Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od RiMr »

king píše:Podívejte, to se přece nepozná ani zvenčí. To je přece dané hlavně kvalitou vrstvy a pak jezdců uvnitř, pak samozřejmě tím zbytkem...zase materiál, zpracování a to vše určuje trvanlivost.

No jo, ale tady ti kritici si byli tak jistí... !
Jimmies

#482 Příspěvek od Jimmies »

Jezis oni jen nechtej priznat jejich blbost ze dali tisice za vysilacku ktera ma mensi vyrobni cenu nez turnigy.osobne mam novou verzi a slape v pohode ty HK prijimace hlavne aby to byla ta druha verze taky jinak to nepude vysilac je V2 a ten prijimac musi byt taky.
JMalik

#483 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:
king píše:Podívejte, to se přece nepozná ani zvenčí. To je přece dané hlavně kvalitou vrstvy a pak jezdců uvnitř, pak samozřejmě tím zbytkem...zase materiál, zpracování a to vše určuje trvanlivost.

No jo, ale tady ti kritici si byli tak jistí... !

Na té čtvrté fotce od začátku je opravdu vidět, že je to ten přesný potenciometr s dlouhou životností. Jenom to zamaskovali tím provedením, aby to nebylo poznat.
Nenechte si něco nabulíkovat. V tomhle vysílači jsou použity stejné komponenty jako v nevyšších řadách TX Futaby, nebo JR. Turnigy to dokázali vyrobit za zlomek ceny ve stejné kvalitě a jenom Osel si koupí něco tak cenově nataženého jako Spektrum, Hitec.... o JR, nebo Futabě už vůbec nemluvě.
JMalik

#484 Příspěvek od JMalik »

dodo.b píše:Nenazval by som to lietanim, skorej len tak poletujem na mieste. Co mam elektricky vrtulnik ten celkom v pohodicke zvladam, ale to ma vrtule na sposob Kamovu, takze ten sa dobre ovlada tento nitratovi sa este len ucim. A ta elektronika co je od vyroby sa mi velmi podoba na tuto, takze by som to iba prehodil a mal by som potom pre Cessnu aj tento vrtulnik ten isty ovladac.

Ten elektrický vrtulník, co má vrtule na způsob Kamovu se tady nazývá dvourotor.
Ten nitratovi je hodně podobný (taky se tam něco točí). Jenom přehodíš ten ovladač pre Cessnu. Až to uděláš, nejlepší na nácvik bude garáž. Zavři se tam s tím, tam nefouká, půjde to snadno. Protože s vrtulníky začínáš, nezkoumej kvalitu, kup nejlevnější možný mixer, k tomu Turnigy vysílač a hlavně tu zavřenou garáž.
king

#485 Příspěvek od king »

JMalik píše:.... je to ten přesný potenciometr s dlouhou životností.....

Tak sorry, já jsem se na ty fotky předtím nedíval. Tak to je slušná loterie, takový potenciometr bych si nekoupil, kdybych si mohl vybrat. (Já vím že mohu). Takže to dám doma na osciloskop a budu čas od času bystře sledovat, co se na těch krasavcích děje, aby můj polystyrén někomu nespadl na hlavu. Nenašel jsem ale nikde potenciometry použité na Futabě, rád bych je taky viděl....
AR1
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od AR1 »

Jimmies píše:Jezis oni jen nechtej priznat jejich blbost ze dali tisice za vysilacku ktera ma mensi vyrobni cenu nez turnigy.osobne mam novou verzi a slape v pohode ty HK prijimace hlavne aby to byla ta druha verze taky jinak to nepude vysilac je V2 a ten prijimac musi byt taky.

Jo, tys tu chyběl. Tak zas někdy napiš.
Root
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Root »

dodo.b píše:
Root píše:
dodo.b píše:RiMr chcel by som ta poprosit.........

ahoj sice nejsem odbornik ale odkaz na navod na sparovani sem sem daval par stranek vzad je to na Youtube me to podle neho slo bez problemu

Ten navod som videl a je to intuitivne, lenze to asi bude este so starym SW (Fimware).

ja mam novou verzi co se prodava tet
hotovson

#488 Příspěvek od hotovson »

tak jsem se snazil dopatrat, jak to ma Futaba 12FG s potenciometry, jedina googlem nalezena fotografie vnitrku 12FG, kde je viditelny snimac polohy packy je tato:
http://www.flickr.com/photos/24363725@N03/2309098113/sizes/l/

velmi podobnou vec vyrabi Panasonic jako snimac polohy pro ramena robotu apod.
http://www.panasonic.com/industrial/electronic-components/parametric-search.aspx?src=/www-ctlg/ctlg/qAOK0000_AM.html

ke koupeni je napriklad na digikey za cenu 80 centu pri odberu 3000 ks, coz jiste opravnuje Futabu nauctovat si smesnych 20 kKc bez DPH

cele Tx jsou skrinka, packy s potenciometry, spinace, dva vyznamne cipy, propojovaci kabliky, antena, akumulator a firmware

zda se, ze nejdrazsi komponentou na celem vysilaci zustava displej...
Jimmies

#489 Příspěvek od Jimmies »

to nejdrazsi je napis futaba,hitec ...
JMalik

#490 Příspěvek od JMalik »

hotovson píše:tak jsem se snazil dopatrat, jak to ma Futaba 12FG s potenciometry, jedina googlem nalezena fotografie vnitrku 12FG, kde je viditelny snimac polohy packy je tato:
http://www.flickr.com/photos/24363725@N03/2309098113/sizes/l/

velmi podobnou vec vyrabi Panasonic jako snimac polohy pro ramena robotu apod.
http://www.panasonic.com/industrial/electronic-components/parametric-search.aspx?src=/www-ctlg/ctlg/qAOK0000_AM.html

ke koupeni je napriklad na digikey za cenu 80 centu pri odberu 3000 ks, coz jiste opravnuje Futabu nauctovat si smesnych 20 kKc bez DPH

cele Tx jsou skrinka, packy s potenciometry, spinace, dva vyznamne cipy, propojovaci kabliky, antena, akumulator a firmware

zda se, ze nejdrazsi komponentou na celem vysilaci zustava displej...

Je to tak,
nenech se zviklat. Futaba, JR.... jsou zločinci. Dělají podobné krabičky s dvěma kniplama a pár přepínači za 20k.
Dodo.b. se ptal na ten vrtulník. Bude to super, pokud to chce vylepšit, může si pro začátek koupit mixer v devadesátce. Ty větší velokosti jsou stabilnější, lépe mu to jako začátečníkovi půjde.
Tobě bych doporučil na Turnigy něco s turbínou.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od JirkaA »

Kdyby to byla taková prdel, je svět zavalenej levnejma a spolehlivejma RC soupravama od tisíců výrobců....
OK2WY
JMalik

#492 Příspěvek od JMalik »

Jimmies píše:to nejdrazsi je napis futaba,hitec ...

Já jsem jeden z těch blbů co si koupil za 20k Futabu. Nebýt Tebe a několika dalších profíků co zmákli a doladily Turnigy, tak jsem s tím snad spokojeně létal dál.
Prodám to a koupím si za to minimálně 10 kousků Turnigy.
Jenom jsem se Tě chtěl zeptat : Je to to samé ? Nemůžou nastat nějaké problémy, pokud to dám do vrtulníka, velkého větroně ?
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od Luzr »

arda1 píše:Á propos - pominuli nešťastníka Roota co ji má z aukra a má problémy s modulem potažmo nedodělky v SW u V1 - měl s ní někdo nějaké problémy které by skončily přímo fatálně? :wink:

JMalik s ní má přímo fatální problem.... :)
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:Ty jsi to jenom nepochopil :wink:
S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy.

Proboha proč? Neříkám že jsou dokonalé, ale lítám je.

Na straně vysílačky jsem nezaznamenal nic co by mě v tom bránilo. Rozhodně jsem nemusel řešit nějaké "problémy".

Jediný "problém" který se tady dlouhodobě konzultuje je vztah JMalika k Tg9x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:Asi zorganizuju nějaký "benefiční" slet T9x v Čechách a za dobrovolné vstupné koupíme sele a bečku a pořádně si nacpeme teřichy, když už nebudeme moct s těma našima nefunkčnostma lítat... :wink:

Co takhle "První všeobecný slet sociálních modelářů"

Letadlům a vysílačkám s pořizovací cenou přes 2000,- Kč vstup zakázán :)

Jsem pro. Většina mých letadel se v pohodě kvalifikuje.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“