PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

Re: PIONEER ARF

#496 Příspěvek od BOBIKA »

ahoj originál těžiště je 77mm od náběžky,ale můžu ti říct že mě do toho vleze 3čl. 3700mah a těžiště neměním,lítá pořád dobře,ale jak píše sigi123 je to poslušné éro a hodné na naučení já ho mám spíš na pohodu,při večerním šeru a při osvětlení křídel a trupu vypadá velmi působivě :wink:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
opisk

#497 Příspěvek od opisk »

BOBIKA píše:ahoj originál těžiště je 77mm od náběžky,ale můžu ti říct že mě do toho vleze 3čl. 3700mah a těžiště neměním,lítá pořád dobře,ale jak píše sigi123 je to poslušné éro a hodné na naučení já ho mám spíš na pohodu,při večerním šeru a při osvětlení křídel a trupu vypadá velmi působivě :wink:

tu 3700 tam ako davas? musel si to asi zavcsovat, rezat predpokladam...
vcera sa mi uplne uvolnila predna noha, normalne sa toci okolo osi po jednom tvrdsom pristati... takze budem musiet rezat a pozriet kde je tam chyba...
inac nasiel som toto: http://air.pelikandaniel.com/?sec=product&id=45746#3
co tak ich pustat nejak cez pumovnicu? klzali by? alebo radsej nejakeo parasutistu?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od BOBIKA »

ahoj,jo musel jsem malinko upravit spodek trupu,to místo jak tam dosedá ta aku,malinko říznout a vejde tam ale to je max,to kolo má takový kroužek na zajištění,je povolený stačí utáhnout ale musíš opatrně říznout kryt motoru :wink:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
wilder01

#499 Příspěvek od wilder01 »

vcera sa mi uplne uvolnila predna noha, normalne sa toci okolo osi po jednom tvrdsom pristati... takze budem musiet rezat a pozriet kde je tam chyba...

mne sa stalo nieco podobne, nakoniec bola z toho laparoskopicka operacia, nohu drzia 2 srobiky, jeden s kruzkom vymedzuje jej pohyb hore dolu, aby nevypadla a druhy drzi samotnu packu od tiahla. Bohuzial tam dal Cinan prilis velky srob takze strhol zavit a mne to neslo von.. musel som nohu zlomit. Nastastie som mal z povodneho trupu staru a tu som tam nahodil...

Predpokladam ze ty mas tak isto zlomenu packu od tiahla k nohe....

Ja som nastastie predok nenalepil, ale prerobil na magnety a zaistil paskou, takze to slo bez rezania montaznymi otvormi...
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
opisk

#500 Příspěvek od opisk »

tak to mas teda vymyslene fajne :0) ja som to este neotvaral, nerezal, lietal som s paskou...
ale ked to otvorim tak to tam prilepim na tvrdo na stalo... aj tak som to otacanie nevyuzival...
opisk

#501 Příspěvek od opisk »

pocuj ty mas skoro vsetky modely od pelikana nad ktorymi som uvazoval...
ako sa ti lieta s gamou, scotom? sprav trocha porovnanie s pioneerom a tym zvyskom... co sa tyka narocnosti, ovladania, spracovania...
dikyyy
wilder01

#502 Příspěvek od wilder01 »

Gama je uplne pohodovy stabilny vetron, skvelo lieta termiku a trup je dost velky na to aby sa mi tam pomestili senzory na telemtriu.
POkial chces vetrona na oddych a dlhe lietanie tak Gamu odporucam.
Scout je v porovnani s Pioneerom o dost rychlejsi, obratnejsi.. ale tak uz jeho ucel o tom napoveda. A ja som v podstate zaciatocnik, takze niekto pokrocilejsi by ti mozno napisal ze ten Scout sa na akrobaciu nehodi lebo nezvlada vsetko.

Spracovanie mi pride podobne, v Cine robene a obcas nieco nevyslo ako by malo...
Na Game je fajn ze sa predava kit a za slusnu cenu mas ero , ktore si dovybavis lepsimi servami a reglom ako je setovy standard od Pelikana.
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
x.line

#503 Příspěvek od x.line »

Tak jsem předevčírem zalétával Pioneera a přiznám se, že jsem byl mile překvapen. Už tu někdo psal a musím mu dát za pravdu, že po poskládání a jen letmém okouknutí, zda jsou pohyblivé plochy v rovině šel do vzduchu a bez sebemnších problémů letěl nádherně. Dva zoubky na trimu křidélek a bylo :wink:
Co jsem docela koukal, tak je dost ostrá na výškovku, ale to bude jen o posazení táhel(p.s.má to v setu s Cadetem, takže žádné D/R)
Akorát známý, kterému jsem ho zalétával hned poté s ním dost nešetrně sednul a vypadá to, že se asi povolilo př.podvozkové kolo v táhle v čumáku a nedrží pořádně směr. Pod čumák se dostanu asi těžko co?
Vím, že tu už bylo někde řešeno,ale letmým prolítnutím jsem to nenašel :roll:
x.line

#504 Příspěvek od x.line »

Ještě jedna rychlá otázka, měl by někdo po ruce pioneera a změřil by mi vnitřní průměr pojistného kroužku co drží přední podvozkové kolo, aby nespadlo?
Děkuju
Newww

#505 Příspěvek od Newww »

Nechce sa mi to rozoberat ale zmeraj si priemer prednej nohy a pridaj nejaku desatinu ... .
Ak to budes chciet vediet presne daj vediet a zmeram.
Co sa tyka cumaku odlep ten predny cierny kryt a hotovo. Aspom prekontrolujes regulator. Ja som to urobil po havarke a mal som slabo zasunuty jeden kablik k motoru (je mozne ze to bolo aj tou burackou ale pochybujem, pristal som v korune stromu :)
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
x.line

#506 Příspěvek od x.line »

:D
Děkuji za radu :D
Jelikož letadlo není moje, neměl jsem možnost to přeměřit a potřeboval jsem se stavit v prodejně, kde bych to koupil a nevěděl jsem rozměr. To, jak to mám změřit vím :wink:
Jinak co se týče toho čumáku mi spíš šlo o to, zda je na to nějaký fígl apod, protože to maj tataři přilepený a nerad bych něco urval, či odřízl něco co nemám
Newww

#507 Příspěvek od Newww »

Ten cierny predok je len kryt, ja som to mal prilepene obojstrannou paskou a nejakym tmelom. Islo to dole bez rezania, len som to tak vyhybal do stran. Trosku polystyrenu som pri tom vytrhol, ale koli tomu ze tam v jednom spoji bol vyteceny tmel ktorym su lepene zavazia.
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
Hunger

#508 Příspěvek od Hunger »

Pánové Právě se mi u origo reglu přetrhl servokablík bohužel mínusový kontakt. Naštěstí v malé výšce tak model vícemméně žije, ale štve mě to. Nechápu jak se to mohlo stát. Taky se mi dneska trhl drátek v bala konektoru. Když jsem to rozebral tak to byl čistej řez, ale pod bužírkou. :D Jo když se daří, tak se daří...
"Šmirgl to jistí!"
x.line

#509 Příspěvek od x.line »

Tak jsme byli včera lítat. Přenastavovali jsme táhla na servu a na výškovce aby se zmenšily výchylky. Tak jsem to zalétl. Bylo naprosté bezvětří a Pioneer byl až neuvěřitelně poslušný. Tak jsem udělal kolečko, přistál a předal vysílač kolegovi, co mu éro patří. Bohužel neletěl ani 10m a vzal to přímo do země a Pioneer začínal u kapsy na baterku:-( podřilo se mu urazit celý čumák až po lože na baterku. Sice jsme to dali dokupy, vyplácalo se na to skoro celý vteřiňák, ale bojím se, že po první snaze o přistání a větší ráně to bude hotovo. Nevím no, snad ne... Ale Pelikán stále nemá trup skladem, takže pokud to nevydrží, tak máme asi smolíka :roll:
x.line

#510 Příspěvek od x.line »

Jinak poznatek:
Kupovali jsme novou vrtuli od APC. Je naprosto totožná s originálem. Vypadá to skoro jakoby to lili z jedný formy,ale ty origošky jsou pružnější a víc vydrží(aspoň mně příjde)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“