T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od Andrews »

Tak jsem zase posunul ke zdroji vybrací :) Sundal jsem hlavu a nechal jen desku cykliky. Zvuk nezatížených motoru hrůza :), ale bez vibrací. Nasadím hlavu bez listů jen s pádlama a už tam něco je. Sundám pádla nechám jen drát a skoro dobrý.... OK zkusím koupit ty zelený lehký a uvidím.
Co jiného by mohlo házet? Vše je tam symetrický krom šroubku.
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od mirdab »

vmísím se do debaty prosbou.. nelítáte někdo s nastavením govenoru ?.. pokouším se to napípat do aurory 9 a nějak se mi to nedaří zkombinovat s plynem v Normal režimu. uvítal bych možnost příp.zaslání konfigurace přes rozhraní HPP-22
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od pkotatko »

1. jaký máš regulátor ? Umí governor ?
2. pokud chceš používat governor, tak se normál nenastavuje a nepoužívá. Resp. si z něj uděláš Idle 1. Spínačem autorotace si jen vypínáš a zapínáš motor. O plynulý rozeběh se pak postará regl. Křivky v radiu pro plyn jsou pak vodorovné a rovné. Podle požadovaných otáček si jen nastavíš hodnotu v % pro jednotlivé režimy.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od OPR »

mirdab píše:vmísím se do debaty prosbou.. nelítáte někdo s nastavením govenoru ?.. pokouším se to napípat do aurory 9 a nějak se mi to nedaří zkombinovat s plynem v Normal režimu. uvítal bych možnost příp.zaslání konfigurace přes rozhraní HPP-22

No bylo by možná dobré začít tím, co máš za regulátor. 8O
Pokud máš elektroheli (soudím dle toho, že píšeš do vlákna o T450) a na Auroře se Ti nedaří napípat governor ani se ti nedivím. Pro governor stačí vystavit vodorovnou přímku procentuelní hodnoty otevření regulace. Aurora má 7mi bodové křivky plynu/kolektivu takže stačí když do grafu v procentech zaneseš třeba hodnoty otevření : 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% a je "hotovo". (hodnoty jsou jen pro ukázku :!: :!: :!: :!: )

V progoramování aurory (mám ji také) jseš sice tázán zda budeš chtít používat governor jenže tenhle, na který seš tázaný, je zamýšlen pro čmoudíky - nikoliv pro Tvé elektro. Takže dáš ne - nechci používat governor. ;-)
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od mirdab »

ááá :) :) tak už je mi to jasné, mám elektru, régl RCE-BL35X 35A ALIGN a měl jsem v Auroře zapnuto govenor ANO a to byl asi celý problém.
Díky.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od JirkaA »

Hm tak s tímto reglem na governor zapomeň, budeš místo lítání řešit proč ti heli mává ocasem ;)
OK2WY
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od mirdab »

hmm nepotěšil jsi mě :cry: .. no zkusím a když bude kmitat, tak to hodím zpátky na křivky.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od OPR »

Ano, jak píše JirkaA
Tenhle regulátor je vynikající na křivkách. Bohužel, pokud mu dáš držet konststntní otáčky přez funkci governor, kterou neumí, jsou dva potencionální problémy, které mohou nastat. První je, že pod zátěží neboi i mimo ni neudrží regulátor otáčky a tím jak bude pořád přeskakovat v automatickém otevírání regulace bude to zároveň škubat i za ocas.
Je tu ještě jeden problém a to ten, že ten regulátor pod zátěží může vyhořet. Je provdou, že na 450ce o nikom nevím ale když hořel regl na T500 byl jsem u toho a viděl jsem to.
Závěrem, Align regulátor je fajn na křivkách - governor neumí. :cry:
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od mirdab »

díky moc za rady.. jdu zpátky na křivky a raději to zkoušet nebudu. Chtěl jsem si to odzkoušet na menším mašině, než se pustím do nastavování T-Rexe 600 nitro, kde chci govenor použít.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od pkotatko »

Governor u Aligního reglu doporučuji ani nezkoušet. Zbytečné riziko. Ví se že nefunguje.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od OPR »

mirdab píše:......... Chtěl jsem si to odzkoušet na menším mašině, než se pustím do nastavování T-Rexe 600 nitro, kde chci govenor použít.

???

Pleteš si zkoušku governoru v elektro podání kde toto obsluhuje regulátor)pokud to umí) se spalovákem kde kuli governoru musíš mít jednu krabičku navíc ........ nějaké čidlo či senzor .....

malinko nás taháš za nos ne? :D
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od mirdab »

tahat za nos ?.. to néééé :wink: na to jsem moc nezkušený. Ale rozdíl governoru u elektra a spalováku už poznám :) ale nastavování v Auroře mi nebylo úplně jasné.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od OPR »

já to hned nepochopil - Tobě se jednalo o vyzkoušení nastavení governoru v TX - nikoliv jako vyzkoušení hotové funkce na modelu za provozu. Zřejmě.

PS:
Ono já když jsem přecházel na governor tak mne také zmátla ta otázka v TX . Také jsem se pro sichr ptal páč mne to nedalo. :D
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od mirdab »

BINGO ! :lol:
proto jsem se pídil hned na začátku po konfiguraci přes HPP 22.
Svoji odpověď jsem dostal.. Dík.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od pkotatko »

Tak to zkus příště napsat srozumitelněji. Z toho původního dotazu bych to fakt nevyluštil. :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“