Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

#466 Příspěvek od pepin »

Termiku i ten malej opravdu umí, chvilkama trochu pofukuje a za sebou mám les, tak se zatim neodvažuju moc vysoko, zatim tak max 50 metru ale občas když nalítnu nějakou bublinu to je teda fofr jak to oproti letadlu hned vystřelí kus nahoru. Postupně přitahuji a ladim řidičky s kterými jsem začal trochu na volno. Rozhodně jak začne pofukovat tak to je teda boj alespos udržet pozici 😩😩😩
pepin

#467 Příspěvek od pepin »

graup15

#468 Příspěvek od graup15 »

Člověče, je tohle (asi subjektivně brzké ) jaro nějaké divné.
Termika se i najde, ale je taková hodně uzká..a hlavně nejde nijak vysoko...
Jako ono je na vše asi ještě brzo a taková ta festová letní teprve přijde...:-)
Tím myslím na Rchadr.., na F5J je už výživná až dost .

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
pepin

#469 Příspěvek od pepin »

Jooo, je to vidět i podle dravců, když už se nějaký objeví, většinou jen chvilku hopsá zleva doprava a zase hned zmizí aniž by se chytil a točil.

Občas joo, ale zatim je to spíš slabota. Já jsem dnes nakonec s větroněm vubec neletěl, přitom v noci mrzlo, sle asi jak se mlha roztrhala až k polednímu tak už sluníčko do východního svahu moc nesvítilo, ale teplo od něj bylo.

Mě to bylo teda s tim rcpara vcelku jedno, zatim bych si stejně netroufnul vystoupat trochu víc bo zatim mam i tak pořád problém si hlídat odstupy od všeho okolo víc než u větronů bo on ten hadr umi občas opravdu pěkně trucovat že se mu dopředu letět nechce a nechce 😀

Ale fakt mi to docela baví.

Měl jsem strach že se ta samo domo gondola jak mam ten motor moc vzdu bude poruznu bimbat, ale je to uplně v pohodě. Ale pokud není uplný bezvětří chce to opravdu mit tu gondolu těžší, já tam ted mám ten přidanej plocháč cca 450 g, ale co jsem tak zkoušel i do uplnýho bezvětří to stejně bude chtit tam mít alespon 200 g v přidaném závaží.
pepin

#470 Příspěvek od pepin »

Dnes je zase obr hnusně, ale neprší, skoro nefouká tak jsem zustal že ještě vyzkouším ten činskej vrchlík na té svojí gondole.

Nooo, starty jdou hůř, ale jdou, pokud mi ve spirále klapne, tak se mu z toho moc nechce ale jinak uplně v pohodě.

Takže tu origo činskou tříkolku s tou obručí upravim taky jen na sklopku bez obruče plus uříznu vršek toho plocháče a bude to létat taky v poho. Škoda že se ten činský vrchlík za pár stovek už nedá koupit.
pepin

#471 Příspěvek od pepin »

Ještě jsem dnes natočil video toho čínskýho s tou moji gondolou.

Není tak blbuvzdornej jako ten cloud, ale dá se s nim taky v poho poblbnout pokud to teda má sloužit jen na vyblbnutí. https://youtu.be/enpYWgAn3nM?si=RxIEyoEkQfF4Srv3
pepin

#472 Příspěvek od pepin »

Už jsem doma, tak jsem se pustil do ůpravy té origo čínské tříkolky, obruč jde pryč, to samé přední kolečko plus puvodní sucháč co přepásovával pohonnou baterii, to zlikviduju i na té gondole co jsem si vyráběl sám bo nejpraktičtější bude mit holou gondolu, do ní strčit baterky a pak jen navlíknout textilní návlek v kterym bude i možnost do něj vkládat závaží podle povětrnostních podmínek a na kterym muže být rovnou i hlava pilota— jestli ji doma někde najdu.
Přílohy
929C5AE5-472F-4735-8DFC-5CCD0E25FD7F.jpeg
pepin

#473 Příspěvek od pepin »

Tak prototyp návleku hotovej, ten čumákovej oblouk se šil na obyč kufříkáči blbě ale diky bohu to šlo. Zatim to je ze žlutý batohoviny bo ji mám na experimenty docela dost, podšitý to mám rohovou gumovou lino lištou, aby se to tolik nezasíralo od hlíny.

Až s tim něco polétám ucidím jak odolná bude ta gumová rohová linološta a na zbytek —,bočnice plus vršek zkusil dohnat v sekáči nějaký snowbordový gatě s goratexem a gondola — návlek by byl z goratexu, ale v podstatě je mi to jedno, černou a zelenou batohovinu něco málo doma ještě mám, tak to kdyztak udělám jen z toho bo ta žlutá bude okamžitě zasraná.
Přílohy
E45D74BF-61F0-4D9B-A218-DED573CD067F.jpeg
E20F81CF-AA82-4423-A2E4-63F2EA5A3A38.jpeg
23FD26F0-E8D7-41E3-A162-14E0A4720B24.jpeg
208815CC-535B-4F52-AB7F-9EE97CAD56D3.jpeg
121E6E06-B7E1-4224-BD3E-CCE6F0B49235.jpeg
pepin

#474 Příspěvek od pepin »

A do prdele, tak lužinskej megasekáč minulej týden po sto letech zrušili,tak jsem ze zoufalství musel koupit batoh u čínana. Je to teda šílenej batohomatroš ale ono dnes už nejde koupit slušnou batohovinu ani v řemeslnických potřebách u kutila, od nějakýho roku 2000 už tam mají v metráži taky jen srágorovinu a jediná cesta jak se dostat k slušnýmu materiálu je fakt už pouze přez sekáče z batohu co jsou ze zámoří nebo opravdu značkový batohy, slazinger, adidas.

No nic, ono to zatim stačit bude, alespon si na tom odchytám střih a až seženu lepší matroš už jen okopíruju tady to na první dobrou.

Na boky jsem našil co jsem doma odpáral ze starých batohu takový ty gumový nášivky aby se gondola přez ty gum nášivky líp lepila k prstum při startu, v modelářském bordelišti jsem našel jednu hlavu pilota tak jsem ji na ten návlek teda prdnul, ted ještě dořešim dovážení krosny ideálně závažim právě v podlaze toho návleku, ještě chci i na tom činskym zlikvidovat ty debilní karabiny závěsu co se při startu musí vždy hlídat v jaké jsou pozici, zitra má stát počasí ještě za prd ale od středy asi už zase vyrazím někam na louku.
Přílohy
CBD1B054-BFCE-42BC-9E68-921FEC2129E8.jpeg
1EEA1142-6651-45E5-A9AE-3B49A72CD0DD.jpeg
05FDFB92-EB4D-438B-A420-F7510C6B6A66.jpeg
10FEFDBD-7007-4DE5-B168-74BD1C9130F1.jpeg
106EFEA0-7368-4C0D-A40F-BC819C8DEB99.jpeg
pepin

#475 Příspěvek od pepin »

Karabiny jsem vyměnil za obyč tenký textilní lanko,to mi fakt moc nebralo pořád při startu hlídat jak se zrovna ta karabina a v jaký poloze zašprajcla.
Přílohy
FC6EF287-5E09-48AC-95B7-E93586B2F79E.jpeg
pepin

#476 Příspěvek od pepin »

Včera jsem ten hk ladil, seřizoval a zkoušel co je ještě reálné vuči poryvum větru plus co se děje když klapne a proč se z toho nejde dostat. V základu se mi ho povedlo odladit ale bohužel při jednom výraznějšim poryvu větru mi to rozhodilo v motorovym letu gondolu tak, že si vrtule nasála šnurky, motor se při plném plynu kousnul a tim odešel regulátor ačkoli má nějakou pojistku vučí přetížení, ta ale asi funguje jen pokud by byl motor bloklý při rozběhu, nikoli když se motor blokne při plném plynu. Sice jsem hned jak motor zmlknul plynovou páku stáhnul ale regl to stejně nedal, tak jsem hold dnes ráno musel dojet na otočku domu pro jiný régl.

Dnes je sice pod mrakem,ale pofukuje jen mírně tak akorát a i kousek nad zemí se co chvíli trhnou malinký bublinky tak si to osahávám i termicky a i ten čínskej modrej je docela v poho.
pepin

#477 Příspěvek od pepin »

Nikdy bych nevěřil že mi to tak pohltí, až se bojim že jestli se mi to časem neomrzí , no prostě mi to ted vubec nebere polétat s letadlem 😡

Jinak co se týče seřízení řidiček nebo těch vieonávodu jak startovat, nooo možná mi v těch návodech jak neumim anglicky něco uniklo, ale myslím že ne a spíš že ty návody absolutně postrádají reálnou smysluplnost jak těch startu tak i nastavení těch řidiček a že se to dá i bez návodu nějakých nesmyslu jako kolik cm odměřit od nějakýho uzlíku někam nastavit uplně v pohodě podle toho jak se ten vrchlík na ty řidičky chová.né na první dobrou ale postupně pokus omyl přitahováním z uplně volných řidiček. Starty taky uplně v pohodě, respektive v pohodě pokud po odhozu v první fázi glider opravdu letí , vrchlík je seriozně nafouklej a teprve potom se přidá plyn.
Jiri

#478 Příspěvek od Jiri »

pepin píše: stř 15.04.2026 14:33 ... ale bohužel při jednom výraznějšim poryvu větru mi to rozhodilo v motorovym letu gondolu tak, že si vrtule nasála šnurky ...
To je přesně ten důvod, proč tam je v originále ta obruč. Za těch pár let (mám HK paramotor od roku 2020, a má nalétáno dost hodin) jsem měl problém se šňůrkami vs vrtule pouze při pár nepodařených strtech, kdy jsem včas nezastavil vrtuli. Ale za letu (přesto, že jsem to třeba jednou sklopil až do pádu), a vícekrát sklopil částečně a pak se z toho dostal, obruč šňůrky vždy uhájila.
Samozřejmě, při létání v mírném větru na svahu budeš profitovat z mnohem menšího odporu sklopky a lehačky... A budeš to mít ještě skladnější, prostě vždycky je něco za něco.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
pepin

#479 Příspěvek od pepin »

Jiri píše: čtv 16.04.2026 9:58 To je přesně ten důvod, proč tam je v originále ta obruč. Za těch pár let (mám HK paramotor od roku 2020, a má nalétáno dost hodin) jsem měl problém se šňůrkami vs vrtule pouze při pár nepodařených strtech, kdy jsem včas nezastavil vrtuli. Ale za letu (přesto, že jsem to třeba jednou sklopil až do pádu), a vícekrát sklopil částečně a pak se z toho dostal, obruč šňůrky vždy uhájila.
Samozřejmě, při létání v mírném větru na svahu budeš profitovat z mnohem menšího odporu sklopky a lehačky... A budeš to mít ještě skladnější, prostě vždycky je něco za něco.

Já jsem seknul šnuru i s tou obručí,navíc ta puvodní plastová obruč nakonec i při jednom pádu praskla tak jsem ji vymenil za hliníkovou ale nakonec když jsem pochopil jak startovat ji definitivně zlikvidoval a letový vlastnosti bez té obruče plus koleček opravdu neporovnatelně lepší.

Ono já to rozlétal sice nedávno, ale si myslím že odlétáno s tím ve finále už ted mám nejvíc ze všech lidí na světě co si ten čínský paraglider koupili.

Ale třeba ta sklopka na místo pevný vrtule, sklopku tam mám spíš z praktického duvodu kuli přistávání.

V každym případě i s tim činskym vrchlíkem jsem uplně v pohodě.

Ale já si na tom čínskym taky hlavně zkouším v jakých podmínkách to je ještě provozovatelné, třeba ted už fouká cca okolo 4m/s a to se už nedá vubec nafouknout vrchlík ten malý hadr se chová podobně jako malá serfová plachta, sice fučí, ale fučí bordel který s tou malou plachtou, malým vrchlíkem jen třepotá ale ten vítr nezatáhne, je to jen jedním směrem jdoucí bordel mraky pidičertíků.
Jiri

#480 Příspěvek od Jiri »

Ta nová verze (na kterou tu šel odkaz) by měla být nezanedbatelně lepší, zejména co se týče startů. Zkušenost s tím nemám, ale četl jsem více vyjádření v tomto smyslu na jiných fórech. Určitě je výhodou odlišná barva konců - lze lépe poznat, zda letíš k sobě nebo od sebe. To je u toho modrého občas problém.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“