhle v pořádku, kompletní a s tím co si člověk objednal.

Právě, že v tom chaosu spousta zásilek vůbec nedorazila a řada lidí to řešila buď přes Paypal a nebo někteří ještě dosud čekají třeba i déle než měsíc.
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od Fletout »

Zdar, ted trochu bokem,
cetl jsem nejaka vlakna ohledne placeni cla a pdh. Vim jake jsou limity a pod., ale jde mi spise o to, jak to chodi v praxi a jak se novela usadila.
Kdyz si chci objednat konkretne treba motor z HK za 35 dolaru + postovny, tak je to samozrejme nad limit dph. Ale co kdyz si tam necham napsat deklarovanou hodnotu treba na 15 dolaru, ktera uz podminky splnuje ?
Projde mi to normalne ? Jak moc tohle kontroluji a resi ? Divaji se dovnitr do balicku ? Dokazi zjistit skutecnou cenu baliku ? Nebo muze naopak delat problemy balik vetsich rozmeru ?

Dekuji.
L-410, Čmelák, Turbočmelák, a další.
něco na http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=724&amode=
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od RCStudio »

Ted me prosel balik velosti A4 a na vysku asi 10cm bez povsimnuti. Funguje to do teto velikosti namatkove a podle rentgenu me peipada. To ze ti tam napisou nizsi hodnotu neovlivnis a jsou li to drobnost projde to. Prosel me i FPV primac a vysilac za x krat vyssi hodnotu limitu...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jag42

#525 Příspěvek od jag42 »

Pokus se vžít do role celníka. Všechno zkontrolovat nemůže, tak se rozhlídne bez ohledu jaká cena je deklarovaná. Já bych sáhnul po něčem větším a když to bude lehké, tak se s tím nebudu zabývat, malej těžkej by mě byl podezřelý a asi bych ho prověřil....
Prostě je to loterie , někdo kliku má, někdo ne.Vždy počítám s tím, že to neprojde a pokud ano, mám chvilku lepší náladu. :lol:
Naposledy upravil(a) jag42 dne stř 30.10.2013 21:21, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“