off píše:No a co teprv když to vyvážís a ještě doladis táhlato je pak pecka
No a co teprve když se ti to povede "vyvážit" bez přidání zátěže a tím získáš pár desítek vteřin letu k dobru, to je potom ještě větší pecka
Ale jo, každému dle gusta
JM píše:O závlačku hřídele? To jako že tam nemáš zapuštěnýho červíka?
Milošek píše:Už je tam mám.Ono to ani nebyl takový problem jen si porád hraju a zkouším jak to poladit.Něco se osvědší,něco ne.Mám gyro nastavené skoro na min.citlivost.Jak přidám,tak začne kmitat ocas.Mám podezření,že právě ta vibrující hlava práci gyra dosti ztěžuje. Je to možné? Nebo ty vibrace neovlivňují správnou funkci gyra.
Kalamita píše:Milošek píše:Už je tam mám.Ono to ani nebyl takový problem jen si porád hraju a zkouším jak to poladit.Něco se osvědší,něco ne.Mám gyro nastavené skoro na min.citlivost.Jak přidám,tak začne kmitat ocas.Mám podezření,že právě ta vibrující hlava práci gyra dosti ztěžuje. Je to možné? Nebo ty vibrace neovlivňují správnou funkci gyra.
Hele a nemá to něco společnýho s teplotou???
milantuma píše:Vibrace rotorove hlavy mohou byt mimo jineho zpusobeny krivou hridelkou. Stalo by za to ji vymontovat a dukladne zkontrolovat. Staci nepatrna krivost a uz to vibruje. Tak nejak intuitivne si myslim, ze pricinou by mohla byt i nevyvazenost listu rotoru. Chtelo by to zkontrolovat ze maji oba listy teziste ve stejnem miste a pak ze oba listy maji stejnou vahu a v pripade rozdilu dovazit nalepenim izolepy.
milantuma píše:Vibrace rotorove hlavy mohou byt mimo jineho zpusobeny krivou hridelkou.
Milošek píše:Hřídelka je rovná. Mám dvě a obě v pohodě.Chtěl jsem jen hlavu,ale měli pouze sadu i s hřídelkou tak jsem to vzal.Listy jsem trochu dovážil ale opravdu jen minimum.Také byly v celku ok.Ale ta hlava hází.Je možné,že je to teplotou.Lítám hodně venku a teploty už nejsou zrovna vysoké.Nějak mi ta nízká citlivost gyra nevadí, jen když dělám oblouček vlevo,tak se heli nekdy prudce zvrtne.Všimnul jsem si,že když je citlivost vyšší,je bočení pomalejší a obráceně.Oblouček vpravo v pohodě.To se vrtulka přetahuje s helinou.