Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
shrubber
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade Nano CP X

#466 Příspěvek od shrubber »

Ulomil jsem stabilizátor, ale zdá se, že to lítá i bez něj. Připadá mi teda trochu nestabilnější při startu, ale zavisím v pohodě. Mám tam vůbec dávat nový? Pozná se ten rozdíl třeba při náročnějších obratech?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Zenderat

#467 Příspěvek od Zenderat »

Stabilizátor? Tu zadní "ploutev" ? Létal jsem bez toho a přišlo mě, že se to chová tak nějak stejně. Jinak co se ulomí dá se přilepit :-), osobně to mám taky zalepeny sekunďákem, páč jse mě to strašně vyklalo.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
RadekCe

#468 Příspěvek od RadekCe »

shrubber píše:Ulomil jsem stabilizátor, ale zdá se, že to lítá i bez něj. Připadá mi teda trochu nestabilnější při startu, ale zavisím v pohodě. Mám tam vůbec dávat nový? Pozná se ten rozdíl třeba při náročnějších obratech?

Neměl jsem ji ani na mCPX stř. a nemám ji ani na 130X, kde je kardan. Akorát startuju a přistávám z ruky :wink:.
PS: Bez toho to lítá ještě líp :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od shrubber »

Díky, zjevně je to tedy jen estetická záležitost a tu menší stabilitu při startu jsem si vsugeroval.
ex Modela T4, QB-15
RadekCe

#470 Příspěvek od RadekCe »

shrubber píše:Díky, zjevně je to tedy jen estetická záležitost a tu menší stabilitu při startu jsem si vsugeroval.

U tak malého vrtulníku je to hlavně ochrana vrtulky. U mCPX, nano CPX ji max. ohneš nebo zlomíš a u 130X navíc odrovnáš převody kardanu :wink:.
DX7s, Phoenix
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od shrubber »

Věděli jste, že ta potvůrka má v sobě telemetrii? Vysílá tedy jen údaj o kvalitě signálu, což je při poletování kolem hlavy celkem k ničemu, ale i tak je to cool.
ex Modela T4, QB-15
z.zemanek

#472 Příspěvek od z.zemanek »

jaks na to přišel ???
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od shrubber »

V diskusním fóru o DX18 na RC Groups. Kdosi tam napsal:

Only some of the UMX and micro heli receivers can provide flight log data without a telemetry module, like the Nano CPX, maybe also the 130SR. But maybe standalone receivers with integrated TM will come in the future ? Would be nice, other companies can do it, too.

A vývojář ze Spektra k tomu dodal:

All the DSMX ultra-micros have it integrated because they can do it with low power.
ex Modela T4, QB-15
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od shrubber »

Poslední dobou se mi stává, že když pomalu přidávám plyn, motor udělá vžum, zastaví se, někdy to ještě jednou zopakuje, a pak skočí rovnou do otáček. Zná to někdo? Nevíte čím by to mohlo být způsobené? Motorem ne, protože ten jsem nedávno měnil a dělalo to předtím i potom.

Natočil jsem video, na kterém je to vidět. Zvuk je ABSOLUTNĚ OTŘESNÝ, ale je to jen pár vteřin.

http://youtu.be/OWuaZkk-tYU
ex Modela T4, QB-15
iicii

#475 Příspěvek od iicii »

Ahojte,
Poridil jsem si Blade nano CP X a dnes jsem s nim poprve "lital" bohuzel po cca 4 baterce jsem mel tezsi pad a upadlo mi hlavni ozubene kolo (a je u stredu praskle) nicme drzi pohromade. Nastrcil jsem ho zpet na hlavni hridel a jeste chvilku lital, ale potom opet upadlo..
Heli mam novou tak ji jeste moc neznam a proto nevim jak tam to ozubene kolo vubec originalne drzelo? Bylo tam jen tak narazene? nebo i prilepene?
Nebo jsem pri tom padu ztratil nejaky jistici krouzek?
Posilam aktualni "po padovou" fotku pro info.

Prosim o radu jak ozubene kolo pripevnit / ci jaky nahradni dil objednat abych mel heli zase v puvodnim stavu a mohl zas litat?:)

Diky vsem za rady

ICi
Přílohy
image.jpg
Zenderat

#476 Příspěvek od Zenderat »

Ozubené kolečko je tam jen nasazené (stačí kouknout do anglického návodu a máš jasno ) a co si pamatuju, tak bylo trochu zezpoda zalepené černou tavnou hmotou, ta mě upadla, tak jsem to zapatlal tavnou pistolí 8)
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od prochel »

iicii píše:Ahojte,
Poridil jsem si Blade nano CP X a dnes jsem s nim poprve "lital" bohuzel po cca 4 baterce jsem mel tezsi pad a upadlo mi hlavni ozubene kolo (a je u stredu praskle) nicme drzi pohromade. Nastrcil jsem ho zpet na hlavni hridel a jeste chvilku lital, ale potom opet upadlo..
Heli mam novou tak ji jeste moc neznam a proto nevim jak tam to ozubene kolo vubec originalne drzelo? Bylo tam jen tak narazene? nebo i prilepene?
Nebo jsem pri tom padu ztratil nejaky jistici krouzek?
Posilam aktualni "po padovou" fotku pro info.

Prosim o radu jak ozubene kolo pripevnit / ci jaky nahradni dil objednat abych mel heli zase v puvodnim stavu a mohl zas litat?:)

Diky vsem za rady

ICi
to hlavní kolo malinko(hodně malinko jen ze shora aby tě nenapadlo to zalepit po celý styčný ploše :!: ) zakápni vteřińákem aby při větší ráně zas povolilo a nezničilo se
náhradní kolo má označení BLH3306
RadekCe

#478 Příspěvek od RadekCe »

shrubber píše:Poslední dobou se mi stává, že když pomalu přidávám plyn, motor udělá vžum, zastaví se, někdy to ještě jednou zopakuje, a pak skočí rovnou do otáček. Zná to někdo? Nevíte čím by to mohlo být způsobené? Motorem ne, protože ten jsem nedávno měnil a dělalo to předtím i potom.

Natočil jsem video, na kterém je to vidět. Zvuk je ABSOLUTNĚ OTŘESNÝ, ale je to jen pár vteřin.

http://youtu.be/OWuaZkk-tYU

To vypadá na studený spoj. Sundej listy, trochu to roztoč a zkus pohýbat čím se dá, jestli se to projeví? Pokud jsi už na to nepřišel ... :wink:.
Mě to dělal na mCPX špatně napájený drát na konektoru od motoru:
viewtopic.php?f=104&t=44049&start=660#p795211
viewtopic.php?f=104&t=44049&start=720#p795951
DX7s, Phoenix
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od shrubber »

Díky za námět, zkusím to prověřit.
ex Modela T4, QB-15
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od shrubber »

Tak to vypadá na vadnou řídicí desku, někde na internetu to dokonce někdo označoval za známý problém. Podle mého pozorování se nejvíc projevuje se staršími baterkami, ale zaznamenal jsem ho i s novou. Studeňák jsem nenašel. Koupil jsem z druhé ruky náhradní desku a s ní se problém zatím nevyskytl. Teď zkusím reklamovat tu starou.
ex Modela T4, QB-15
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“