PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raptor181
Kontaktovat uživatele:

Re: PIONEER ARF

#511 Příspěvek od raptor181 »

x.line píše: podřilo se mu urazit celý čumák až po lože na baterku.

Kolega letěl poprvé?
Newww

#512 Příspěvek od Newww »

Mne sa zda APC taka presnejsia.
Co sa tyka predku, jasom ho mal tiez uplne odtrhnuty. Zalepil som to sekundakom a vyplnil purexom. Nie je to uplne ono, mam pocit akoby motor viac vybroval pri plnych otackach. Skusim to nejako vystuzit. Ale lieta v pohode, aj vyosenie motora sa mi podarilo dat ako bolo povodne (mal som ohnuty drziak).
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od petr1990 »

Zdravím modeláři, hodlám si pioneera pořídit jako své první éro, zatim mam zkušenosti pouze s heli.Posledních pár měsíců lítam simulator. Pred tim sem uvažoval nad Cessnou 480,ale zlomila me velikost,v mém případe plati,větší je lepší :wink: Libi se mi cely RTF set ale chtel sem se zeptat jak je na tom originální vysilacka? Procetl sem cely vlakno,takže v podstatě všechno vím,kdyby byly nejaky otazky,určite se na vás obrátím ;)
Hunger

#514 Příspěvek od Hunger »

Origo set bylo to nejhorší co mě potkalo vysílačka mě malém stala pionera. Pokud jsi v praze ozvi se pujcim ti ho
"Šmirgl to jistí!"
x.line

#515 Příspěvek od x.line »

raptor181 píše:
x.line píše: podřilo se mu urazit celý čumák až po lože na baterku.

Kolega letěl poprvé?

Poprvé ne, asi potřetí :roll:
Vše ok, ale asi po třetím kolečku mu do toho lehce fouklo a on zazmatkoval a už to bylo....
x.line

#516 Příspěvek od x.line »

Hunger píše:Origo set bylo to nejhorší co mě potkalo vysílačka mě malém stala pionera. Pokud jsi v praze ozvi se pujcim ti ho

Já Ti nevím.
Rozhodně nechci říkat, ale Cadet je kdo ví co. To rozhodne není, je to nejzákladnější základ. Ale taky musíte brát v potaz cenu! Pokud člověk chce do modelu investovat o 3-4 tisíce víc a nedělá mu to problém tak o tom žádná. Ať si koupí slušnou vysílačku a k tomu si pak přikupuje modely. Ale pokud je to člověk co si chce oťukat letadlo a nepotřebuje to hnát kam až to dá, tak bych cadet tak nezatracoval.
Sám jsem s ním lítal a pár mi jich rukou prošlo. Sice jsme nakonec skončil u Walkery 2801Pro(na kterou můžou mít lidi taky kdovíjakej názor), ale naprosto bez problémů za ty dva roky ani jedno selhání.
Hunger

#517 Příspěvek od Hunger »

Xline :D. To byl přesně můj názor proto jsem do toho "zasranýho" setu šel. Cadet neměl vstup pro simulátor, tak první let jsem to málem rozsekal vzal jsem si s sebou zkušeného pilota a ten mi to předal ve vzduchu letěl jsem celkem 3 sec a už to bylo těsné. Nevadí domluvili jsme se ať si pořídím simulátor(stáhnu) a že mi půjčí tx. Na to jsem řekl že není potřeba a Cadeta upravil pro simulátor. Lítám si tak na simulátoru už mi to šlo. Po zimě jsme šli létat normálně startuju zvedám model a pere se mnou jako prase nahoru dolů dělám okruhy, ale přistání bych nedal. Předávám učiteli a ten říká ty vole co to je to nejde. Málem to rozsekal. Ještě že tam byl podruhé mi zachránil model před mojí hloupostí. Ten den mi půjčili spektrum DX7 a s ní jsem opravdu lítal. Neuvěřitelná pohoda krásné přistání atd prostě ze strašné svině najednou hodné éro. Odešel totiž poťák VOP. Cadeta jsem vyhodil. Řekli mi ať ho prodám, ale s čistym svědomím bych to udělat nemohl. Musím dodat, že při cvičení na simulátoru mi 2x vypadla osička a zablokovala knipl vop v plném potlačení. Co by na tohle udělal skutečný model nechci ani pomýšlet. Pokud si chceš otrkat letadla a konkrétně pionýra klidně ti ho půjčim. Jinak origo baterka už je po pár cyklech slušně nafouklá...

Jinak většina Cadetářů ryje zem. Zeptej se ve slušném obchodě na Cadeta a kolik mají na něj reklamací a uvidíš. Neodsuzuju levnou čínu. TX9 se mi líbí, ale ten Cadet je fakt průser a to nemluvím o jeho dosahu.
"Šmirgl to jistí!"
x.line

#518 Příspěvek od x.line »

Je to asi fakt o náhodě.
Jak říkám, já co jsem s nima lítal, tak krom toho, že ta ergonomie a tuhost knyplů hrozná, tak funkčnost zatím bez problémů. Co se týče dosahu, tak z něj jsem se nedostal, pač co jsme vždycky lítali, tak to byly modely do 1.5m a dá jak 150m jsme nelítali. Pak už na to člověk stejně nevidí.
Zas na druhou stranu, když si vezmeš kolik se těch setů muselo prodat, tak zas tolik lidí se tady na ně nestěžuje :D

Ale určitě Cadeta nechvíálím, ani nedoporučuju ;-)
Jinak s tou baterkou... Stalo se právě známému, asi po 4.cyklu, že baterka vypadala jakoby se nafoukla. Nakonec to byla jen povolená folie, takže po přefouknutí horkovzduškou byla jako nová :D
opisk

#519 Příspěvek od opisk »

Newww píše:Mne sa zda APC taka presnejsia.
Co sa tyka predku, jasom ho mal tiez uplne odtrhnuty. Zalepil som to sekundakom a vyplnil purexom. Nie je to uplne ono, mam pocit akoby motor viac vybroval pri plnych otackach. Skusim to nejako vystuzit. Ale lieta v pohode, aj vyosenie motora sa mi podarilo dat ako bolo povodne (mal som ohnuty drziak).

cawko, prosim ta ako si opravil ten ohnuty drziak? ja som to dnes pozical kamosovi a dal mi to cumakom do zeme...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Hunger

#520 Příspěvek od Hunger »

Optisku já si to od chlapů na dílně nechal vyklepat na kovadlině. Nejlepší i nejsnadnější řešení udělal bych si to v práci sám, ale na to nemám čas..
"Šmirgl to jistí!"
Newww

#521 Příspěvek od Newww »

To Opisk
Ja som ho zdemontoval a vyrovnal kombinackami. Je to dost make.
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
Hunger

#522 Příspěvek od Hunger »

Neww jak jsi psal že ti to vibruje nemůžeš mít lehce povolený šroubky na přepážce?
"Šmirgl to jistí!"
opisk

#523 Příspěvek od opisk »

Hunger píše:Optisku já si to od chlapů na dílně nechal vyklepat na kovadlině. Nejlepší i nejsnadnější řešení udělal bych si to v práci sám, ale na to nemám čas..

nemam kovadlinu sakra
opisk

#524 Příspěvek od opisk »

Newww píše:To Opisk
Ja som ho zdemontoval a vyrovnal kombinackami. Je to dost make.

a nemal si problem s vyosenim?
Newww

#525 Příspěvek od Newww »

Nie, nemal. Ked som to vyrovnavakl snazil som sa aby motor sadol na ten drzia. Bolo to tak zvlastne skrutene. Ten motor som dal tak ako bol pred tym. Ked som sa ho znazil upevnit naopak (akoby hore nohami) tak tak tam nesedel. Vtedy bol vytoceny do hora. Skoda ze som to nenafotil ... .
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“