Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#451 Příspěvek od Drondys »

malé zvíře píše:Tak nějak nechápu HongKongskou poštu. Před nějakou dobou jsem na HK objednal zboží a připlatil si za rychlou přepravu 7-21days - balíček na českou celnici přišel po 52(!) dnech. Teď jsem objednával pár drobností, zvolil jsem nejlevnější poštu a najednou koukám že balíček dorazil do Prahy na celnici po 7(!) dnech...

To co sis zaplatil jednak není služba Hongkongské pošty, ale Singapurské pošty a navíc to není žádná rychlá přeprava, ale jen běžná doporučená poštovní zásilka SingPost AirParcel 1.5kg / 7-21Days $33.49. V různých obdobích roku se doba doručení běžně mění. Zrovna teď je období kdy je to asi nejrychlejší, ale třeba okolo vánoc a jiných svátků nebo při nějakých mimořádných událostech jako bylo loni na podzim zavedení restrikcí na dopravu lipolek se může doba doručení významně protáhnout což se zřejmě stalo i v tom případě té dřívější zásilky co dorazila do ČR až za 52 dnů.

Pokud chceš opravdu rychlejší dopravu tak vol na Hobbykingu buď DHL Express případně SCS Express (pokud zásilka neobsahuje lipolky) nebo Fedex Priority (včetně lipolek). To jsou teprve skutečně rychlejší služby, ale cenově jsou nákladnější.

malé zvíře píše:Dá se vůbec u HK reklamovat poštovné které stojí skoro 34USD, pokud balíček místo za slibovaných 21dní přijde za víc než dvojnásobek?

Až se ta delší prodleva stane přístě tak se s reklamací ohledně toho Hobbykingem deklarovaného časového rozmezí 7 až 21 dnů zkus nejprve obrátit na Hobbyking. Pokud to neuznají tak to zkus přes Paypal, ale předtím než uplyne 45 dnů od provedení platby za tu zásilku. Jestli to v tom či onom případě uzná ať už přímo Hobbyking nebo Paypal a zda získáš třeba část peněz za poštovné zpět to je jen sázka do loterie, ale až to zpoždění znovu nastane a bude se jednat o službu u níž bude na Hobbykingu deklarována ona doba 7-21Days tak to můžeš zkusit.

Pokud s tím bude mít Hobbyking problémy tak dle mého názoru nejspíš nakonec z toho popisu zmíněné volby dopravy zcela odstaní ten text 7-21Days, protože to u této služby může být běžně v různých obdobích roku překračováno jelikož se opravdu nejedná o žádnou rychlou přepravu.

Nicméně pokud ten dřívější balíček dle tvého vyjádření dorazil do ČR až po 52 dnech tak už jsi to mohl předtím reklamovat přes Paypal. Paypal totiž obecně umožňuje reklamovat nedoručení zásilky před uplynutím 45 dnů od provedení platby za příslušnou objednávku. Postup jak reklamovat nedoručení zásilky před uplynutím 45 dnů od provedení platby je popsán v návodu viz tento odkaz. Postup přes Paypal je samozřejmě použitelný za předpokladu, že byla platba provedena přes Paypal a nesmíš prošvihnout ten termín 45 dnů od provedení platby.
Iroot

JR XG7 z HK

#452 Příspěvek od Iroot »

Ahoj, existuje nějaká možnost zaslání rádia JR XG7 z HobbyKingu do ČR? Při objednávce mi to ve druhém kroku píše že jsem překročil hmotnost 1,5 kg. Balík je příliš těžký. Máte někdo větší zkušenosti s nakupováním v HK?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: JR XG7 z HK

#453 Příspěvek od jyrry »

nejdřív prohledej toto
viewforum.php?f=112
jyrry.webnode.cz
aviator
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od aviator »

@Iroot: XG7-mičku si kup zde http://www.krill.cz/katalog/jr-propo/vysilace-sety-vysilacu/vysilac-jr-propo-xg7-set.html a máš to bez starostí a za skoro stejnou cenu.
Drondys

Re: JR XG7 z HK

#455 Příspěvek od Drondys »

Iroot píše:Ahoj, existuje nějaká možnost zaslání rádia JR XG7 z HobbyKingu do ČR? Při objednávce mi to ve druhém kroku píše že jsem překročil hmotnost 1,5 kg. Balík je příliš těžký. Máte někdo větší zkušenosti s nakupováním v HK?

Při pokusu o dokončení objednávky do ČR obsahující pouze JR XG7 zobrazuje rozhraní eshopu Hobbykingu následující hlášení:

Unable to ship this parcel to your country due to size/weight.
Your order is either too large, or too heavy for shipment to your country.
Please see the table below to understand what's permitted by your countries postal system.

To country: CZECH REPUBLIC
Cart weight: 1830g
Total Length 370
Total Size 1352mm(L+W2+H2)

a pod tím hlášením je tabulka s výčtem limitů u různých variant dopravy, ve které je mimo jiné třeba

Air Parcel (CZECH Rp) 1500g - 1999g
Max Weight: 1999g
Max length: 1500mm
Max Size.: 3000mm

SCS Express to Czech (MAX 2kg)
Max length: 1500mm
Max Size.: 3000mm

Fedex Priority
Max length: 400mm
Max Size.: 1400mm

Z té tabulky je jednoznačně patrné, že tam existují i varianty jako třeba výše uvedené, ale i některé další jejichž limity jak co do hmotností tak i max. délky a součtu všech rozměrů jsou vyšší tj. žádný limit u nich není překročen, ale eshop je přesto pro objednávku obsahující pouze JR XG7 nenabízí a zobrazuje toto hlášení.

Mimochodem ze stejných důvodů v současnosti nejde do ČR objednat ani Frsky Taranis, který dříve jinak normálně z centrály Hobbykingu v Hongkongu do ČR objednat šel.

Něco nepředvídaného se tedy muselo stát. Zřejmě dělali nějaké změny v rozhraní eshopu Hobbykingu a nyní je v tam buď chyba, která toto způsobuje a nebo to co je uvedeno v té tabulce pod zmíněným hlášením už zřejmě neplatí a Hobbgykingu asi někteří dopravci v současné době vypověděli smlouvy a nové sjednané limity jsou asi jiné než je uvedeno v té tabulce a dokud se problém nevyřeší tak to v eshopu asi zablokovali, a proto to nejde objednat.

Nicméně jak už zde bylo zmíněno JR XG7 a podobně i Frsky Taranis se dají objednat i u nás za zhruba srovnatelné ceny. Takže v tomto případě asi není žádný důvod plakat nad tím, že to nejde objednat zrovna z Hobbykingu.
Iroot

#456 Příspěvek od Iroot »

aviator píše:@Iroot: XG7-mičku si kup zde http://www.krill.cz/katalog/jr-propo/vysilace-sety-vysilacu/vysilac-jr-propo-xg7-set.html a máš to bez starostí a za skoro stejnou cenu.

Díky moc za odpověď, asi to v HobbyKingu vzdám a koupím u toho KRILLA protože léto je teď a ta nejlepší termika nepočká. Ještě musím zjistit jestli ta XG7-mička má stavitelné nebo vyměnitelné kniply za dlouhé, ale to patří do jiné rubriky. Zeptám se tam.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem zkusil holandsky sklad, ziji v Uk, tak sem mel zatim ctyri objednavky z UK skladu na Uk adresu, vse bylo doruceno behem tri dnu, ted sem chtel tasku na heli, a v Uk ji nemeli, tak sem dal z Holandska a prihodil k tomu listy na 500heli, postovne do Uk 8liber, tak sem na to zvedav za jak dlouho to prijde :)
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Drondys

#458 Příspěvek od Drondys »

František Koudelka píše:Tak sem zkusil holandsky sklad, ziji v Uk, tak sem mel zatim ctyri objednavky z UK skladu na Uk adresu, vse bylo doruceno behem tri dnu, ted sem chtel tasku na heli, a v Uk ji nemeli, tak sem dal z Holandska a prihodil k tomu listy na 500heli, postovne do Uk 8liber, tak sem na to zvedav za jak dlouho to prijde :)

Zde je vidět znevýhodnění některých zemí v EU jako je ČR v tom smyslu, že z EU skladu posílají do ČR i do UK, ale z UK skladu do ČR stále nikoli (pozn. testováno zrovna před chvílí). Jakmile je v košíku něco z UK skladu nelze dokončit objednávku do ČR a v posledním kroku před placením se zobrazí hlášení.

Attention

You are located in CZ but one or more products in your cart are from the UK Warehouse or Store Front and cannot be shipped to your country.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od František Koudelka »

je to tak, proste anglicani maji zas neco extra jako u vseho, maji svuj sklad, jen pro sebe, cokoli sem chodi, i jine zbozi odkudkoliv, tak na krbici jsou kolonky a je tam zaskrtnuto bud EU nebo US nebo AUS a nebo UK, mysleno vseobecne, ruzne zbozi, proste rozdeluje se evropa a anglie....pak australie, amerika, nevim jestli sem ty zkratky naspal uplne presne :)
Drondys

#460 Příspěvek od Drondys »

Hobbyking to zřejmě bere tak, že z EU skladu se posílá jen do členských zemí EU zatímco z UK skladu jen do zemí, které patří k UK. Anglie je členem EU a tudíž se do Anglie z EU skladu posílá, ale do zemí EU, které nejsou členy UK se z UK skladu neposílá.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od František Koudelka »

No tak super, objednaval sem myslim v nedeli a dneska ve ctvrtek to mam doma :P
petrovo

#462 Příspěvek od petrovo »

Nemáte někdo zkušenost, jak je to v současné době s plošným zadržováním zásilek z global warehouse na našem území?
vojbarz

#463 Příspěvek od vojbarz »

Moje zkusenost s EU skladem: vse co jsem objednaval bylo skladem, objednavku jsem odeslal v patek 1.8. v 13:46 a dneska v utery 5.8. v 9:56 jsem to prebiral.

Co hodnotim negativne je zpusob zabaleni - klasicka tenka kartonova krabice (dve vodorovne vrstvy s vlnkou uprostred), veci ulozene na dne a prostor doplnen zmuchlanym papirem. Dovedu si predstavit lepsi zpusob. Ale krabice prisla neporusena, tak treba spolehaji na prepravce.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Elfew »

Mam dotaz:

Na HK jsem objednal zbozi za cca 120USD -> zasilka se ztratila, HK mi vratil penize jako bonus points bez vahani za coz klobouk dolu. Chci si to objednat znova, takze pouziju bonus points k uhrade cele castky, jak to mam ale resit s celnikama? HK mi napise deklaraci a papir k baliku ale vime jak to u nas chodi a hlavne jak to chodi kdyz jde neco z HK. Diky moc

PS - jedine co budu doplacet z PayPalu je asi 30USD, takze vypis jim poslat muzu i s ID transakce sparovane s HK objednavkou... bohuzel u faktury je napsano 150USD a na PayPalu strhnute pouze 30USD...

mate nekdo nejake zkusenosti ci napad jak to resit?
Drondys

#465 Příspěvek od Drondys »

Elfew píše:Mam dotaz:

Na HK jsem objednal zbozi za cca 120USD -> zasilka se ztratila, HK mi vratil penize jako bonus points bez vahani za coz klobouk dolu. Chci si to objednat znova, takze pouziju bonus points k uhrade cele castky, jak to mam ale resit s celnikama? HK mi napise deklaraci a papir k baliku ale vime jak to u nas chodi a hlavne jak to chodi kdyz jde neco z HK. Diky moc

PS - jedine co budu doplacet z PayPalu je asi 30USD, takze vypis jim poslat muzu i s ID transakce sparovane s HK objednavkou... bohuzel u faktury je napsano 150USD a na PayPalu strhnute pouze 30USD...

mate nekdo nejake zkusenosti ci napad jak to resit?

Pokud si k té zásilce za 150 USD až bude procházet celní odbavením vyžádají doklady tak jim jednoduše napíšeš, že část sumy (120USD) z té faktury je hrazena bonus body, které jsou náhradou peněz za dřívější ztracenou zásilku. Budou-li chtít můžeš doložit i emaily ohledně řešení toho dřívějšího problému a s oznámením o těch bonus bodech převedených na tvůj účet u Hobbykingu. K tomu pak ještě přiložiš výpis té platby z Paypalu za 30 USD. To by měli pochopit a pokud to nepustí bez DPH tak ti DPH vypočtou z celé sumy dle faktury tj. z těch 150 USD.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“