létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tondo

#466 Příspěvek od Tondo »

Dobre vsetko to tak spravim, popozeram, aku mam kupit pasku al. skelnu alebo aku???
Kupujem ho z polenamodels, nakolko mam znamost v Cechach tak to bude bez postovneho, ktore neuctuju a cena je priazniva asi najlepsia aku som kde videl.
Modelara by som rad pozhanal no neviem o nikom v Poprade kto by sa tymto zaoberal, alebo v blizkom okoli ??? Nevedel by si o niekom?? S tebou by som sa nemohol dohodnut keby si prisiel ze ti zaplatim cestu ak nenajdem nikoho blizsie :lol:
RC Focus
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#467 Příspěvek od pilotek »

Tondo píše:Dobre vsetko to tak spravim, popozeram, aku mam kupit pasku al. skelnu alebo aku???
Kupujem ho z polenamodels, nakolko mam znamost v Cechach tak to bude bez postovneho, ktore neuctuju a cena je priazniva asi najlepsia aku som kde videl.
Modelara by som rad pozhanal no neviem o nikom v Poprade kto by sa tymto zaoberal, alebo v blizkom okoli ??? Nevedel by si o niekom?? S tebou by som sa nemohol dohodnut keby si prisiel ze ti zaplatim cestu ak nenajdem nikoho blizsie :lol:

Ja som ho kupil zo slovenska a lutujem.V Česku by som ho kupil o 700sk lacnejsie.Ja o 2 tyzdne idem za rodinou do dediny vzdialenej 14km od Spiškej Novej Vsi.Odtamat to je len kusok.Lenze nemam vodicak ani auto som este student neviem ci otec bude ochotny tam ist.
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od pilotek »

Ale za skuseneho sa este nepovazujem.Mam len wh ktoreho som kupil pred 2 mesiacmi.Lietat s nim viem uz celkom dobre.Ale vedel by som spravit tie veci aby to islo.Sam som sa s nim dlho trapil.Nakoniec to bol negativ kridel.
Tondo

#469 Příspěvek od Tondo »

pilotek píše:
Tondo píše:Dobre vsetko to tak spravim, popozeram, aku mam kupit pasku al. skelnu alebo aku???

Ja som ho kupil zo slovenska a lutujem.V Česku by som ho kupil o 700sk lacnejsie.Ja o 2 tyzdne idem za rodinou do dediny vzdialenej 14km od Spiškej Novej Vsi.Odtamat to je len kusok.Lenze nemam vodicak ani auto som este student neviem ci otec bude ochotny tam ist.

si ho kupil za 4000sk???

ja ho kupujem za 2700kc a preratavat to nemusim kedze mi otec pracuje v Cechach takze som spokojny:) No ja ho budem mat 7-8 juna, napisal som uz uzivatelom z Popradu presne su tu dvaja no ani jeden ako tak aktivny, tak som zvedavy ci sa mi niekto ozve. Nevies o podobnom fore na slovensku kde najdem ludi z Popradu???

Este raz sa pytam na tu pasku:) aka je najlepsia??? Al.,skelna,strieborna??? Vies preto sa pytam co hned zakupim ku sade, asi ten purex rapid kedze si ho tu kazdy chvali. Nemam este vobec skusenosti s modelarstvom som fakt cerstvy nazhaveny modelar:)

btw. Tiez som student a nemam auto:)
RC Focus
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od pilotek »

Hej kupil som ho za 4200sk aj s postovnim.Slovenske forum www.rcmodely.natt.sk

Paska bude najlepsia skelna s mriezkou.
Tondo

#471 Příspěvek od Tondo »

Dobre dik kupim ju. Nasiel som uz na rcmodely.sk asi 5ludi z Popradu tak dufam ze dakto sa ma ujme a pomoze mi:) Budem tu aj tak pravidelne chodit pretoze som si precital celych 31 stran inych nazorov a uz som o nieco mudrejsi. Skvele forum a ochotni ludia. :P
RC Focus
MZ

#472 Příspěvek od MZ »

Tondo píše:Dobre dik kupim ju. Nasiel som uz na rcmodely.sk asi 5ludi z Popradu tak dufam ze dakto sa ma ujme a pomoze mi:) Budem tu aj tak pravidelne chodit pretoze som si precital celych 31 stran inych nazorov a uz som o nieco mudrejsi. Skvele forum a ochotni ludia. :P

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=4071
tady máš dalších 25 stran ke studiu :D Taky jsem si tu všechno přečetl, než jsem začal lítat.

Pro ostatní: jak dlouho lítáte s 480kou a 6x4 vrtulí ? Mě to vydrží jen tak 6 minut na plný plyn, když to trochu šetřim tak max 10. Mám troje baterky a stejně za půl hodiny balim a jdu domů,. Pomalu uvažuju o nějaký Li-pol a novym reglu, to by vydrželo ve vzduchu alespoň dvakrát tolik.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od Nakadah »

Tech 10minut poletovani na origo baterky +- sedi. Ze ti baterky 1100-1300mAh vydrzi s plnym plynem cca 6minut je naprosto normalni vec. Dyt ten motor zere 10-11A.

Osmiclanek vydrzi jeste o neco mene, proudy jsou u nej vyssi.

Jo to takovy Svistik se 480kou a 6x4" vrtuli muze svistive poletovat 10-15minut. Mozna by do Wh nebyl od veci nejaky stridacek na 2S lipol.
Sup do nej 1800-2100mAh clanek a muzes poletovat do aleluja. Nak
Tondo

#474 Příspěvek od Tondo »

Dik moc, ozvem sa zase ked pride domov wild hawk:)
RC Focus
MZ

#475 Příspěvek od MZ »

Nakadah píše:Mozna by do Wh nebyl od veci nejaky stridacek na 2S lipol.
Sup do nej 1800-2100mAh clanek a muzes poletovat do aleluja. Nak

co jsem koukal na hmotnost lipol, tak by tam šel 2S 3600mAh nebo 3S 2400mAh aby to vážilo stejně jako původní NiMh. To by se ale muselo zainvestovat do novýho reglu :(
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Jano
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od Jano »

Noo... tak sme boli v nedeľu zalietavať WH .
Bolo to 5 letov a 5 pokusov o pristanie
tráva veľká nebola len nejaká pšenica cca 30cm a dosť riedka.
Nemyslel som že domov donesieme 2 plnonabité sady aku :oops:
A jednu tak tretinovú.
Pred prvým letom kontrola -všetko ok WH spadol na čumák , keď som ho
chcel zrovnať - vždy ťahal do ľava, potom som si všimol trimer smerovky
bol na 50% vľavo :roll:
Druhý let bol lepší mal som sice z prava vietor ale urobil som asi 6-7 okruhov cca do výšky 50m a vzdialenosti 100-150m , skusil som prutké
stúpanie zo strmhlavým letom a zrovnaval som to do zátačky - tie krídla
boli do U ,podarilo sa mi ho otočiť na chrbát a asi 30 m letieť no z chrbátu
vo výške cca 6-10m sa mi jaksi nepodarilo otočiť lietadlo tak šlo k zemi.
To už prišla na rad sklenená páska - vyzeral ako Concord
Omotali sme zobák ešte 3 lety- tie pristánia boli už lepšie -posadil som ho na brucho.
Ako som zistil - najvačší problem je orientácia modelu v inom smere ako odomňa a priradenie pohybu na knipli.
Inak lietadielko ma nadchlo len neviem či je niečo zle pri 1/2 plyne sa ťahal veľmi hore vždy a potom sa preklapal predkom dolu.-celá dráha bola
jak zuby na píle Trochu som ho tlačil cez vyškovku , dosť možné že pri páde sa mohli nadvihnúť predné hrany krídla :?
Čital som celý článok od NAKADAH - baterky som musel tlačiť do predu
asi o 3cm - ťažisko mi vychádzalo za výstuhu krídla.
čínsky regulator som vymenil ešte pred lietaním za JES012+ motor strašne šklbal , mal vypadky .
Chvostovky som prerobil na hmoždinkové závesy /mikropantiky neboli po ruke/
Baterie som spravil aj z regulatorom na 4mm pozlátené dutinky kupil som ich ako 4STD.
Ešte by to chcelo 1,5 uhlik tyčku do kridla aby ho tak neohybalo.

Takže 3 poriadne diery v zemi
Všetko funkčné v poriadku až na ten čumák zlomený od uchytu podvozku
cez dutinu primača ku hornej hrane .
Lietanie je super :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od Nakadah »

Hmmm :? kdyz se nekdo snazi litat akrobacku s modelem a jeste ho neumi poradne ridit, neni se co divit ze to pak skonci lepici paskou.

Ach jo...co se nejdriv naucit vzlet, zakladni rizeni modelu a pristani? Nak
Jano
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od Jano »

Ja sm ho nechcel dať na chrbát to sa mi podarilo :(
ale späť som to už nevedel lebo som ho chcel dať do normalnej polohy
Vzlet bol dobrý na plný plyn zo stoja z ruky išiel pekne aj stupal.
Ovladanie beriem a pristavanie tiež.
O čosi som mudrejší .
Treba isť vyššie -som sa bal lietať vysoko a ďaleko ale oveľa nebezpečnejšie je to nízko nad zemou.
Malá chyba a lietadlo je v zemi , kdežto vo vačšej výške sa to dá zkorigovať - máš viac času. :roll:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od lubo1 »

Jano píše:Malá chyba a lietadlo je v zemi , kdežto vo vačšej výške sa to dá zkorigovať - máš viac času. :roll:

To je tá výhoda, keď máš pri sebe neakého "inštrukora" ten ti to vysvetlí a ušetríš si neaké pády....
Inak s tým vyztužovaním to moc neprháňaj - ak z toho bude tehla, tak to lietať nebude... a ono gram ku gramu...
Ťažisko si daj tak, aby bolo pod stredom trubky, prípadne môžeš ísť m=aličko dopredu. Baterky ti už asi nepôjdu posúvať, tak na čumák prilep páskou neaké mince.
Ak je pomer vzdialeností od ťažiska dopredu k rozmeru od ťažiska ku chvostu cca 1/5 potom každý gram na chvoste buďeš dovažovať 5 gr na čumáku. Na to treba pametať.
Ešte pametaj jednu zásadu - čím si ďalej, tým musíš byť vyššie. Ak si 100m od seba, tak 1m nad zemou zátačku neotočíš
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od lubo1 »

P.S. Štart a pristátie by malo prebiehať proti vetru. Na pristátie si naletíš od seba tak, aby lietadlo pri pristávaní smerovalo k tebe a proti vetru - ciže zaletíš po vetre, stiahneš motor a v kruhoch sklesávaš do takej výšky, aby si dostal wh do uhlu cca 15 stupňou voči horizontu vo vzdialenosti 50-100m . V tejto výške ho otočíš proti sebe a už len smerovkou koriguješ smer a wh ti prisane sám. V začiatkoch je lepšie pod 2m výšky do riadenia nehrabať - pristane mekšie a neskôr, keď sa ti nebude mýliť ľavá-pravá/ k sebe-od seba, tak sa môžeš učiť podrovnávať na pristátí.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“