Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#496 Příspěvek od Drondys »

Werret007 píše:...monopol jako prase...

Monopol je tam kde neexistuje žádná jiná možnost, ale prakticky po celém světě i mezistátně existuje možnost poslat zásilku přes různé spediční služby bez nutnosti využívat služby pošty viz DHL, FedEx, TNT a řada dalších. :wink:
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od Werret007 »

Drondys píše:... poslat zásilku přes různé spediční služby bez nutnosti využívat služby pošty viz DHL, FedEx, TNT a řada dalších. :wink:

Já vím, ale musím si nějak ulevit :?
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Drondys

#498 Příspěvek od Drondys »

blesk píše:mě to už visí 15dnů ve švajcu :-(

Pokud je to zásilka typu Air Mail tak poslední záznam bude jen ve Švýcarské poště a tady v ČR už to sledovatelné nebude.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od Celeron »

jackboy píše:noo kluci zlate Spanelsko ...limit 22eur a v pohode mi chodia zasielky o hodnote 200 dolarov ...nedavno dorazil vetsi balik priamo domov 2x benzinove motory 50cc vsetko bez cla ... :roll:

No kdyz ti nekdo neco posle ze Spanelska, tak nic neplatis protoze je to v ramci EU. No a pokud ti neco prijde do Spanelska z mimounijni zeme za 200 dolacu, a nic neplatis, tak bud rad. :lol:
Jirka
PHM

#500 Příspěvek od PHM »

Drondys píše:Emailem nebo klasickou poštou sice můžeš poslat doplňující dokumenty k zásilce, ale bez plné moci za tebe JSD vyřizovat podle zákona nikdo nesmí a emailem ho od tebe jako od fyzické osoby celníci nepřijmou.

Neřešil by to elektronický podpis? S ním se dá se státní správou běžně komunikovat. Mělo by to jít i s celníky. Nebo ne?
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#501 Příspěvek od jackboy »

Celeron píše:
jackboy píše:noo kluci zlate Spanelsko ...limit 22eur a v pohode mi chodia zasielky o hodnote 200 dolarov ...nedavno dorazil vetsi balik priamo domov 2x benzinove motory 50cc vsetko bez cla ... :roll:

No kdyz ti nekdo neco posle ze Spanelska, tak nic neplatis protoze je to v ramci EU. No a pokud ti neco prijde do Spanelska z mimounijni zeme za 200 dolacu, a nic neplatis, tak bud rad. :lol:
Jirka

no pouzivam aj cz ebay firmu v usa..post sa plati na sk a tym padom klesne cena z platenia cla lebo post. je zaplatene na sk alebo cz cize v unii .
Zebra

#502 Příspěvek od Zebra »

Drondys píše:
lukypav píše:I já 5.4. Mají nějakou zákonnou lhůtu na vyřízení, nebo je to jen v jejich moci ?

Už jsem to zde podrobně popisoval, že žádná zákonná lhůta není viz tento odkaz. Tak si to tam přečti. :wink:

Nesouhlasím, dala jsem dotaz na celní úřad ombudsmana, a zákonná lhůta pro vyřízení zásilky ze zahraničí, je 30 dnů od překročení na území ČR.
A má zásilka již dorazila těsně před toutou lhůtou dne 15.4., balík strašil na Praze 120 od 22.3., platba DPH 483+22 poštovné, což jsem nepochopila, je to za složenku co pošťačka vytáhla, vyinkasovala mě hned při převzetí a 22 bylo pro poštu, ale zapomenua vybrat poplatek za deklaraci Kč 96, takže v konečné fázi jsem ušetřila.
Nicméně dle mého názoru je to neopřávněné DPH, jelikož zásilka byla v ČR ve staré legislativě, než byla platnost Nového zákona,od 1.4., dala jsem další dotaz na ombudsmana, jako je s tím zákonem, zda platí účinnost anebo kdy balík překročí hranice!Tak sjem zvědavá co odpoví!!
Zebra

#503 Příspěvek od Zebra »

Jindra_S píše:Mimochodem - je nějaký důvod, proč celní úřad funguje pouze v Praze? A proč pak nekomunikuje mailem nebo klasickou poštou?

Celní úřad funguje i v Ostravě, ale zásilky co posíláš přes poštu resp, odesílatel jdou automaticky také do Prahy na poštu. To co jde kurýrem,DHL apod. odbavuje Ostrava, rsp, nejbližší Tvému bydlišti.
Májm tam také zsálku již 16 dnů a čekám až se ozvou, zpoždění při přeclení, děs a hrůza!
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od Jindra_S »

Hmm, asi jsem dotaz formuloval špatně: Proč je jediné místo, kde mohu vyřídit věc týkající se zásilky v Praze nemohu řešit osobně (když už to musí být) na celnici v Ostravě? Uznávám, že se jedná spíše o řečnickou otázku - předpokládám, že bude existovat předpis nebo nařízení, které tento krok obhajuje. V konečném důsledku je všechno určitě právně v pořádku, ale dělá to systém hodně nepoužitelným - taková ztráta selského rozumu. Nevadí mi, až tak, že mám za zásilku platit DPH (I když i o tom by se dalo diskutovat) - vytáčí mne, že celní deklarace a cena na lístku je de-facto ignorována a okamžitě se předpokládá, že mám v ruce fakturu na koupi. Najednou je tady podezíravý dotaz, který cílového adresáta stojí finance, o zpoždění ani nemluvě. Pokud je na hračku nulové CLO a do hodnoty Y Kč se neplatí DPH, pak by měla jít zásilka přímo k adresátovi a dotaz by neměl být žádný, popřípadě po prokázání, že dotaz byl zbytečný by neměl být jakýmkoliv způsobem zpoplatněn.
Když bych to přirovnal ke kontrole policie na alkohol - zastavili by vás, dali vám dýchnout a náustek by jste museli zaplatit externí firmě, která má s policií dohodu. Ale měli by jste možnost dýchnout zdarma, jen by jste to museli udělat osobně v 50km vzdáleném okresním městě, takže by se nejednalo o monopol.
No nic, poštěkal jsem si, stejně to nic nezmění a je třeba jít do práce, aby bylo možné si strhnout daň, která jde i na celníky.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od koulinek »

Ti co čekáte balíky parkující na celnici (poště), měli jste tracking až do ČR nebo nějaké předešlé destinace? poslali vám z pošty 120 info o tom celním řízení nebo čekáte teprve na tuto zprávu? Podle všeho bych měl mít tak 3 balíky už v Praze, a jeden ještě cestuje ale dosud nemám žádné info o tom že bych měl k celnímu řízení dodat nějaké podklady.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od Jindra_S »

to koulinek:
3 balíky celkem, o jednom i napsali, o druhých se pouze domnívám, že jsou v Praze. Po nějakých změnách hobbycity posílá přes švýcarskou poštu a trasování končí právě tam - ve Švýcarsku. Takže pouze doufám, že balík někde leží v Praze, až se k němu dostane celník nebo pošťák.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od koulinek »

jindra_s> přes Zurich to posílají obvykle když sou v balíku lipolky, před změnou zákona to chodilo i ze Švajcu velmi pružně, od odeslání z Zurichu to bylo do 7 dnů doma (včetně víkendu) takže tam by to váznout nemělo.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#508 Příspěvek od Drondys »

Zebra píše:dala jsem dotaz na celní úřad ombudsmana, a zákonná lhůta pro vyřízení zásilky ze zahraničí, je 30 dnů od překročení na území ČR.

Na to se poptám.

Zebra píše:Nicméně dle mého názoru je to neopřávněné DPH, jelikož zásilka byla v ČR ve staré legislativě, než byla platnost Nového zákona,od 1.4., dala jsem další dotaz na ombudsmana, jako je s tím zákonem, zda platí účinnost anebo kdy balík překročí hranice!Tak sjem zvědavá co odpoví!!

Není podstatné to kdy zásilka překročila hranice EU ani ČR, ale pouze to kdy byla předložena k celnímu řízení. Je to uvedeno přímo na webu celní zprávy viz tento odkaz. Pokud zásilka ležela ve skladu od 22.3. a k celnímu řízení při němž bylo stanoveno DPH byla předložena až 1.4. nebo později pak se již uplatňoval nový limit 22 Euro.
Drondys

#509 Příspěvek od Drondys »

PHM píše:
Drondys píše:Emailem nebo klasickou poštou sice můžeš poslat doplňující dokumenty k zásilce, ale bez plné moci za tebe JSD vyřizovat podle zákona nikdo nesmí a emailem ho od tebe jako od fyzické osoby celníci nepřijmou.

Neřešil by to elektronický podpis? S ním se dá se státní správou běžně komunikovat. Mělo by to jít i s celníky. Nebo ne?

Bohužel tak jednoduché to není. Samotný elektronický podpis by nestačil. Musel by sis zřídit firmu a začít poskytovat celně-deklarantské služby. Celní úřady přijímají JSD elektronicky pouze od podnikatelských subjektů (firem), které mají oprávnění provádět celně-deklarantskou činnost. V takovém případě bys měl možnost sjednat s ČP smlouvu na jejímž základě by ti přeposílali zásilky v celním režimu "tranzit" na tebou určený celní úřad poblíž tvého místa bydliště a tam by sis to pak mohl vyřídit, protože další problém je v tom, že ze zákona musí být při celním odbavení zásilky kromě celního úředníka fyzicky přítomen i zástupce strany adresáta.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od Jindra_S »

to koulinek:
Taky předpokládám, že to čeká pouze na poštu/celníky v Praze.
Holt musíme počkat. :(
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“