létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

#451 Příspěvek od robotmz »

pilotek píše:Včera som bol lietat ako vzdy.Skusal som let hore nohami a kolmo som ho zapichol do kamenov.Vysledok bol odlomeny motor a odtrhnuty cumak.Ale vsetko je uz zalepene.Teraz je sami purex.

http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=909

Chudák wildhawk, už je dobitý ako pes :P
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od Nakadah »

Muj pokus o zada dopadl naprosto stejne. S letadlem bez kridelek se to delat da, ale chce to vysku pro vybrani. Ja mel s bidou 15m...chybama se clovek uci :D Nak
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Blurcak »

No ja mam kridylka, a let na zadech sem zkusil 1x a "never more" vybrani toho co to udelalo 0,5m nad zemi mi stacilo. Mozna kdyby mela vyskovka vetsi plochu tak ba se tam dal udrzet, ale stim prckem to nejde
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
robotmz

#454 Příspěvek od robotmz »

Ja som to ešte zatiaľ neskúšal, možno že to tiež prijde :lol:
Ak sa o to pokúsim tak minimálne v 200 metroch 8O :D

PS: krídelká nemám, takže jedine nejakým premetom...
MZ

#455 Příspěvek od MZ »

taky už jsem skončil po letu na zádech v malé výšce čumákem v poli s ulomeným motorem :D
o víkendu jsem konečně dal 480ku motor, 6x4 E vrtuli, dodělal křidélka a teď WH stojí zaparkovaný v obýváku a čeká na zálet, od neděle totiž pořád chčije :evil: :evil: :evil:
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
strigy

#456 Příspěvek od strigy »

MZ píše:taky už jsem skončil po letu na zádech v malé výšce čumákem v poli s ulomeným motorem :D
o víkendu jsem konečně dal 480ku motor, 6x4 E vrtuli, dodělal křidélka a teď WH stojí zaparkovaný v obýváku a čeká na zálet, od neděle totiž pořád chčije :evil: :evil: :evil:

měl by sis vystužit křídla jestli chceš lítat po zádech atd. :wink:
MZ

#457 Příspěvek od MZ »

tak jsem dneska byl konečně vyzkoušet ty křidýlka a silnější motor. Křidýlka jsou parádní, je to neuvěřitelně živé, pořád jsem nechápal, co komu vadí na směrovce, že by to chtělo větší, ted už to chápu. Když jsem při třetí baterce zkoušel zatáčet směrovkou, myslel jsem, že je tam nějaká závada, jako to bylo líný :-) Kupodivu jsem si i zvyknul na zatáčení pravou páčkou, už to dělam celkem automaticky, k dokonalosti mám ale daleko :D

Stala se mi ale zajímavá věc. Na sedmičlánek jsem lítal až do vypnutí motoru a pak krásně doplachtil a přistál. Na osmičlánek mi ale těsně před vybitím, když už jsem šel na přistání, motor ale ještě běžel, najednou přestalo letadlo poslouchat a náseldoval pád. naštěstí už je obilí celkem vzrostlé a tak se to obešlo bez následků :) . Myslel jsem, že se třeba zaseklo servo. Dal jsem další osmičlánek, vyzkoušel serva, normálně lítal a na přistání jsem šel trochu dřív. Při přistání se mi povedlo chytit letadlo do ruky (už podruhé !!! ) :D a potom jsem ještě dal plyn na plno a letadlo držel v ruce, dokud se motor nevypne. Těsně před vypnutím motoru najednou začaly serva cukat sem a tam, jakoby bylo vypnutý rádio. Když se motor vypnul, serva šly zase normálně. 8O :?: Záhada, neměl jste někdo podobný problém
strigy

#458 Příspěvek od strigy »

nerušil tě nekdo?
MZ

#459 Příspěvek od MZ »

lítam na poli, tam nikdo není, Vždycky to bylo až těsně před tím, než regulátor vypne motor. Zítra snad půjdu taky lítat, tak to zkusím, jestli to bude zase zlobit
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od Marcos »

Ten pad po dolitani na 8-mi clanek bude tim, ze regulator je pouze na sedmiclanek. Dejme tomu ze vypina pri napeti 0,9V na baterii, to je pri 6,3 V celkove. Jenze osmiclanek je vybity pri 7,2V a pak jde do mrtva. Regulator ho asi porad zdimal na 6,3 voltu, ale to uz prestal davat proud a neutahlo to ani prijmac se servama. Zbytek nevim a k uspechum gratuluju :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od Nakadah »

Nevim proc litate az do vypnuti regulatoru. Pri letani je jasne slysitelna hranice kdyz uz motor rychle ztraci otacky. Staci stahnout plyn, doplachtit a sednout. A na par vterin si kdyz tak jeste pomoci motorem. Nak
strigy

#462 Příspěvek od strigy »

MZ>a máš vubec upravenej regulátor na 480ku?
Tondo

#463 Příspěvek od Tondo »

ja by som mal zaujem taktiez o WH no este som nemal nic predtym, velmi ma to laka a preto nabuduci tyzden ho objednavam:) Viete mi poradit ake pociatocne upravy mi treba aby som mohol s nim ist do vzduchu??? Najprv si ho aj tak budem skusat bez motora, zapnem len prijimac a hodim si ho a budem plachtit, skusat a trenovat aby som potom mohol zapnut plyn. Co mam kupit hned na zaciatku na udrzbu lietadla?? Skelnu pasku a purex???? Dakujem velmi za odpoved 8)
RC Focus
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od pilotek »

Tondo píše:ja by som mal zaujem taktiez o WH no este som nemal nic predtym, velmi ma to laka a preto nabuduci tyzden ho objednavam:) Viete mi poradit ake pociatocne upravy mi treba aby som mohol s nim ist do vzduchu??? Najprv si ho aj tak budem skusat bez motora, zapnem len prijimac a hodim si ho a budem plachtit, skusat a trenovat aby som potom mohol zapnut plyn. Co mam kupit hned na zaciatku na udrzbu lietadla?? Skelnu pasku a purex???? Dakujem velmi za odpoved 8)

Čav vitaj medzi modelarmi.Ked si prečitaš cele toto vlakno tak sa dozvies vsetko o wh.Bez motora len tak plachtil asi nepojde.Najlepsie sa naučis ked ti to vysvetli a zalieta skusenejsi modelar,.Ušetris tym vela času,purexu a hlavne penazi.Na udržbu potrebujes purex,skelnu pasku a panty.Odkial ho kupujes?
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od pilotek »

a ešte si pozri Nakove stranky.

http://nakadah.ic.cz/mix/index.html
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“