Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#451 Příspěvek od jyrry »

coro píše:Pohrebili to aj na rcg -
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=996084

Prosím, šlo by ve třech větách shrnout? Neumím anglicky... Dík.
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od davehaja »

zdzd píše:
JMalik píše:Myslím, že z tohodle by se výhradnímu zastoupení mohli opotit čumáky. Představ si, že si někdo koupí na pobytu v USA ten TX, přijede sem (protože tady má bydliště) a servis (protože zastoupení je Robbe) to odmítne přijmout.

Takový je svět. Když si z cesty na rýžoviště přivezeš CORONU, tak to to tu taky nikdo nespraví.

Když někde něco koupíš za půlku, někde se to projeví. Se záruční opravou tě robbe vypoklonkuje rovnou (tu si do ceny kalkulovali někde jinde než u nich). Na pozáruční opravu prý se zlomit taky nedají. A Futaba se v rámci Evropy s jinými distributory odmítá bavit, tudíž ani nemá důvod zřizovat si vlastní firemní servisní síť. Nevím jak Anglie, tam robbe nesahá.

Když jsem si to takto propátral, koupil jsem sadu TX + RX u nás. Další RX kupuji z USA bez robbe nálepky. Když se vysype, koupím další. Do opravy bych už RX nikdy nedával. To jsem zkusil jednou v jednom nejmenovaném pražském servisu a padnul jsem na něj znovu. Nikdy nevíš, který nýmand na to sahal a cenově je to prašť jako uhoď.

Na opravu věci která se v záruční době pokazí mám jako zakazník právo.To není dobrá vůle prodejce,distributora či kohokoliv jiného.A celkem pochybuju ze se stím kalkuluje při tvorbě ceny.
zdzd

#453 Příspěvek od zdzd »

davehaja píše:Na opravu věci která se v záruční době pokazí mám jako zakazník právo.To není dobrá vůle prodejce,distributora či kohokoliv jiného.A celkem pochybuju ze se stím kalkuluje při tvorbě ceny.

Tak o tom vůbec nepochybuj. Na záruku ze zákona máš právo jako koncový zákazník. Ovšem vztah mezi dodavatelem a obchodníkem je založen na obchodním zákoníku a tam žádná pravidla v tomto směru nejsou. Co si vzájemně dohodnou, to platí. A na základě toho si obchodník do ceny zakalkuluje i náklady na záruku. Byl by úplný magor, kdyby to neudělal.
kf

#454 Příspěvek od kf »

Že se při tvorbě ceny kalkuluje se záručním servisem, o tom nepochybuj ani na chvilku. Já třeba v naší firmě mám ( mimo jiné ) zrovna tohle na starosti. Někdy to hraničí s jasnovidectvím, protože se u nového výrobku dá těžko odhadnout, jak se to bude srát. A třeba se stane, že výrobce v průběhu výroby ( třeba i několik let ) nahradí dražší relátka levnějšími tranzistory a dosud spolehlivý výrobek rázem " ustřelí " někam jinam ( řešil jsem např. dneska ). A z čeho asi tak myslíš, že jsou servismani, administrativa, doprava, nájem servisních opraven, všechny energie atd. placeni ? Záruční politika se do tvorby cen výrobků a ev. jejich montáže počítá sakramentsky !
Jé Zdeňek mě předběhl, tak jsem holt druhej :wink: .
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od davehaja »

Dobrý den koupil jsem u Vás toto a teď to nefunguje.Mám to v záruce tak to prosím opravte.Jéééé pane, při tvorbě ceny jsem se sekl a nevyvařim na Vás tolik abych Vám to mohl dát opravit.

No a pokud náklady na záruční opravu jdou na bedra obchodníka,tak asi začnu něco vyrábět a budu z obliga.Asi se v tomto nezhodnem, tak ať to tady neblokuju končím diskusi na toto téma.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od JirkaA »

No a pokud náklady na záruční opravu jdou na bedra obchodníka,tak asi začnu něco vyrábět a budu z obliga.

Záleží jak kdo. U evropských výrobců je zvykem, že záruky berou na sebe (servisní školení, koloběh náhradních dílů, náhrada za práci technika na záručních opravách). U číňanů to zase bývá tak, že prostě dostaneš na kontejner výrobků dobrou cenu a záruku si řeš na svoje triko. Každopádně to tak jako tak zaplatí koncový zákazník, ať už ve vyšší ceně za "evropu" nebo v marži obchodníka na "číně".
OK2WY
JENDA01

#457 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
ja to tak poslouchám tak ještě že jsem skončil u -JETIHO- :lol:Už aby pustily do světa ještě nějakou tu bedínku s knyplama a není o čem :D .
Nebo alespoň modul pro AURORU. To by mě pak možná začala zajímat.(využil bych svoje příjmače). Jinak si myslím že se tu furt jedná
o -účtu bez hostinského- :wink: .Všichni to slyšely a ale nikdo to neviděl.
Možná že bude ta AURORA šlapat se svými příjmači v -normě-
bezpečnosti a spolehlivosti tak jak je bez ohledu na názory a teorie elektoro/radio odborníků. :wink: .

Jenda
JMalik

#458 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Ahoj,
ja to tak poslouchám tak ještě že jsem skončil u -JETIHO- :lol:Už aby pustily do světa ještě nějakou tu bedínku s knyplama a není o čem :D .
Nebo alespoň modul pro AURORU. To by mě pak možná začala zajímat.(využil bych svoje příjmače). Jinak si myslím že se tu furt jedná
o -účtu bez hostinského- :wink: .Všichni to slyšely a ale nikdo to neviděl.
Možná že bude ta AURORA šlapat se svými příjmači v -normě-
bezpečnosti a spolehlivosti tak jak je bez ohledu na názory a teorie elektoro/radio odborníků. :wink: .

Jenda

Osobně bych byl rád (kdyby to šlapalo - v normě-, bezpečně a spolehlivě bez ohledu na názory a teorie...), protože si to objednal kamarád a my mu zatím půjčujeme své TX. Ale svoje si o tom myslím.
coro

#459 Příspěvek od coro »

davehaja píše:...
Na opravu věci která se v záruční době pokazí mám jako zakazník právo.To není dobrá vůle prodejce,distributora či kohokoliv jiného.A celkem pochybuju ze se stím kalkuluje při tvorbě ceny.

Podľa zákonov ktorej krajiny konkrétne v tomto prípade? :-)
Thomas.
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od Thomas. »

Moduly a prijimace jsou uz v USA v prodeji.
http://picasaweb.google.com/chladektomas
http://www.youtube.com/chladektomas
lada

#461 Příspěvek od lada »

Bedýnku s kniplama Jeti chystá..... :D
kf

#462 Příspěvek od kf »

Víš podrobnosti ?
lada

#463 Příspěvek od lada »

Podrobnosti nevím, říkali mi to u Bidovského, má to být příští rok, tak si počkám.
Nevěděl jsem co do Eclipsy tak teď mám jasno...... :D
kf

#464 Příspěvek od kf »

No tak je zkusíme ( Jeťáky ) vyzpovídat na Modelhouby. Já na to tak na 50% zapomenu, tak se zkuste zeptat taky, aspoň uviděj zájem.
JENDA01

#465 Příspěvek od JENDA01 »

lada píše:Bedýnku s kniplama Jeti chystá..... :D

Zákon trhu. 8) . To muselo zákonitě přijít, vzhledem kolik do toho investovaly.Stačila by nějaká 9k střední třídy a věřím že půjdou touto cestou. Všechno navíc jsou vyhozené peníze.

Jenda
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“