Otázky kolem Li-Ion, LiFePo 18650

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Otázky kolem zatížitelnosti Li-Ion 18650

#466 Příspěvek od pepin »

LV píše:Už si vrtal do dreva vrtákom priemeru 30mm dieru dlhú 500mm? Vrknutie... :mrgreen:
Ak to raz budeš robiť tak bacha aby ti nezamotalo ruky. :wink:

A čo sa týka prúdov LiIon 18650 (napr. Jeti) dajú trvale 10C. To mám testnuté.
Pred asi 10-12timi rokmi som používal k plnej spokojnosti LiIon od Bidu (Satria) a tie dali tiež spoľahlivo 10C. S pakov 3S2P som ťahal 30-40A v dvojplošníčkoch 1:8. Jeden pak mám dodnes funkčný. Síce nemá ani zďaleka pôvodnú kapacitu, v dielni ho občas využívam.
Dnes v dobe HIvolt serv používam LiIon 18650 na napájanie paluby.

Laco ja Lion používám pouze na elektrokolobezce....neumím posoudit kolik A tam teče v Lion nářadí.

Navíc já ještě resim že když mám třeba baterií o kapacitě 20Ah. Chci po vybití dobíjet 20 Ah....ne pouze 2 třetiny. Bo pod 2 třetiny už výkon na Lion fakt padá....jako by to tam vůbec nebylo.....žádné elektrokolo nemá měřák reálného odběru....žádná Aku vrtačka taky ne...byl by to dnes opravdu problém.,kdyby se chtelo

Já nezpochybňují to že s Lion nářadím nejde vrtat setrvale ale pouze to že když má baterie Lion kapacitu třeba 2100 po vysosani třeba 1500ma už nic víc neda,pokud po ní chceš na článek víc než 4A.

Já nezpochybňují to. Že Aku naradi na Lion fungovat nemůže já tady jen píšu že když mi moje koloběžka sosajici 17A max umí pak fungovat na Lion 2100ma tak max do výsostných 1000ma buď vy v tom Lion nářadí máte Lion z marzu Nebo jen nevite že z papírových hodnot je reálné vyčerpatelné tak max polovina.

Já jsem hledal pro ty svoje kolobrndy display kde bych viděl reálné vysosatelny ampery..nekoupitelny.

Umí to nějaký dnešní Akusroubovák třeba ve vyšší cenové relaci?....neumí? Proč to neumí?

Já fakt na Lion nenadavam v Aku nářadí je mi reálná kapacita u zadku ale třeba právě pro tu koloběžku mě fakt docela zajímá jestli újezdu na jedno nabití 50 nebo 80km a tam je to fakt jasný...nejít ani ve špičce přez 4A a clanek.
pepin

#467 Příspěvek od pepin »

LV píše:Už si vrtal do dreva vrtákom priemeru 30mm dieru dlhú 500mm? Vrknutie... :mrgreen:
Ak to raz budeš robiť tak bacha aby ti nezamotalo ruky. :wink:

A čo sa týka prúdov LiIon 18650 (napr. Jeti) dajú trvale 10C. To mám testnuté.
Pred asi 10-12timi rokmi som používal k plnej spokojnosti LiIon od Bidu (Satria) a tie dali tiež spoľahlivo 10C. S pakov 3S2P som ťahal 30-40A v dvojplošníčkoch 1:8. Jeden pak mám dodnes funkčný. Síce nemá ani zďaleka pôvodnú kapacitu, v dielni ho občas využívam.
Dnes v dobe HIvolt serv používam LiIon 18650 na napájanie paluby.

Laco ja Lion používám pouze na elektrokolobezce....neumím posoudit kolik A tam teče v Lion nářadí.

Navíc já ještě resim že když mám třeba baterií o kapacitě 20Ah. Chci po vybití dobíjet 20 Ah....ne pouze 2 třetiny. Bo pod 2 třetiny už výkon na Lion fakt padá....jako by to tam vůbec nebylo.....žádné elektrokolo nemá měřák reálného odběru....žádná Aku vrtačka taky ne...byl by to dnes opravdu problém.,kdyby se chtelo

Já nezpochybňují to že s Lion nářadím nejde vrtat setrvale ale pouze to že když má baterie Lion kapacitu třeba 2100 po vysosani třeba 1500ma už nic víc neda,pokud po ní chceš na článek víc než 4A.

Já nezpochybňují to. Že Aku naradi na Lion fungovat nemůže já tady jen píšu že když mi moje koloběžka sosajici 17A max umí pak fungovat na Lion 2100ma tak max do výsostných 1000ma buď vy v tom Lion nářadí máte Lion z marzu Nebo jen nevite že z papírových hodnot je reálné vyčerpatelné tak max polovina.

Já jsem hledal pro ty svoje kolobrndy display kde bych viděl reálné vysosatelny ampery..nekoupitelny.

Umí to nějaký dnešní Akusroubovák třeba ve vyšší cenové relaci?....neumí? Proč to neumí?

Já fakt na Lion nenadavam v Aku nářadí je mi reálná kapacita u zadku ale třeba právě pro tu koloběžku mě fakt docela zajímá jestli újezdu na jedno nabití 50 nebo 80km a tam je to fakt jasný...nejít ani ve špičce přez 4A a clanek.
Solim Namez

#468 Příspěvek od Solim Namez »

Mám pár grafů pro svou potřebu a mnou měřené parametry jsou v podstatě shodné s DS. Měřil jsem jen 3 typy LiOn, když jsem dělal projekt na VŠ. Vybíjel jsem max. 10A, teploty jsem přesně neměřil, protože to moc nešlo, životnost jsem netestoval, protože jsem chtěl baterky používat. Žádné výstupy péskytovat nebudu, nehodlám dále přilévat olej do ohně. Tady se totiž moc diskutovat nedá. Za tím, co jsem doposud napsal, si stojím, dál se účastnit nebudu, dám prostor výsledkům z koloběžkových testů.
pepin

#469 Příspěvek od pepin »

[quote="Solim Nam
Podle mě umí značkové (a originální) lionky přesně to, co mají napsáno v datasheetech. Včetně životnosti. A to je u mnohých o hodně víc než 4 A.
[/quote]

No a už tady ten problém začíná....deklarovaných 800 cyklu..takže pokud mi stačí nabíjet tu sadu jednou ročně fakt mi vydrží 800 let ?
Solim Namez

#470 Příspěvek od Solim Namez »

pepin píše:... display kde bych viděl reálné vysosatelny ampery..nekoupitelny.

... v Aku nářadí je mi reálná kapacita u zadku ...

Vždyť sis odpověděl sám :wink: .
Solim Namez

#471 Příspěvek od Solim Namez »

pepin píše:
No a už tady ten problém začíná....deklarovaných 800 cyklu..takže pokud mi stačí nabíjet tu sadu jednou ročně fakt mi vydrží 800 let ?

No, má tahle diskuze nějaký smysl? :roll:
Naposledy upravil(a) Solim Namez dne pon 19.11.2018 21:04, celkem upraveno 1 x.
pepin

#472 Příspěvek od pepin »

skybreaker píše:proč se nepodívate na testy misto dojmologie?

https://lygte-info.dk/review/batteries2 ... %20UK.html

Chápu to dobre. Že lionky používáš pouze do elektronických cigaret?

Nemyslim to špatné jen mám pocit že Lion řešíš jen do elektronických cigaret
pepin

#473 Příspěvek od pepin »

Solim Namez píše:

No, má tahle diskuze nějaký smysl? :roll:[/quote]

No právě že má.....deklarovaných treba 800 cyklu je prostě jen canc na papire ale pak tam jsou i jiné hodnoty.

Navíc 800 cyklu všem přijde úplně super...než to právě třeba Pepin pochopí tak že 800 cyklu je 800 let....prostě to jsou jen kydy na papire
skybreaker

#474 Příspěvek od skybreaker »

ten web není o baterkách pro cigarety, ale o baterkách obecně
neznám detailnější a propracovanější stránku

baterie a nabíječky
sumarizace 18650
čím a jak měří
pepin

#475 Příspěvek od pepin »

skybreaker píše:ten web není o baterkách pro cigarety, ale o baterkách obecně
neznám detailnější a propracovanější stránku

baterie a nabíječky
sumarizace 18650
čím a jak měří

tady bude možná ten zakopaný pes. Já píšu o tom jak mi fungují Lion na mě koloběžce..ty vycházis z toho kdo kde co o lion pise

Trochu jsem zvažoval že by si mi doporučil super Lion baterie já je koupil a na té elektrokolobezce je protáhnou a změřil....séru na to leda by mi je někdo koupil a na otestování zapůjčil.kdyz nedali setrvale 15a nové Sony vtc 4 fakt nevidím důvod zkoušet objevit nějaký zázrak od jiného výrobce

Fakt nic proti Lion když jsou nový a zdravý setrvale ty 4A dají vcelku v poho.me to stačí já se přizpůsobil.
novfra

#476 Příspěvek od novfra »

Solim Namez píše:Mám pár grafů pro svou potřebu a mnou měřené parametry jsou v podstatě shodné s DS. Měřil jsem jen 3 typy LiOn, když jsem dělal projekt na VŠ. Vybíjel jsem max. 10A, teploty jsem přesně neměřil, protože to moc nešlo, životnost jsem netestoval, protože jsem chtěl baterky používat. Žádné výstupy péskytovat nebudu, nehodlám dále přilévat olej do ohně. Tady se totiž moc diskutovat nedá. Za tím, co jsem doposud napsal, si stojím, dál se účastnit nebudu, dám prostor výsledkům z koloběžkových testů.

Odpověděl sis sám.
Vybíjím max. 10A (můžeš napsat kolik je to "C", tedy jakou baterkou si vybíjel?)
Teplota měřit nejde??
Ale hlavně nic neposkytuj, protože chceš baterky používat.

Pokud chceš něco testovat, tak sáhneš do kešeně, vytáhneš peníze, koupíš baterky a testuješ je až do konce. A pak další a další a pak jinou....Pak máš šanci o baterce něco vědět. Olej do ohně přiléváš tím, že - cituji: nehodlám dále přilévat olej do ohně.

Bože chraň nás od vysokoškolských projektů. Baterky na hranici použitelnosti nedostanu, protože je chci používat.
Kéž by bylo studium na VŠ hrazené studujícím.
Vážený pane VŠ "projekte".
Volty, Ampéry, Waty, teplota, výkon, grafy.....
Nechceš poskytnou své výstupy? Tak o čem tedy mluvíš???? Co řešíš???
Tady se nedá diskutovat? Kecama skutečně ne, ale začni nějakými hodnotami.
A pro informaci: ty koloběžkové testy daly o Li -Ion víc informací než Tvoje VŠ studium. Rozhodně jsem z toho pobral víc dat, než z Tvých řečí.

Tak dodej svá data a uvidíš, že diskutovat se dá i tady. :)
Solim Namez

#477 Příspěvek od Solim Namez »

novfra píše:

Vážený pane VŠ "projekte".

Tak ještě jednou se ozvu, protože tohle už trošku přeháníš.
Baterky jsem testoval v rámci projektu, ale to testování nebylo přímo jeho součástí. Potřeboval jsem nějaké vhodné použít a proto jsem si jich pár otestoval (sám a za svoje peníze). Mimochodem jsem potřeboval akumulátory pro opačný způsob použití - malý odběr, vyšší kapacita. Chtěl jsem si jen ověřit, jestli můžu věřit datasheetům v parametrech, které potřebuji. A v podstatě jsem zjistil, že můžu. Nehodlám tě tady nějak pomlouvat nebo se do tebe navážet, to opravdu není můj styl. Ale na rovinu píšu, že věřím spíš datasheetu (solidního) výrobce než tobě.
jio

#478 Příspěvek od jio »

novfra: Nějak nerozumím tomu, proč pořád nutíš požadavek na grafy a nechceš pochopit, že doba je dál než před x lety. Dnes není jen jeden zdroj pro uchování energie, ale používá se to, co je pro dané použití efektivní a ekonomické. Pokud pro Pepina není efektivní LiIOn, tak proč je používá a nejde do těch NiCD? Že by proto, že nakonec vyhodnotil, že je pro něho efektivní právě LiIon a přizpůsobil se tomu? Viz taky další vlákno které založil.

Před 50 roky jsem jezdil na dědově kole a neumel jsem si v té době představit, že mohou být někdy kola i jinak stavěné. Kolo bylo kolo a nikdo neřešil (kromě závodníků) nějaké jiné použití než dostat se z místa A do místa B. Dnes jsou kola pro různé ale přitom běžné použití různé. A s baterkami je to to stejné a myslím, podle toho, jak ohlašují nové objevy, že se to bude ještě více členit.
pepin

#479 Příspěvek od pepin »

Solim Namez píše: Za tím, co jsem doposud napsal, si stojím, dál se účastnit nebudu, dám prostor výsledkům z koloběžkových testů.

Možná jsi nezaregistroval že toto vlákno jsem založil ja právě kvůli tomu že jsem začal kolobrndovat na lionky
Na diskusní světová fóra o lion jsem během této debaty nechodil a moudra tam nečerpal jen jsem postupně Tunil ten svůj pohon , ve výsledku se ukázalo že při odběru 4A na článek už mi Lion funguji.

Osobně si myslím. Že těžko někdo někde ve světě dohledá elektrokoloběžku pod váhu 30 kg s výkonem 800w a nájezdem 80km......o to ale nejde o co jde že když mám baterií o kapacitě 20Ah vyjedu 20 Ah....ne 18. Nebo 15 ah a zbytek jen protopim
skybreaker

#480 Příspěvek od skybreaker »

pepin píše:Trochu jsem zvažoval že by si mi doporučil super Lion baterie já je koupil a na té elektrokolobezce je protáhnou a změřil

to můžu
LG HG2 rovnou s páskama

všechny tady jsou nejlíp hodnocený
https://vaping360.com/best-batteries/18650s/
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“