Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)
Re: Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)
Dnes jsem se stavil u hnizdila pro serva 15 kg plus regl tak pomalinku polehounku jsem začal poskládávat v nástřelu tu co nejvíc skladnější gondolu, jako uplně prtavý to udělat nejde ale myslim že to vcelku skladný bude.
Systemově to mám vymyšlený tak, že nad servama bude přijímač, regl bude pod dnem baterek kde asi bude ještě nejspíš nějaký pytlík do kterého na mistě startu vždy prdnu pár kaminku abych gondolu dovážil alespon na 1,5 kg, v rámci reálného provozu pak budu gondolu upravovat do minimalistické velikosti. Teda pokud budu mit pocit že centimetr minus něco řeší.
Systemově to mám vymyšlený tak, že nad servama bude přijímač, regl bude pod dnem baterek kde asi bude ještě nejspíš nějaký pytlík do kterého na mistě startu vždy prdnu pár kaminku abych gondolu dovážil alespon na 1,5 kg, v rámci reálného provozu pak budu gondolu upravovat do minimalistické velikosti. Teda pokud budu mit pocit že centimetr minus něco řeší.
Dnes je venku luxusní teplo, vítr jen termický poryvy ale i pouhý poryv a ten činský okamžitě klapne.
Vzal jsem si sebou i ten jedničkovej cloud vrchlík ale zatim se snažím udržet a odmlátit si to začátečnictví s tim čínským.
Docela mám ale pocit že na tu kolobrndu možná nakonec koupim ten cloud 0,5 a že i takhle jen u auta na blbnutí bude pro mě ten malej cosi jako lídlák nejideálnější.
Vzal jsem si sebou i ten jedničkovej cloud vrchlík ale zatim se snažím udržet a odmlátit si to začátečnictví s tim čínským.
Docela mám ale pocit že na tu kolobrndu možná nakonec koupim ten cloud 0,5 a že i takhle jen u auta na blbnutí bude pro mě ten malej cosi jako lídlák nejideálnější.
Sice jsi prošlapávač slepých uliček..., ale zase to tvoje nadšení je nakažlivé.

Držím palce ať to naučíš lítat...
PS..Muj Herman taky byl v luftu...a dost mu to šmakovalo
PS..Muj Herman taky byl v luftu...a dost mu to šmakovalo
Jo..hledej jsem nějaké specifické příkazy CLI v INAV pomocí AI. A tohle mi docela pobavilo
Ted v podvečer a večer to bylo jak lehnul vítr a termika zase v pohodě. Na závěsech jsem zkusil zadnější závěs abych se dostal těžištěm víc dopředu a zdá se mi to lepší, zkusil jsem i lehčí baterku a to mi taky přijde v podvečernim klidu lepší. Prostě pomalounku polehounku si to osahávám.graup15 píše: čtv 02.04.2026 20:18 Sice jsi prošlapávač slepých uliček..., ale zase to tvoje nadšení je nakažlivé.![]()
Od zitra už má ale zase foukat snad až do pondělí a to se tady s tim absolutně nedá.
Od 4 ranních hodin ideální letový podmínky 
Zkusil jsem posunout hrazdu závěsu oproti origo uchycení víc dozadu abych dostal gondolu, respektive motor v letu do potlačena a výrazně se zlepšila při plném plynu tendence k rozhoupání gondoly.
Jedno je jistý, na večerní—noční létání za tmy diky jednoduše řešitelného nasvícení z gondoly do vrchlíku je to super.
Uvidim jak bude dnes fučet, možná zkusim už ten cloud 1
Zkusil jsem posunout hrazdu závěsu oproti origo uchycení víc dozadu abych dostal gondolu, respektive motor v letu do potlačena a výrazně se zlepšila při plném plynu tendence k rozhoupání gondoly.
Jedno je jistý, na večerní—noční létání za tmy diky jednoduše řešitelného nasvícení z gondoly do vrchlíku je to super.
Uvidim jak bude dnes fučet, možná zkusim už ten cloud 1
Clouda mám připravenýho, pokud se k večeru nebo v noci uklidní vítr tak ho prubnu, řidičky jsem musel opět prodloužit na volno, zkracovat je budu až v rámci záletu.
Co jsem ale zatim zkoušel ho nahazovat jen na nečisto bez motoru tak je znát že se to chová znatelně líp než ten čínskej, koukal jsem i u hakra na ty cloud 0,5 ale skladem je nemají, uvidím co ta jednička ale už jsem vcelku v poho i s tim čínským a mám pocit že na to na co to já chci by ten malej 0,5 byl nejideálnější.
Co jsem ale zatim zkoušel ho nahazovat jen na nečisto bez motoru tak je znát že se to chová znatelně líp než ten čínskej, koukal jsem i u hakra na ty cloud 0,5 ale skladem je nemají, uvidím co ta jednička ale už jsem vcelku v poho i s tim čínským a mám pocit že na to na co to já chci by ten malej 0,5 byl nejideálnější.
Tak skladnější cestovní gondola jde pomalu do finále, jak to vytvořit ještě menší a ještě víc skladný zatim nedávám ale asi by to bylo i takto v poho pokud to bude fungovat.
Vrtuli zatím pořešim jek variantu pevná,,tak i sklopka a uvidím co se ukáže jako mín problematické v praxi,,spíš mi jde o to jaký typ se bude min lámat, min sekat šnury než o efekt že by to se sklopkou mělo smysluplnější efekt pro bezmotorový let, ale budou tam obě varianty.
Ted jdu šít na tu gondolu návlek aby to nebylo tak moc dřevěný
Vrtuli zatím pořešim jek variantu pevná,,tak i sklopka a uvidím co se ukáže jako mín problematické v praxi,,spíš mi jde o to jaký typ se bude min lámat, min sekat šnury než o efekt že by to se sklopkou mělo smysluplnější efekt pro bezmotorový let, ale budou tam obě varianty.
Ted jdu šít na tu gondolu návlek aby to nebylo tak moc dřevěný
Tak futrál sláva bohu hotovej.
Pokud by někdo z vás měl tendenci si taky ušít něco podobného, poskytnu několik rad.
Pro jistotu ale začnu infem, že dost dlouho jsem se živil jako pánský krejčí kožené oděvy tak co ted napíšu je osvědčený co funguje.
Základ jsou tady ty nitě
https://www.stoklasa.cz/polyesterove-ni ... -m-x157541
Za prvé jsou fakt pevný, za druhý na sluníčku nešisujou , jakákoli alternativa ze švadlenky na menšim návinu se asi koupit nedá, alespon já teda ve švadlence neuspěl , mooožná v praze na ůjezdu u kutila.
Páč jsou polyesterový a bude se šít přez batohovinu do tvaru předslepenou třeba uhuporem, je je potřeba protahovat třeba molitanem napustěným nějakým olejem, třeba olej na šicí stroje aby se nezasírala lepidlem jehla šicího stroje a i bez lepidla se namazaná polyesterová nit nepálí o ohřátou jehlu , prostě mazat tady ty nitě je základ.
Při zvýšených přechodech třeba ze zipu je potřeba tkaninu pod patkou šicího stroje udržet dole třeba špičkou nože aby šicí stroj pořád vytvořil člunkem smyčku. A to je asi tak všechno.
Na kufříkovym šicim stroji je to sice trochu peklo, ale dá se to taky.
Pokud by někdo z vás měl tendenci si taky ušít něco podobného, poskytnu několik rad.
Pro jistotu ale začnu infem, že dost dlouho jsem se živil jako pánský krejčí kožené oděvy tak co ted napíšu je osvědčený co funguje.
Základ jsou tady ty nitě
https://www.stoklasa.cz/polyesterove-ni ... -m-x157541
Za prvé jsou fakt pevný, za druhý na sluníčku nešisujou , jakákoli alternativa ze švadlenky na menšim návinu se asi koupit nedá, alespon já teda ve švadlence neuspěl , mooožná v praze na ůjezdu u kutila.
Páč jsou polyesterový a bude se šít přez batohovinu do tvaru předslepenou třeba uhuporem, je je potřeba protahovat třeba molitanem napustěným nějakým olejem, třeba olej na šicí stroje aby se nezasírala lepidlem jehla šicího stroje a i bez lepidla se namazaná polyesterová nit nepálí o ohřátou jehlu , prostě mazat tady ty nitě je základ.
Při zvýšených přechodech třeba ze zipu je potřeba tkaninu pod patkou šicího stroje udržet dole třeba špičkou nože aby šicí stroj pořád vytvořil člunkem smyčku. A to je asi tak všechno.
Na kufříkovym šicim stroji je to sice trochu peklo, ale dá se to taky.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 07.04.2026 2:29, celkem upraveno 1 x.
Dnes byl cloud 1 ve vzduchu, létá opravdu moc hezky, pocitově oproti čínskému vrchlíku až tak hezky že pujdu cestou sklopky bo mám pocit že i s tou jedničkou není cosi jako termika beznaděj.
Starty oproti čínskýmu podstatně pohodovější ale i tak, pevný letadlo to není tak ty starty vždy vyjít nemusí tak jsem se dnes pro sichr sklopkama raději předzásobil, hlavně graupnerkama bo toho bych se fakt nerad dožil že už graupnerku koupit nepujde
Dnes ještě dokutim dovázení, v základu mi to hmotí cca něco přez 1 kg, do uplného bezvetří to je v poho, ale asi by se s tim dalo i v mírnym větru tak cca 500 g plus by to určitě chtělo.
Starty oproti čínskýmu podstatně pohodovější ale i tak, pevný letadlo to není tak ty starty vždy vyjít nemusí tak jsem se dnes pro sichr sklopkama raději předzásobil, hlavně graupnerkama bo toho bych se fakt nerad dožil že už graupnerku koupit nepujde
Dnes ještě dokutim dovázení, v základu mi to hmotí cca něco přez 1 kg, do uplného bezvetří to je v poho, ale asi by se s tim dalo i v mírnym větru tak cca 500 g plus by to určitě chtělo.
Používat v modelařině plocháč mi teda fakt přijde šílený, ale pokud potřebuji alespon 500 g plus, co nadělám, ale šílený to je 
Tak super, cca 500 g do plusu jsem si tak nějak myslel že by bylo cca tak akorát.
Tak dovažovací návlek hotovej, jestli bude mit smysl řešit jestli dovážit 500 g nebo jen 300 uvidim, pokud ano, do plocháče odvrtám díry abych se dostal s plocháčemb v základu třeba na 300 g a do odvrtaných děr mohl přidat do cca 500. Ale myslim že blbost, prostě pokud bude trochu pofukovat 500g přidat a neřešit jestli 450, nebo 420g.
Ale uvidim. V každym případě ten dovažovací návlek si myslim že bude operativně hodně v poho.
Ale uvidim. V každym případě ten dovažovací návlek si myslim že bude operativně hodně v poho.
Jestli sklopka nebo pevná rozhodne praxe, zatim obojí varianta přez gumičkový unašeč.