Futaba T18SZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T18SZ

#496 Příspěvek od LV »

mac píše:do coho si to preboha mal? :)

Do Jednoho Blasta (neskor Cejka) a Liona
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od jyrry »

Laco, nic si z toho nedělej. Já jsem použil do synova tanku taky neoriginální přijímač :-D
Ale je jediný, navíc si ho Korejec ohlídal; cena byla zpočátku nižší, pak zmizely a teď už ta cena není tak lákavá ;-)

To Futabu kopíruje kdekdo...
jyrry.webnode.cz
ORLA

#498 Příspěvek od ORLA »

Kúpil som si príjimač T-FHSS párovanie prebehlo ok len na druhej strane nastavenia je nejaká funkcia CRSF dá sa buď zapnúť alebo vypnúť , nikde som nenašiel na čo slúži.
A vie mi niekto vysvetliť rozdieľ medzi systémom FHSS a FAST? Príjimače fast a fastTest sú drahšie môžem od toho očakávať že bude aj lepší prenos a spoľahlivosť ?
Přílohy
image_40037873 (1).JPG
image_40037873 (2).JPG
MomoBrut

#499 Příspěvek od MomoBrut »

ORLA píše:Kúpil som si príjimač T-FHSS párovanie prebehlo ok len na druhej strane nastavenia je nejaká funkcia CRSF dá sa buď zapnúť alebo vypnúť , nikde som nenašiel na čo slúži.
A vie mi niekto vysvetliť rozdieľ medzi systémom FHSS a FAST? Príjimače fast a fastTest sú drahšie môžem od toho očakávať že bude aj lepší prenos a spoľahlivosť ?

Mezi FHSS a FASST z pohledu uživatele není zásadní rozdíl. Vyšší cena je historická záležitost týkající se proprietárního čipu, kterým jsou přijímače FASST osazené. FHSS mají naprosto běžně používaný čip různými výrobci v ceně hrsti rýže. Pokud nevíš, co ta zkratka CRFS znamená, tak to není pro tebe a určitě to nech vypnuté, jinak to slouží jako rozhraní pro speciální externí vysílací moduly, které právě protokol CRFS podporují, Futaba umí jen jednosměrnou komunikaci (ven) pro tento protokol.
ORLA

#500 Příspěvek od ORLA »

Ešte otázočka, tieto príjímače R3004SB T-FHSS po párovaní majú svoje identifikačné číslo, ale keď som dal iný model s iným identifikačným číslom tak fungoval aj ten , myslel som že pri párovaní keď sa pomýlim a otvorím iný model tak nepôjde.
V Fasst test to funguje a ak zapnem iný model, ktorý má iné idetifikačné číslo ako model navolený vo vysielači nefunguje.
Má stým niekto skúsenosti, alebo táto funkcia v T-FHSS nefunguje, nedáva my potom ale zmysel, načo má každý príjimač svoje identifikačné číslo.
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba T18SZ

#501 Příspěvek od aviatika »

Písal som o tom pred časom (8.2.2022) na mojom WEBE. Tu je celé znenie -

FUTABA R3104SB
Môj najobľúbenejší príjmač od Futaby je typ R3004SB. Mám ich už určite viac ako desať. Pre malé lietadlá, vetrone a hlavne všetky RES -ky sú vybavené práve týmto príjmačom. Jediná nevýhoda, ktorú mal je, že u tohto príjmača ako jediného z rady T-FHSS nepodporuje funkciu ID modelu. Ak máte jeden, dva príjmače a k tomu rôzne modely tak to nie je až tak podstatné. Ale ak máte viacero podobných potom je to už problém. Priznám sa stalo sa mi na súťaži, že som riadil model s iným programom, samozrejme aj všetky nastavenia, trimy boli iné. V zápale boja som zabudol vo vysielači zmeniť model. A nestačil som sa čudovať prečo mi to nelieta. Tak to je teraz už minulosť a Futaba tento príjmač modifikovala, tento podporuje aj túto funkciu. Priznám sa, že som niečo podobné aj očakával a som rád, že Futaba aj keď neskoro, ale predsa túto úpravu realizovala.

len neviem kedy sa objaví aj na našom trhu. Zatiaľ som nepreveroval.
Luboš - www.aviatika.sk
zdzd

#502 Příspěvek od zdzd »

aviatika píše:len neviem kedy sa objaví aj na našom trhu. Zatiaľ som nepreveroval.

V čem je problém?

https://www.rcjapan.net/index.php?main_ ... mm6mgi6q21

Do týdne ho máš doma.
aviatika
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od aviatika »

V čem je problém?

Date Available 2022-05-16

?

alebo inak . .
Luboš - www.aviatika.sk
zdzd

#504 Příspěvek od zdzd »

Tak to ho jsem si nevšiml. Měsíc se snad dá vydržet.
ORLA

#505 Příspěvek od ORLA »

Hm tak nemenovaný predajca čo som kúpil sa chcel zbaviť asi tohto modelu , lebo som chcel dva mal jeden a že už vypadáva s ponuky, no čo už.
Nebudú sa tieto staré dať prepáliť firmwar , alebo to bude aj nový hardware.
Nevadí keď nič iné budem sa aspoň tešiť z ID čka ktoré mi tam naskočilo :lol: :lol:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od juraj.jurej »

aviatika píše:Písal som o tom pred časom (8.2.2022) na mojom WEBE. Tu je celé znenie -

FUTABA R3104SB
Môj najobľúbenejší príjmač od Futaby je typ R3004SB. Mám ich už určite viac ako desať. Pre malé lietadlá, vetrone a hlavne všetky RES -ky sú vybavené práve týmto príjmačom. Jediná nevýhoda, ktorú mal je, že u tohto príjmača ako jediného z rady T-FHSS nepodporuje funkciu ID modelu. Ak máte jeden, dva príjmače a k tomu rôzne modely tak to nie je až tak podstatné. Ale ak máte viacero podobných potom je to už problém. Priznám sa stalo sa mi na súťaži, že som riadil model s iným programom, samozrejme aj všetky nastavenia, trimy boli iné. V zápale boja som zabudol vo vysielači zmeniť model. A nestačil som sa čudovať prečo mi to nelieta. Tak to je teraz už minulosť a Futaba tento príjmač modifikovala, tento podporuje aj túto funkciu. Priznám sa, že som niečo podobné aj očakával a som rád, že Futaba aj keď neskoro, ale predsa túto úpravu realizovala.

len neviem kedy sa objaví aj na našom trhu. Zatiaľ som nepreveroval.

Inak táto funkcia sa volá "Model Match"

Funkce ModelMatch zabraňuje nechtěné záměně modelů v paměti vysílače. Pokud v paměti vysílače zvolíte špatný model, přijímač nebude signál přijímat.

Smyslem funkce ModelMatch je zabránit výběru špatného modelu ve vysílači. V důsledku chybně nastavení ve vysílači by mohl být model špatně řiditelný, což může v konečném důsledku vést až k pádu modelu a zbytečným škodám.
FrSky Tandem X20
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od Vašek66 »

Před cca 12 lety jsem si koupil jako první vysílačku Spektrum DX6i a tam se ta funkce nějak nejmenovala, jen tam byla. Spárovat nastavený model na vysílačce (třeba Blizzard) prostě s jiným ve kterém jsem zapnul baterku (třeba Dogfighter) nešlo. Přišlo a to, a přijde naprosto mormální. Před dvěmi léty jsem přešel k Futabě a tady je to velká sláva :).

Václav
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od juraj.jurej »

Vašek66 píše:Před cca 12 lety jsem si koupil jako první vysílačku Spektrum DX6i a tam se ta funkce nějak nejmenovala, jen tam byla. Spárovat nastavený model na vysílačce (třeba Blizzard) prostě s jiným ve kterém jsem zapnul baterku (třeba Dogfighter) nešlo. Přišlo a to, a přijde naprosto mormální. Před dvěmi léty jsem přešel k Futabě a tady je to velká sláva :).

Václav

Ale menovala, veď názov pochádza od Spektrum
https://www.spektrumrc.com/Technology/ModelMatch.aspx
FrSky Tandem X20
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od Vašek66 »

No tak to jsem chytřejší. TAkže Futaba opisovala. Ono ve Spektru to neukzovalo žádné ID přijímače a podobné hovadinky :). Bylo to automatické.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba T26SZ

#510 Příspěvek od aviatika »

Vyzerá to tak že Futaba práve predstavila nový vysielač T26SZ, ako náhradu za populárny T18SZ. Niečo medzi T32MZ a T16IZ. Síce opäť len evolúcia, ale pokrok sa nedá zastaviť.

Tak je to realita. Už je na domovskej stránka FUTABA aj na FB. V máji bude predstavený na tradičnom veľtrhu v Shizuoke. Cena samotného vysielača je 176 000 jenov. Môj odhad je 1 300 € u nás. Uvidíme.

[album]7411[/album] [album]7412[/album] [album]7413[/album] [album]7414[/album]
Luboš - www.aviatika.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“