Blade mCP X BL
Re: Blade mCP X BL
Prosím tě v tom to nastaveni se mi to zda pořad takové line tupé na ovladači vysílačce
1-AILE 100 40
1-ELEV 100 40
1-RUDD 100 0
nakonec jsem zkusil , je to už citlivější a Blade mcp X BL potřebuje na otočku mnohem menší prostor .
D/R EXPO
1-AILE 100 20
1-ELEV 100 20
1-RUDD 100 0
jaké nastavení používáte vy ?
1-AILE 100 40
1-ELEV 100 40
1-RUDD 100 0
nakonec jsem zkusil , je to už citlivější a Blade mcp X BL potřebuje na otočku mnohem menší prostor .
D/R EXPO
1-AILE 100 20
1-ELEV 100 20
1-RUDD 100 0
jaké nastavení používáte vy ?
https://www.youtube.com/watch?v=ypfBJaN4ikU
Po výměně ocasní části (protože se mi uklepal kablík k zadnímu motorku a nedařilo se mi ho zapájet) my to začalo dělat toto. Zkoušel jsem i náhradní vrtulku bez efektu. Tak už mě napadá jen nový zadní motorek
edit: tak to byl motorek
edit2: tak začínam litovat že jsem nešel do 130, druhej motorek začal dělat to samý
Po výměně ocasní části (protože se mi uklepal kablík k zadnímu motorku a nedařilo se mi ho zapájet) my to začalo dělat toto. Zkoušel jsem i náhradní vrtulku bez efektu. Tak už mě napadá jen nový zadní motorek
edit2: tak začínam litovat že jsem nešel do 130, druhej motorek začal dělat to samý
DX6i, Pheonix, Blade mCP X BL, Blade mCX, MJX f49, Blade Nano CP S
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
Cus
nemate nekdo nejakej tip kde sehnat levne dily na mcpx bl? U nas mi to prijde ponekud predrazene a co jsem nasel napr. na ebay tak tam maji treba jen 2 dily, ale ja jich potrebuju vic.
nemate nekdo nejakej tip kde sehnat levne dily na mcpx bl? U nas mi to prijde ponekud predrazene a co jsem nasel napr. na ebay tak tam maji treba jen 2 dily, ale ja jich potrebuju vic.
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
Bednys píše:https://www.youtube.com/watch?v=ypfBJaN4ikU
Po sundání a vyzkoušení motoru známého, kterému přestal fungovat úplně. A když jsem zpět vrátil vlastní motor, tak při zkoušce začal vynechávat úplně stejně jako tobě. Zjistil jsem... vada není v motoru, ale konektoru co jde do jednotky i motoru, který má špatný dotek vůle samičky konektoru je obrovská. Je tedy potřeba vodivé vidličky našponovat a znovu zafixovat. Přemýšlím raději stranu u motoru napájet natvrdo.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
johnyyyyyyyyyy píše:Cus
Nevím, jak na BL verzi, ale na V2 kupuju na HK. Jejich FBL100 je hodně oprásknuté mCP x, takže spousta dílů je shodná. Třeba hlavní hnací kolečko nebo hlavní osa sedí přesně. Listy jsou použitelné, někteří tvrdí, že lítají líp, mě se to sice nezdá, ale lítají. Zase serva jsou třeba jiná (elektricky).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
Prosím nevíte někdo jaké díly jsou stejne mezi mcpx 2 a mcpx bl?Díky
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
johnyyyyyyyyyy píše:Prosím nevíte někdo jaké díly jsou stejne mezi mcpx 2 a mcpx bl?Díky
To bych také chtěl vědět ale něco vím, listy z dvojky udělají z BL hodnější poletuchu, reakce zůstávají stejné, kolo je stejné z MSR,ale to už je někde napsáno, ještě čím zajištujete zásuvku, na řídící jednotce, se zástrčkou zadního motorku, aby se nevysouvala,ale aby to šlo rozebrat. dal jsem tam medvědí ono, ale deska se hřeje, tak si myslím že to změkne a zase se to může rozpojit.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
-
Blade mcpx Opava
Blade mcpx trable se servy
Zdravím všechny,
mám problém se svým mcpx 1. Když spáruju vrťase se setovou vysílačkou
Dx4,tak při roztočení hlavního rotoru mi začnou v pravidelných intervalech
povyskakovat všechny tři serva a při roztočeni na vyšší otáčky motor vypne a
mcpx přetane svítit modře a zhasne. Pomůže opětovné spárování a vše se pak opakuje znovu.
pokud někdo poradí budu rád.
S pozdravem
mám problém se svým mcpx 1. Když spáruju vrťase se setovou vysílačkou
Dx4,tak při roztočení hlavního rotoru mi začnou v pravidelných intervalech
povyskakovat všechny tři serva a při roztočeni na vyšší otáčky motor vypne a
mcpx přetane svítit modře a zhasne. Pomůže opětovné spárování a vše se pak opakuje znovu.
pokud někdo poradí budu rád.
S pozdravem
- JosefSvejk
Re: Blade mcpx trable se servy
Už si to moc nepamatuji, ale musí se to spárovat trochu jinak než třeba s DX6. Ta vysílačka se napřed musí přepnout do jiného módu a potom se to páruje. Hledej na netu, určitě to najdeš
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Re: Blade mcpx trable se servy
S DX4 musis pri parovani dat lavy knippel dolava (v mode 2) netusim ci pri mode 1 je to inak 
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
Dneska jsem to zase ráno vytáhl nad trávu (rozuměj trávník, ne kanabis). Po opravách dobré, dokonce jsem nezapomněl ani přepínat na st režim.
Ale po čase začala ustřelovat vrtulka, ne že by vynechával motor, to bych pochopil, ale na druhou stranu. Prostě letím rovně (nebo visím) a pic, otočí se to o 90°, vrtulka prostě chvilinku zabrala naplno. Čím by to mohlo být? Je možné, že nějaké vibrace? Nebo odchází řídící elektronika?
Ale po čase začala ustřelovat vrtulka, ne že by vynechával motor, to bych pochopil, ale na druhou stranu. Prostě letím rovně (nebo visím) a pic, otočí se to o 90°, vrtulka prostě chvilinku zabrala naplno. Čím by to mohlo být? Je možné, že nějaké vibrace? Nebo odchází řídící elektronika?
prikrylm píše:Dneska jsem to zase ráno vytáhl nad trávu (rozuměj trávník, ne kanabis). Po opravách dobré, dokonce jsem nezapomněl ani přepínat na st režim.
Mě to také začalo dělat asi před třema nedělema, až se heli začala točit, tak zjištuji co se stalo, na zadním motorku jsem neudržel jazyk!!! normálně jsem měl jazyk spálený.takhle vařící byl motorek ještě pár minut. čili novy motor. jo řidicí deska byla také hooodně horká. vyrobil jsem z hlinílkové folie chladič a přilepil jsem ho na motorek i na tranzistor na desce.ted je vše v normě.
Tak fakt motor, dík za postřeh. Sice se nehřál, ale asi vynechával a pak dostával větší příděl energie, nebo drhnul nebo tak něco, ale po výměně je to OK.
[
Mě to také začalo dělat asi před třema nedělema, až se heli začala točit, tak zjištuji co se stalo, na zadním motorku jsem neudržel jazyk!!! normálně jsem měl jazyk spálený.takhle vařící byl motorek ještě pár minut. čili novy motor. jo řidicí deska byla také hooodně horká. vyrobil jsem z hlinílkové folie chladič a přilepil jsem ho na motorek i na tranzistor na desce.ted je vše v normě.[/quote]
Já si myslím že ty zadní motorky odchází protože mají nedostatečné chlazení, ty dirky nestíhají propouštět dostatečné množství vzduchu. Už jsem přečetl dost stížností na vyměnu zadniho motorku bez nějakého důvodu a ted se to děje už i u trex150, prostě odejde.Včera jsem testnul BL a odlítal jsem pět baterek zasebou a opět jsem zkoušel jazykem teplotu obou motorů i desky. Normálka, jen teplé.mám tam ale ty vyrobené chladiče, asi tomu trochu dost pomáhají.
Mě to také začalo dělat asi před třema nedělema, až se heli začala točit, tak zjištuji co se stalo, na zadním motorku jsem neudržel jazyk!!! normálně jsem měl jazyk spálený.takhle vařící byl motorek ještě pár minut. čili novy motor. jo řidicí deska byla také hooodně horká. vyrobil jsem z hlinílkové folie chladič a přilepil jsem ho na motorek i na tranzistor na desce.ted je vše v normě.[/quote]
Já si myslím že ty zadní motorky odchází protože mají nedostatečné chlazení, ty dirky nestíhají propouštět dostatečné množství vzduchu. Už jsem přečetl dost stížností na vyměnu zadniho motorku bez nějakého důvodu a ted se to děje už i u trex150, prostě odejde.Včera jsem testnul BL a odlítal jsem pět baterek zasebou a opět jsem zkoušel jazykem teplotu obou motorů i desky. Normálka, jen teplé.mám tam ale ty vyrobené chladiče, asi tomu trochu dost pomáhají.
Já jsem mCP x koupil z druhé ruky jako takovou hybridu, hlavní motor BL, zadní z SR120. Zadní motor je sice kapku těžší, ale zůstává vlažný a deska se mi taky nezdá nějak horká. Dovážil jsem to posunutím baterky. Ten motor, co blbnul měl už dost nalítáno, takž na to měl tak nějak nárok..