Co jiného by mohlo házet? Vše je tam symetrický krom šroubku.
T-rex 450 Pro - zkušenosti II.
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zase posunul ke zdroji vybrací
Sundal jsem hlavu a nechal jen desku cykliky. Zvuk nezatížených motoru hrůza
, ale bez vibrací. Nasadím hlavu bez listů jen s pádlama a už tam něco je. Sundám pádla nechám jen drát a skoro dobrý.... OK zkusím koupit ty zelený lehký a uvidím.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
1. jaký máš regulátor ? Umí governor ?
2. pokud chceš používat governor, tak se normál nenastavuje a nepoužívá. Resp. si z něj uděláš Idle 1. Spínačem autorotace si jen vypínáš a zapínáš motor. O plynulý rozeběh se pak postará regl. Křivky v radiu pro plyn jsou pak vodorovné a rovné. Podle požadovaných otáček si jen nastavíš hodnotu v % pro jednotlivé režimy.
2. pokud chceš používat governor, tak se normál nenastavuje a nepoužívá. Resp. si z něj uděláš Idle 1. Spínačem autorotace si jen vypínáš a zapínáš motor. O plynulý rozeběh se pak postará regl. Křivky v radiu pro plyn jsou pak vodorovné a rovné. Podle požadovaných otáček si jen nastavíš hodnotu v % pro jednotlivé režimy.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
mirdab píše:vmísím se do debaty prosbou.. nelítáte někdo s nastavením govenoru ?.. pokouším se to napípat do aurory 9 a nějak se mi to nedaří zkombinovat s plynem v Normal režimu. uvítal bych možnost příp.zaslání konfigurace přes rozhraní HPP-22
No bylo by možná dobré začít tím, co máš za regulátor.
Pokud máš elektroheli (soudím dle toho, že píšeš do vlákna o T450) a na Auroře se Ti nedaří napípat governor ani se ti nedivím. Pro governor stačí vystavit vodorovnou přímku procentuelní hodnoty otevření regulace. Aurora má 7mi bodové křivky plynu/kolektivu takže stačí když do grafu v procentech zaneseš třeba hodnoty otevření : 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% a je "hotovo". (hodnoty jsou jen pro ukázku
V progoramování aurory (mám ji také) jseš sice tázán zda budeš chtít používat governor jenže tenhle, na který seš tázaný, je zamýšlen pro čmoudíky - nikoliv pro Tvé elektro. Takže dáš ne - nechci používat governor.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jak píše JirkaA
Tenhle regulátor je vynikající na křivkách. Bohužel, pokud mu dáš držet konststntní otáčky přez funkci governor, kterou neumí, jsou dva potencionální problémy, které mohou nastat. První je, že pod zátěží neboi i mimo ni neudrží regulátor otáčky a tím jak bude pořád přeskakovat v automatickém otevírání regulace bude to zároveň škubat i za ocas.
Je tu ještě jeden problém a to ten, že ten regulátor pod zátěží může vyhořet. Je provdou, že na 450ce o nikom nevím ale když hořel regl na T500 byl jsem u toho a viděl jsem to.
Závěrem, Align regulátor je fajn na křivkách - governor neumí.
Tenhle regulátor je vynikající na křivkách. Bohužel, pokud mu dáš držet konststntní otáčky přez funkci governor, kterou neumí, jsou dva potencionální problémy, které mohou nastat. První je, že pod zátěží neboi i mimo ni neudrží regulátor otáčky a tím jak bude pořád přeskakovat v automatickém otevírání regulace bude to zároveň škubat i za ocas.
Je tu ještě jeden problém a to ten, že ten regulátor pod zátěží může vyhořet. Je provdou, že na 450ce o nikom nevím ale když hořel regl na T500 byl jsem u toho a viděl jsem to.
Závěrem, Align regulátor je fajn na křivkách - governor neumí.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
mirdab píše:......... Chtěl jsem si to odzkoušet na menším mašině, než se pustím do nastavování T-Rexe 600 nitro, kde chci govenor použít.
???
Pleteš si zkoušku governoru v elektro podání kde toto obsluhuje regulátor)pokud to umí) se spalovákem kde kuli governoru musíš mít jednu krabičku navíc ........ nějaké čidlo či senzor .....
malinko nás taháš za nos ne?