Wii copter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Wii copter

#466 Příspěvek od koulinek »

Tak sem si vyrobil rozvodnou desku pro svůj quadcopter. Kabeláž pro regulátory bude připojena na plusovou (vnější) a mínusovou (vnitřní) část desky. Na rámu bude přišroubováno čtyřma plastovýma distančníma sloupkama.

[album]605[/album]
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Troll

#467 Příspěvek od Troll »

Hezká destička . :) . Já osobne jsem možná paranoidní, ale poslední dobou se takovým rozvodům snažím spíš vyhýbat. nedělá mi dobře, když je někde nahý konec drátu pod napětím a izoluje se to dost nešikovně. Jestli by se to nějakým řízením osudu zkratlo, tak je po ptákách. :( Já mám na pohonnou baterku připojenou i zběrnici s osvětlením a videovysílačem, a nějak mi to celé nejde moc pod nos. Radši bych to rozdělil. ale nechce se mi vozit další baterku. Sice to funguje, žádný problém není ale nelíbí se mi to. Asi tam strčím i nějakou pojistku . Řešil tohle už někdo ?
Trinom

#468 Příspěvek od Trinom »

Osobně bych to řešil zcela odděleným vedením silových kabelů, aby nemohlo dojít ke zkratu. Sběrnice je fajn, ale jak píšeš, smrdí průserem. Použití pojistky na podružné obvody je dobrej nápad a vřele ho všem doporučuju. Přece jen když nastane z nějakého důvodu zkrat na větvi osvětlení, nebo napájení kamery, nemusí to hned nutně znamenat pád stroje, případně požár baterie.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od koulinek »

Troll píše:Hezká destička . :) . Já osobne jsem možná paranoidní, ale poslední dobou se takovým rozvodům snažím spíš vyhýbat. nedělá mi dobře, když je někde nahý konec drátu pod napětím a izoluje se to dost nešikovně. Jestli by se to nějakým řízením osudu zkratlo, tak je po ptákách. :( Já mám na pohonnou baterku připojenou i zběrnici s osvětlením a videovysílačem, a nějak mi to celé nejde moc pod nos. Radši bych to rozdělil. ale nechce se mi vozit další baterku. Sice to funguje, žádný problém není ale nelíbí se mi to. Asi tam strčím i nějakou pojistku . Řešil tohle už někdo ?

Až tam naletuju vodiče tak to přelakuju a bude to skované uvnitř rámu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
madbull

#470 Příspěvek od madbull »

VYFOT NÁM TU SBĚRNICI PLEAS...
nerušit...bastlím :-)
Trinom

#471 Příspěvek od Trinom »

sběrnicí předpokládám například použití rámu jako kostry pro jeden pól, případně nějaký takovýto patvar do kterého se to vše sbíhá.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
johny107

#472 Příspěvek od johny107 »

Tiez sa priklanam k Trollovi. Predstava,ze mi tam moze skratnut 100A z beterie nie je nejak lakava..
Nie je nad to pospajat vstupy reglov 5 plus 5 vodicov,nasunut zmrstovacku, nahriat a este to aj dobre vyzera..Pajkovanie mi este celkom ide..
Samotna doska vyzera OK no ak sa to tam vsetko napajkuje, tak mi to nepride ako lakave..Vsade guce cinu a posuvajuca sa buzirka na drotoch..Ale to je iba moj nazor..
Led Pasik napajam zatial z balancneho konektoru,tiez uvazujem o poistke, taktiez o isteni dratov veducej priamo z baterky ku vysielacu cez poistku.
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od speto_sk »

Tak som si nasiel konecne cas (davam dokopy copteru a tak vyuzivam kazdy kusocek volneho casu), a uverejnujem dalsiu z mojich riadiacich PCB pre coptery. Pripravil som ju na moj novy frame. :D :oops: . Pouzil som stare zname zapojenie AVR a revidovanu schemu Multiwii 1.9. Chcel som aby som mal USB/serial na doske, aby doska mala moznost pripojenia BT, mala kompaktne rozmery, alarm a status boly vyvedene extra, atd... Ved posudte... Zatial som do nej nalial zivot v podobe bootloadera arduino a soft Multiwii 1.9.

Obrázek

https://plus.google.com/photos/101877721847630163667/albums/5695393683965658609
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a

Coptery , to je diagnoza ;-)
Troll

#474 Příspěvek od Troll »

Máš to hezké, moc dobrá práce. :)
madbull

#475 Příspěvek od madbull »

pěkné, potom napiš jak to chodí:-)Docela by mně to zajímalo..A taky prozraď kolik bys jich byl scopen udělat:-)
Třeba budu někdy stavět nummer zwei:-)
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od speto_sk »

to Troll:

vazim si toho, dik :)

to madbull:

kolko by si chcel ?, problem nieje v ks ale v case. :idea: Ked to odladim tak to problem nieje, zatial som ju otestoval len s prijimacom. Vsetko sa javi ,ze je ok. Tento vikend budem robit prve testy celeho 3-coptera. Uvidime....

madbull

#477 Příspěvek od madbull »

Moje lítání udělalo u nás rozruch a několika málo lidem se to velice zalíbilo.Takže vyzjistim kolik lidí by mělo zájem a pak bych napsal.Ale myslím, že víc jak dvě či tři by nebylo.únosná mez.Asi by teda všici stavěly quada, ale já až budou money tak bych si chtěl zbastlit i tricoptera jako máš ty..jen pro porovnání a zkusit to otáčení směrovkou jestli to pro mně nebude lepší.Určitě dám vědět.Za kolik by tak vyšly?Do sz Speto ju?
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od speto_sk »

to madbull:

doska je univerzalna, moze byt aj xquad, +quad, atd..., co sa tyka toho tocenia, musel som robit upravu serva na 180deg. V smere tocenia motorov staci mala vychylka ale v opacnom smere sa otacal velmi pomaly.

madbull

#479 Příspěvek od madbull »

Tu úpravu serva by bylo dobré popsat.Zajímalo by mně taky..Co teda na té desce máš osazené?

Dále protože to tu trochu vázne tak se optám:
Uvažuji o možnosti připojení buď lcd pro možnost nastavování PID hodnot a nebo bluetooth.
Jaké mám možnosti?Co třeba dokoupit na nastavování pomocí lcd a nebo bleutooth.
Lcd by byla asi levnější varianta, ale rozhodl jsem se koupit telefon s androidem a tak bych třeba použil i tuto možnost.Jak se to nastavuje v kodu pro arduino a jak a kde mám sehnat a stáhnout soft na to nastavování?Poradíte pleas?
Předem děkuji
Troll

#480 Příspěvek od Troll »

Kolega Tomiksvoboda vyrobil LCD k nastavovaní Wii, fungovalo to dobře,skvělé bylo,že není třeba vláčet počítač, ale má to jednu vadu. Ten LCD není kompatibilní s více verzemi firmware, aneb - nový firmware znamená upravit i LCD. Jinak se mi LCD líbí hodně , chodí to fajn a je to přehledné. O poznání lepší je ale ladit přes BT. Mám telefon s Androidem a je to naprostá pohoda a luxus. :D . Žádné připojování drátů, ladění se neskutečně zrychlí . Program je zdarma na Android Marketu , stačí hledat Multiwii a máš to .Program se jmenuje Multiwii Configurator.Pak spárovat BT modul s telefonem, spustit program v telefonu, v menu programu dát povel connect a hotovo. :) Takže osobně bych doporučil spíš Bluetooth než LCD .
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“