Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
JM

#511 Příspěvek od JM »

off píše:No a co teprv když to vyvážís a ještě doladis táhla :) to je pak pecka

No a co teprve když se ti to povede "vyvážit" bez přidání zátěže a tím získáš pár desítek vteřin letu k dobru, to je potom ještě větší pecka :lol:
Ale jo, každému dle gusta :wink:
endor72

#512 Příspěvek od endor72 »

posunul sem baterku akorát jsem ji otočil tak že není úplně vpředu a těžiště je teď naprosto v pohodě...trochu jsem si zpevnil ližiny a dneska sem si krásně zalítal....děkuji všem za rady
Rotvík

#513 Příspěvek od Rotvík »

JM píše:O závlačku hřídele? To jako že tam nemáš zapuštěnýho červíka?

Já na Kestrelovi mám taky šroub s hlavou.Tedy měl jsem.Modelářská bruska + nějaká ta minuta práce a z hlavy zbyl skoro jen ten křížový zářez na šroubovák.Rychlé (oproti objednávání a čekání na balíček,případně hledání vhodného červíka ),levné a spolehlivě fungující. :wink: :) :)
JM

#514 Příspěvek od JM »

To Rotvík: no právě, ta výměna šroubu za červíka mi připadá daleko rozumnější než laborování s délkou hřídele... :wink:
Milošek

#515 Příspěvek od Milošek »

Tak jsem to vrátil zpět na původní díry.Máte pravdu.Tudy cesta nevede.Ty originál šrouby závlačky,to je fakt nesmysl.Dal jsem tam jiné s menší hlavou.Ona celá ta rotorová hlava je nějaká divná a navíc vibruje a to jsem dal novou.Ale i přesto je to supr záležitost.
JM

#516 Příspěvek od JM »

To Milošek: Jojo, to, že hlava hází (někomu víc, někomu míň), je napsáno hned na začátku tohoto vlákna. Proto jsme tady (asi) všichni toužebně čekali na kovovou, ale zatím bohužel...
Jinak k té závlačce-dají se sehnat ty červíky-a měl bys po problému :wink:
Milošek

#517 Příspěvek od Milošek »

Už je tam mám.Ono to ani nebyl takový problem jen si porád hraju a zkouším jak to poladit.Něco se osvědší,něco ne.Mám gyro nastavené skoro na min.citlivost.Jak přidám,tak začne kmitat ocas.Mám podezření,že právě ta vibrující hlava práci gyra dosti ztěžuje. Je to možné? Nebo ty vibrace neovlivňují správnou funkci gyra.
Kalamita

#518 Příspěvek od Kalamita »

Milošek píše:Už je tam mám.Ono to ani nebyl takový problem jen si porád hraju a zkouším jak to poladit.Něco se osvědší,něco ne.Mám gyro nastavené skoro na min.citlivost.Jak přidám,tak začne kmitat ocas.Mám podezření,že právě ta vibrující hlava práci gyra dosti ztěžuje. Je to možné? Nebo ty vibrace neovlivňují správnou funkci gyra.

Hele a nemá to něco společnýho s teplotou???
JM

#519 Příspěvek od JM »

To laborování ti chválím, díky takovým hračičkám se daří odstranit spustu slabinek :wink:
Podle mne vibrace gyro ovlivňovat mohou-sice nevím, jak silné musí být a u mého vrt'ase mi hlava hází hodně málo, žádný problém nemám, takže nemůžu moc posoudit...
milantuma

#520 Příspěvek od milantuma »

Kalamita píše:
Milošek píše:Už je tam mám.Ono to ani nebyl takový problem jen si porád hraju a zkouším jak to poladit.Něco se osvědší,něco ne.Mám gyro nastavené skoro na min.citlivost.Jak přidám,tak začne kmitat ocas.Mám podezření,že právě ta vibrující hlava práci gyra dosti ztěžuje. Je to možné? Nebo ty vibrace neovlivňují správnou funkci gyra.

Hele a nemá to něco společnýho s teplotou???

Vibrace rotorove hlavy mohou byt mimo jineho zpusobeny krivou hridelkou.
Stalo by za to ji vymontovat a dukladne zkontrolovat. Staci nepatrna krivost a uz to vibruje. Tak nejak intuitivne si myslim, ze pricinou by mohla byt i nevyvazenost listu rotoru. Chtelo by to zkontrolovat ze maji oba listy teziste ve stejnem miste a pak ze oba listy maji stejnou vahu a v pripade rozdilu dovazit nalepenim izolepy.
off
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od off »

milantuma píše:Vibrace rotorove hlavy mohou byt mimo jineho zpusobeny krivou hridelkou. Stalo by za to ji vymontovat a dukladne zkontrolovat. Staci nepatrna krivost a uz to vibruje. Tak nejak intuitivne si myslim, ze pricinou by mohla byt i nevyvazenost listu rotoru. Chtelo by to zkontrolovat ze maji oba listy teziste ve stejnem miste a pak ze oba listy maji stejnou vahu a v pripade rozdilu dovazit nalepenim izolepy.

No se Spiritem jsem se NECO namlatil :-) a v zivote se mi nepodarilo ohnout hlavni hridel. Tim, jak byva kriva cela hlava, asi nema cenu vyvazovat listy, nejlip se mi osvedcilo na jeden zkusmo nalepit kus lepici pasky, roztocit to a podle toho, jestli se to zlepsilo nebo zhorsilo, pokracovat dal :-)
JM

#522 Příspěvek od JM »

milantuma píše:Vibrace rotorove hlavy mohou byt mimo jineho zpusobeny krivou hridelkou.

To samozřejmě může být, ale ještě jsem od nikoho kdo má Spirita neslyšel, že by měl ohnutou hřídelku. Jak píše Off, je křivá opravdu ta hlava, takže nemá cenu řešit těch pár desetin gramu na listech izolepou. Zvážit listy doporučuju-já měl vždy z každého páru jeden 5 gramů a druhý 6 gramů-stačilo spárovat ale tot' vše, žádné další dovažování nemá valný smysl.
Milošek

#523 Příspěvek od Milošek »

Hřídelka je rovná. Mám dvě a obě v pohodě.Chtěl jsem jen hlavu,ale měli pouze sadu i s hřídelkou tak jsem to vzal.Listy jsem trochu dovážil ale opravdu jen minimum.Také byly v celku ok.Ale ta hlava hází.Je možné,že je to teplotou.Lítám hodně venku a teploty už nejsou zrovna vysoké.Nějak mi ta nízká citlivost gyra nevadí, jen když dělám oblouček vlevo,tak se heli nekdy prudce zvrtne.Všimnul jsem si,že když je citlivost vyšší,je bočení pomalejší a obráceně.Oblouček vpravo v pohodě.To se vrtulka přetahuje s helinou.
milantuma

#524 Příspěvek od milantuma »

Milošek píše:Hřídelka je rovná. Mám dvě a obě v pohodě.Chtěl jsem jen hlavu,ale měli pouze sadu i s hřídelkou tak jsem to vzal.Listy jsem trochu dovážil ale opravdu jen minimum.Také byly v celku ok.Ale ta hlava hází.Je možné,že je to teplotou.Lítám hodně venku a teploty už nejsou zrovna vysoké.Nějak mi ta nízká citlivost gyra nevadí, jen když dělám oblouček vlevo,tak se heli nekdy prudce zvrtne.Všimnul jsem si,že když je citlivost vyšší,je bočení pomalejší a obráceně.Oblouček vpravo v pohodě.To se vrtulka přetahuje s helinou.

Co se tyka vibraci hlavy, tak na vetsine zahranicnich rc diskuzi pisou,
ze je to celkem normalni a ze to vyplyva z konstrukce vrtulniku. Nekomu to vibruje vice nekomu mene. Obecne vibrace gyru vadi, ale netusim jak musi byt silne, aby se to nejak projevilo.

Dost znama negativni vlastnost Spirita je, ze ma silne teplotne zavisle gyro, to mozna skutecne bude pricina toho, ze se ti to pri boceni doleva sem tam zvrtne. Treba to bude lepsi v lete ;)

Jinak pricinou zvrtnuti by mohla byt i prokluzujici zadni vrtulka, u Spirita take nic zvlastniho, kdyz se parkrat sunda a nasadi, prestane tam drzet.
Tomtom8

#525 Příspěvek od Tomtom8 »

jak vás tak poslouchám (čtu) tak je zřejmé, že by byl zájem o kovový upgrade rotorové hlavy. Přiznám se, že mám se Spiritem ty samé problémy, a koupě nové hlavy to neřeší. Je stejně křivá jako ta strá, ne-li křivější. Ale už je nějak neřeším. Létat se s tím nějak dá, ale bez vibrací by to bylo určitě lepší :D
Mám jednoho známého, který má super dílnu a živí se přesnou mechanikou, kusová výroba čehokoli. Zajímalo by mne, kolik z vás by mělo o tu hlavu zájem a kolik byste byli ochotni zaplatit. Pokud se dozvím, že tři lidi a dali by maximálně 300,-Kč, tak nemá smysl vůbec něco poptávat. BTW, když jsem viděl kovové úpony na Spirita, kvalitu zpracování a cenu 550,-Kč, tak mi z toho bylo smutno.
Tak co, máte někdo zájem? Buď piště do fora nabo na SZ
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“