Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kratas
Kontaktovat uživatele:

#511 Příspěvek od kratas »

Tak jsem to včera večer nevydržel a zkusil nějak dřevácky sestříhat video, tedy spíše vystříhat ven špatné záběry. To trvalo asi 6 hodin a pak jsem to ještě 4 hodiny nahrával na youtube. Doma to sestříhám hezky i s hudbou, nyní jen takové home video.

http://www.youtube.com/watch?v=PPzkAlHZHug
HonzaS

#512 Příspěvek od HonzaS »

Tyyyjo ty s tím lítáš jak se stíhačkou :D na takovéhle rychlosti to neni stavěné, bacha aby jsi neprovedl změnu geometrie křídel :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
kratas
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od kratas »

Geometrie je měnitelná :lol: . Zkoušel jsem všechno co to snese a snese to opravdu všechno. V plné rychlosti se dá otočit na pětníku, přímo zvednout na vrtuli, ale jelikož lítám s baterkou 180mAh a s váhou jsem si starosti moc nedělal, lítám s ním jen venku, do haly chci Predatora, tak ho na vrtuli neudržím. Umí se hezky rozjet, ale dá se tahat s ocasem dole a pěkně zhnile ho táhnout. Lopas umí taky na fleku, jen se musí trochu zapracovat s plynem, ale taky se dá udělat přes půl oblohy nad miniloučkou. Je to takový mazlík, který když se zadaří, tak se dá chvilinku podržet i v nožáku, ale jde mi to jen tak, že ho půl lopasem hodím na záda, pak dám plnou výchylku směrovky a když se začne převracet, hned kontra a chvíli hezky letí v noži.
Jinak, chci ho taky vyzkoušet s 350mAh, letět by to mělo. Nejsem doma, jsem u rodičů a tak jsem si ho tady do Ovy vzal, abych nezakrněl. A lítám furt, kdykoliv mám chvilku. Na tu baterku, když pracuji opatrně s plynem, tak ulítám 10 minut, pak vypnu motor a doplachtím dolů. Překvapivě mi směrovka funguje i bez motoru. Méně, ale reaguje.
HonzaS

#514 Příspěvek od HonzaS »

já zkoušel ty 300mAh, je to v poho ;) uvidíš, trošku rychlejší ale pořád na ven super. A lítá to pak šíleně dlouho :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
kratas
Kontaktovat uživatele:

#515 Příspěvek od kratas »

Honzo ty 300 máš jaké, já koukal na HC a tam dám dohromady buď 240 nebo 350, pak Rhina ty jsou 360.
HonzaS

#516 Příspěvek od HonzaS »

Nálepka na nich není, ale podle logu objednávek to vypadá že ty 300 jsou asi rhino 360 :D
error414
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od error414 »

cau, nemuze tu nekdo npsat sestavu na osazeni ktera se da sehnat v CR? Nenasel sem nikde tak lehky motor regulator ani serva.
Logo 600 + spirit
HonzaS

#518 Příspěvek od HonzaS »

v čr seženeš serva Waypoint 038 u MZK, regulátor se dá použít tuším 6A robobird (míval potensky), motor např Pot 10w (Potensky) a baterky Hyperion 110mAh od RC Factory.
olisoft

#519 Příspěvek od olisoft »

Tak som vcera zobral bristola na prvy oficialny zalet...
Budem musiet zvacsit vyosenie motora (taha mi prilis dohora a trochu dolava), inak sa s nim naozaj da kraaaasne lietat.

Utrpel aj malu nehodu, syn vrazil do vyskovky a prebrusena bocnica pred poslednou prepazkou nevydrzala, tak to aspon spevnim a mozem veselo blbnut dalej.
HonzaS

#520 Příspěvek od HonzaS »

Jo tam mi to prasklo (teda jen se zmuchlalo) taky... jen jsem to narovnal a lítá to dodnes. Teď už je to víceméně jen Jíti letadlo, umí s ním už i odstartovat a letět tam kam chce, paráda... a já si ladím fokkera. večer nafotím můj tajný typ na opravu uhlíků co se furt vylamujou z křídla :-)
JmX
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od JmX »

Na ten tip se taky těším. Mám však něco momentálně sice úplně mimo mísu, ale přece kdo je připraven-není překvapen: nahoře v lyžích je výřez, jakoby pro nějakou výztuhu (?) Jaks to zamýšlel Honzo?
***** Futaba T8FG Super *****
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
kratas
Kontaktovat uživatele:

#522 Příspěvek od kratas »

Honzo, kde se vytrhávají uhlíky z křídla. Já s tím kravím o sto šest a zatím vše drží perfektně. Pravda, ještě jsem s ním nespadl, ale ve vzduchu se snažím o všemožné evoluce :lol: . Asi se vrhnu na toho halového Predátora, aybch si mohl vyzkoušet další prasárničky :wink: .
olisoft

#523 Příspěvek od olisoft »

JmX píše:...nahoře v lyžích je výřez, jakoby pro nějakou výztuhu (?) Jaks to zamýšlel Honzo?

Tak k Tejto otazke sa pripajam aj ja. Doplnim iba - nasla by sa detailna fotecka instalacie lyzi na bristolkovi?
olisoft

#524 Příspěvek od olisoft »

Inak pre info, vzletovka mojho bristolika je aj s 2s 138mAh z HC peknych 75g. Po oprave mozno trosicku viac, vystuzim zadok pasikom depronu.
foto dam po zalete (a oprave pripadnych skod :P )

Osadenie (komplet HC):
2x 4.3g servo
6ch prijmac assan (bez plastovej krabicky) 5.5g
regulator 6A plush (odbuzirkovany, motor priamo na regli)
motor 1404N bez konektora
napajanie regla (do buducna aj redukcia pre 2ks 1S clanky)
vrtulka 5"*4.3"
baterka 2S 138mAh

druha varianta bateriek (1S 160mAh)
tretia varianta bateriek (2S 350mAh)

S tretou variantou baterii bude vaha cca +15g, vyrobil som si uz redukciu z miniJST na ten dvojpin, servisny konektor ponechavam na bateriach.
HonzaS

#525 Příspěvek od HonzaS »

Lyže jsem ze stavebnice ještě nedělal. nicméně je to myšleno tak, že do lyže přijde vlepid uhlíkový pásek (ten co se dává na náběžku shock flyerů) a na něj nití přijde přilepit, přivázat kouskem niti a zase přilepit trubička, třeba z bovdenu nebo nějaké vhodně tenké brčko nebo tak něco, a celej zalepit do lyže. večer můžu zkusit postavit a nafotit.

mě se vylamují vzpěry mezi křídlama, třeba když s tím člověk šlehne, v autě na to něco spadne, nebo tak. jednou, dvakrát to přilepit jde ale pak už nic moc...
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“