EC 135

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel123

Re: EC 135

#451 Příspěvek od pavel123 »

Ahoj,
tak to je rozsáhlý projekt - nejen maketa heli, ale nejdřív strojní vybavení a pak na něm vyrobená mechanika a k tomu vlastní trup, to klobouk dolů. Držím palce, ať všechno funguje jak má :D
Já mám taky cukání se po dostavbě Hughese pustit do cnc frézky (jen 3 osy), v zimě jsem náhodou narazil na nějaké video, kde je ukázka řízení frézky arduinem a to mě zaujalo. Ale nevím, mám spoustu nápadů, do čeho bych se chtěl pustit, ale času je nějak pořád míň, a dílna je mrňavá - když je v ní stávající základní strojní vybevení, nějaký materiál a k tomu Hughes a formy, už se tam moc dalšího nevejde :)
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: EC 135

#452 Příspěvek od blesk »

serfar30 píše:Ahoj Pavle ,

no nevím jestli nějaké příště bude :D . Je to moje prvotina nemyslím si že bych stavěl ještě jedno EC. Je pravda že na ty opravy by se to hodilo, ale nemám doma tolika místa kde to skladovat.
Skořepinu začnu postupně vybrušovat. V první řadě je potřeba dodělat dílničku , ať mám kde ty svoje výtvory skladovat.
Jelikož si budu mechaniku a veškeré díly s tím spojené z větší části vyrábět tak je potřeba na to strojové vybavení. Pustil jsem se do stavby CNC frézky se soustruhem v jednom.Pro zatím mám hotovou osu "Z a Y už se pouštím do X osy a 4 osa bude jako dělička a zároveň bude sloužit jako soustruh.
Je na tom super že stojan a vřeteno jsou použité z klasické nástrojařské frézky a to je polohovatelné vřeteno a rovněž je výsuvné, tak se s tím budou moci např. vrtat i šikmé otvory atd.
Jako pohony použiji servo pohony a řízeno to bude Machem 3.
V příloze přidávám fotku.

vítej do klubu kovohryzců :-D jsem už sice trochu napřed, ale zase to nemám doma a musím na tom makat po odpolednech v práci :) ale zase si nemůžu stěžovat na strojový park a nástroje. Všechno ale dělám na konvenčních strojích (FA-3, SV-18, apod...)
Odpovědět

Zpět na „Heli - makety“