HK-250

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
EvzEn

Re: HK-250

#496 Příspěvek od EvzEn »

Gattor píše:jojo, toto znam. deje se tak po rane. volnobezka se sekne a pak uz to dela porad. konci to jejim protocenim s naslednym padem. pak uz je ale pozde ji menit. proste staci lehka rana (zastaveni listu) a lozisko jde do hajzlu. a to zatim ve vsech pripadech (vsechna kola), kdy se mi prudke zastaveni listu stalo. a pak se musi kolo menit. stoji par korun, radeji hned men, at to pak nespadne - je to fakt rychly a naprosto necekany.
pokud ti to dela bez duvodu, kolo stejne vymen za jine.

Díky za radu!! dnes jsem zkusil dát uplně nové kolečko, to prostě nechápu jak je možné, že po roztočení se mi sám utáhne šroubek, že ho sotva povolím :D
No, objednal jsem dvě nové kolečka, tak až dorazí budu moudřejší.. nejdriv jsem si rikal, jestli neni neco s hridelí nebo s podložkou, ale pokud máš stejnou zkušenost, bdue to tímhle..
Ted kdyz premyslim, stalo se mi to vlastně i předtím, ale vyresil jsem to tak., že jsem tam nedal nový šroubek, ale ten ze starého kolečka a vše fungovalo, divné co ?? Ještě že mi to nespadlo na palici :D
Nemůže to taky být tím, že jsem měnil ložiska pro hlavní a to u kolečka když do něj lehce dloubnu hlavní hrideli vypadne ven ??
Sice asi kravina, le jen premyslim..
Už si taky někdy měl tento problém u nového kolečka ?
špunt

#497 Příspěvek od špunt »

zdravím pánové,
potřeboval bych jestli někdo neví kde v česku sehnat kevlarový řemínek snažím se oživit 250ku co asi před rokem skončila v krabici pod postelí, objednával jsem teď hobbyking díly, ale ten řemínek stojí za prd

a ještě dotaz přijde mi že ty vůle na rotorové hlavě jsou děsivý, rozmýšlel jsem nad bezpádlovou, ale cenově je přijatelná tak možná hlava s jednotkou od tarotu, pomůže to? má to cenu?
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
Tsisters

#498 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj, řemínek třeba tady:http://www.prochymodel.cz/home/22-test-produkt-13.html
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
EvzEn

#499 Příspěvek od EvzEn »

Myslim, ze ten jej nemá a nebudem it skladem.. Rekl bych, že nezbývá nez objednat z infinnity hobby :\ U prochyho bych kdyztak vzal spis origo Align..
špunt

#500 Příspěvek od špunt »

právě že není skladem a ze zahraničí už nemam možnost objednat, zkusím tedy align snad se taky bude točit, tak děkuji
prtka
Kontaktovat uživatele:

#501 Příspěvek od prtka »

špunt píše:právě že není skladem a ze zahraničí už nemam možnost objednat, zkusím tedy align snad se taky bude točit, tak děkuji

Točí se neboj :D . Lítám na něj už hodně dlouho a není problém. Nezapomeň si ho potom máznout. Krásně změkne.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
špunt

#502 Příspěvek od špunt »

jo jo provedu, ten z hobbykingu to je něco, objednal jsem rovnou tři a dva přišli už roztřepený ..
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od Gattor »

EvzEn píše:Ted kdyz premyslim, stalo se mi to vlastně i předtím, ale vyresil jsem to tak., že jsem tam nedal nový šroubek, ale ten ze starého kolečka a vše fungovalo, divné co ?? Ještě že mi to nespadlo na palici :D
Nemůže to taky být tím, že jsem měnil ložiska pro hlavní a to u kolečka když do něj lehce dloubnu hlavní hrideli vypadne ven ??
Sice asi kravina, le jen premyslim..
Už si taky někdy měl tento problém u nového kolečka ?

covece nevim co by mel mit sroubek spolecneho s loziskem. sroubek na to mit vliv nebude. ten jen drzi kolo na svem miste. mozna je lozisko nacate nebo spatne nalisovane a tim utazenim ho deformujes.
a jestli mluvis o lozisku, ktere je slisovane do kola, tak to jsem nikdy nedostal ven, ani mlacenim, ani stouranim. takze pokud ti samo vypadava z kola, urcite to neni v poradku. techto kol mi proslo pod rukama alespon deset a dalsich pet jich mam doma. a to z jiz zmineneho duvodu, ze pri prudkem zastaveni listu odchazi... zadnemu lozisko nevypadavalo.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
EvzEn

#504 Příspěvek od EvzEn »

Tak jsem tam šoupnul komplet nové kolo a zatím volnoběžka nezdrahava, jen teda neni zas tak volnoběžná, jakbych čekal :D Popravdě mě začínaj ty díly na HK250 trochu s.át.. Koupím vždy rovnou dva a nikdy anijeden nei 100%centní..
Jinak ložisko jsme nemyslel to, co je v kolu, ale to co je nad kolem, to znamená jak jim prochází hlavní hřídel, pak je uzka podložka a pak je kolečko, myšleno smerem z vrchu..

To:ddano007
Šoupnul si tam to origo smykátko a páku od Alignu? Jsem zvědavej, protože játammám taky vuli jako kráva :D Možná bybylo dobré ze spoda do té kuličky zapadá do páky od táhly serva vyvrtat malou dírku dát podložku šroubek a trošku to máznout, protože tam se vrklá asi nejvíc..

Jaké je pořadí pro pridelání páky do zadního držáku ?? Já to mám šroubek, mosazná trubička a malá podložka? je to správně ?? V Trex250 o té podložce nci nepíšou.. Kdyby tam nebyla možná by dopadala páka na smykátko tesneji..
Tsisters

#505 Příspěvek od Tsisters »

Jo je to tak jak píšeš, kdybys ji dal v obráceném postupu, tak budeš mít vůli ještě větší. Dávám obrázek, jak je důležitá kontrola řemínku, podívej te se pozorně jak sotva drží na ocasní řemeničce, další baterka by byl jistý pád :lol:
Přílohy
Reminek.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od ddano007 »

to EvzEn: Nie, ale objednal som ich na RC Pioneer, po poslednom poletovani som zainvestoval do viac ND z HK a RC Pioneer, toz cakam. Mne sa najviac vakla smykatko na zadnej oske; bud sa mi vydrela zadna oska alebo ta vnutorna trubicka smykatka, aj tie uz su na ceste :D
Vzhladom na to, ze HK450TT zatial lieta suprovo, tak ma CX250ka zatial pauzu, kym dojdu ND.
Ale spytam sa skusenejsich: ako sa meni to jednosmerne stredove lozisko? Dneska som to vymenil komplet aj s ozubenym kolom, toz som maturoval nad tym starym, ale tie loziska som nevedel dostat z toho hlinikoveho puzdra. Treba to vyrazit hrubou silou, nahriat pajkou, alebo... ?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
špunt

#507 Příspěvek od špunt »

můžu se jen zeptat jaké máte listy na vrtulce? přijde mi že strašně utíká doprava. Vím že je to normální, ale zdá se mi to až moc tak jestli třeba nepomůžou větší listy vrtulky. Koukal jsem že se dělají 37, 40, 42mm. Já tam mam furt ty setový ze stavebnice
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od ddano007 »

No, ked sa nemaju skusenejsi k odpovedi: doteraz som pouzival setove, ziadne utekanie, len obcas zadok zakmitol pri ostrejsom manevri. Podla hesla: cim vacsi ( vrtulovy list), tym lepsi, som fcera osadil tieto 42mm http://www.ebay.com/itm/271078365646?ss ... 1497.l2649 , zatial som neletel, ale horsie to sotva bude.
Aspon na 450ke sa mi zadok zlepsil, ked som dal tiez vacsie listie na vrtulku.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
prtka
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od prtka »

Orig. 37mm fungují víc jak dobře. Zkoušel jsem 40 i 42mm a heli se chová divně. Na ocase servo Hitec.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Tsisters

#510 Příspěvek od Tsisters »

Já mám origoš ALIGN a pohoda
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“