Turnigy 9X 9Ch
RiMr píše:....... je to nabubřelost nejhrubšího zrna...
Hele, já mám T9x na cestě, doufám že již nad Ruskem nebo blíže, ale já se tady při čtení příspěvků opravdu dobře bavím. Je potřeba jasně říci, že posílání jakýchkoli věcí přímo z Číny je a bude loterie, minimálně proto, že výstupní kontrolu provádí zákazník. Jedná se zde o rozdílné postoje k pořizování věcí. Někoho loterie baví a někdo se jí jakkoli chce vyhnout a oba postoje jsou do značné míry legitimní. Jsme ve světě, který není dokonalý a loterie to je do určité míry vždy. Stačí si všimnout nablýskaných AUD.. nebo PAS..., které občas z neznámých důvodů stojí na kraji silnice a já se svojí ...jedu dál. Kdyby byly letadla mým jedinným koníčkem, určitě bych T9x nekupoval, leda pro děti, ale všechny koníčky naplno živit nelze, nebo lze?
RiMr píše:JMalik píše:S Vysílačkou létám s akrobatem přemety v noži, výkruty do kruhu, visení, nízké průlety s hotlinerem....
Nic z toho co tu popisuješ neumím, ať mám rádio z Číny nebo nějaké lepší (nelítám jen s Turnigy).
Znamená to tedy podle tebe, že kdo tyhle bezpochyby náročné brikule neumí je sráč a snaží se pouze o to "aby mu to neuletělo" ?
Nevím co si tím kompenzuješ ale je to nabubřelost nejhrubšího zrna. Takhle se vyjadřuje pouze Osel s velkým O.
Nevím čím to je, že se u některých modelářů s překročením určitého rozpětí, hmotnosti modelu, kubatury a kW vyvinou tady ty machrovací žlázy způsobující opovrhování vším co jim není rovno... Já osobně si víc vážím nějakého "usmrkance" který vyjukaný honí na svahu nějakou "á jedničku" kterou si sám slepil, než nějakého namachrovaného ocasa co přijede s érem na vozíku za autem a chová se jak kdyby to tam osvobodil.
Připomíná mi to moji dávnou minulost z JZD, kdy se ti co měli traktory s předním náhonem nebavili s traktoristy jenom se "zadkem"...
Musím si tohle moc dobře pamatovat, protože mám v plánu taky lítat s velkými modely (až na to budu mít rádio a nejen to) a doufám že mě tahle arogance nepotká...
A vůbec, jdu lítat. Mám nabito nějakých dvacet accupacků, to mi dá celé dopoledne bezhlavé snahy aby mi neuletělo několik modelů...
Pěkný
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
nejsou, létání mám jako vedlejší hoby (vede jezdectví) a myslím, že vyjmenované obraty a výkruty bych nezvládl s jakoukoli TX A pokud to někdo dokáže jen s tou " dobrou" TX tak není šikovnej, ale má jen dobrý nářadí..
Ať si každej pořídí co chce, rozhodnutí je na něm. A spíš než na čínskou kvalitu žuchne každej začátečník na ruce.
Todle téma spíš sleduju pro pobavení a jednoznačně fandím Rimrovi ( i když ho neznám ) protože zde obhajuje názor, který si myslí více lidí, ale bojí se ho říci. Tak se nenechte rušit a hrr na sebe a dejte si do těla..
Ať si každej pořídí co chce, rozhodnutí je na něm. A spíš než na čínskou kvalitu žuchne každej začátečník na ruce.
Todle téma spíš sleduju pro pobavení a jednoznačně fandím Rimrovi ( i když ho neznám ) protože zde obhajuje názor, který si myslí více lidí, ale bojí se ho říci. Tak se nenechte rušit a hrr na sebe a dejte si do těla..
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
atlanta píše:nejsou, létání mám jako vedlejší hoby (vede jezdectví) a myslím, že vyjmenované obraty a výkruty bych nezvládl s jakoukoli TX A pokud to někdo dokáže jen s tou " dobrou" TX tak není šikovnej, ale má jen dobrý nářadí..![]()
![]()
jo jo pravda jen muzu dekovat za podporu lidem jako je Rimr a litat stim de nebejt to v mejch rukach tak asi i dobre
RiMr píše:JMalik píše:S Vysílačkou létám s akrobatem přemety v noži, výkruty do kruhu, visení, nízké průlety s hotlinerem....
Nic z toho co tu popisuješ neumím, ať mám rádio z Číny nebo nějaké lepší (nelítám jen s Turnigy).
Znamená to tedy podle tebe, že kdo tyhle bezpochyby náročné brikule neumí je sráč a snaží se pouze o to "aby mu to neuletělo" ?
Nevím co si tím kompenzuješ ale je to nabubřelost nejhrubšího zrna. Takhle se vyjadřuje pouze Osel s velkým O.
Nevím čím to je, že se u některých modelářů s překročením určitého rozpětí, hmotnosti modelu, kubatury a kW vyvinou tady ty machrovací žlázy způsobující opovrhování vším co jim není rovno... Já osobně si víc vážím nějakého "usmrkance" který vyjukaný honí na svahu nějakou "á jedničku" kterou si sám slepil, než nějakého namachrovaného ocasa co přijede s érem na vozíku za autem a chová se jak kdyby to tam osvobodil.
Připomíná mi to moji dávnou minulost z JZD, kdy se ti co měli traktory s předním náhonem nebavili s traktoristy jenom se "zadkem"...
Musím si tohle moc dobře pamatovat, protože mám v plánu taky lítat s velkými modely (až na to budu mít rádio a nejen to) a doufám že mě tahle arogance nepotká...
A vůbec, jdu lítat. Mám nabito nějakých dvacet accupacků, to mi dá celé dopoledne bezhlavé snahy aby mi neuletělo několik modelů...
Ty jsi to jenom nepochopil
S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy.
Létám EPP, gumáčky v hale.... a od nějaké povýšenosti nad někoho jsem hodně daleko.
Když pomáhám zalétnout madel začátečníkovi na letišti a řeší se nákup TX, tak mu doporučuji hlavně něco s el. trimy, minimální pamětí na modely, dnes už 2,4 GHz a hlavně ne Turnigy a podobné stroje, protože když přijde na letiště, nikdo mu s problémem nepomůže, protože z těch co by mu mohli pomoci třeba s tou akrobacií s EPP to nikdo nelétá.
(A k těm baterkám. Když jdu létat na letiště mám s sebou dvě. Když si vezu ještě další jedno, dvě letadla, tak už mi stačí jenom po jedné ke každému. Ale solidní, 5C nabíjení. Tak co je potom ve výsledku levnější ?)
JMalik píše:...
Když pomáhám zalétnout ......
No a tohle je další a naprosto zásadní aspekt. Normální lidi pomáhají ostatním a každý takový doporučí něco čemu rozumí a tedy může i později pomoci. Známým, co začínají něco na počítači taky vymluvím nějaký soft který nepoužívám, protože vím, že rady budou chtít ode mě a já nebudu studovat software, který sám nepoužívám. Z mého pohledu jakkoli lze obejít M$ je dle mého cesta a radši použiju OpenOf než M$ Of. Nepohrdám M$, Windows používám taky, ale jak jsem řekl.
To nechápu -pleteš dokupy dvě věci Turnigy a EPP. Když přijde někdo s Futabou a s EPP akrobatem tak mu poradíš? Nebo by musel k tý Fujtajble přibalit ještě 2m akrobata s benzínem aby se dočkal rady? To už ale pak nemá s tím zda dotyčný má Turnigy na krku moc společnýho ne?JMalik píše: a hlavně ne Turnigy a podobné stroje, protože když přijde na letiště, nikdo mu s problémem nepomůže, protože z těch co by mu mohli pomoci třeba s tou akrobacií s EPP to nikdo nelétá.
ICQ 638556901
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
tak se sakra nehadejte,a reknete nekdo rovnou, ze moje FF8 je lepsi ikdyz je nekolik let stara ve srovnani s T9 ktera je sice nova,ale hardwarove i softwarove nic moc ? chapu to dobre?
ono za ty prachy to nemuze byt nic extra asi ... ale kdo vi
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
sgames píše:tak se sakra nehadejte,a reknete nekdo rovnou, ze moje FF8 je lepsi ikdyz je nekolik let stara ve srovnani s T9 ktera je sice nova,ale hardwarove i softwarove nic moc ? chapu to dobre?
Někdo to tady srovnával jako Passata a Trabanta. Passata taktně nahradím, protože neslynu přehnanou úctou k těmto německým vozům, takže třeba nějakou lepší Toyotou dejme tomu, s novou Dacií. Obě mají airbagy, ABS, volant a blinkry a třeba teoretickou maximální rychlost, ale stejné auta to nejsou...
Aby nedošlo k mýlce:
FF8 = Toyota
T9x = Dacie
Jen pro jistotu...
arda1 píše:To nechápu -pleteš dokupy dvě věci Turnigy a EPP. Když přijde někdo s Futabou a s EPP akrobatem tak mu poradíš? Nebo by musel k tý Fujtajble přibalit ještě 2m akrobata s benzínem aby se dočkal rady? To už ale pak nemá s tím zda dotyčný má Turnigy na krku moc společnýho ne?JMalik píše: a hlavně ne Turnigy a podobné stroje, protože když přijde na letiště, nikdo mu s problémem nepomůže, protože z těch co by mu mohli pomoci třeba s tou akrobacií s EPP to nikdo nelétá.
Jenom si špatně rozumíme.
S Turnigy a EPP akrobatem mu neporadím, protože až zjistí, že jsou dobrá expa, nebo dvojí výchylky, tak ani nevím jak se to tam nastavuje. Potom je ještě nějaký dalěí exotický vysílač tady doporučovaný a tam to nastavíš jen přes PC.
Takže abychom si to ujasnili. Když přijde někdo s Futabou , s jakýmkoliv EPP a bude mít problém něco doseřídit a nastavit, tak to nastavím. Když bude mít Graupnera, Spektrum, Hiteca...., tak mi to bude trvat déle, ale asi to zvládnu. Když bude mít tuhle sr.čku, tak jsem v hajzlu. Vím co by to chtělo, ale neumím to tam nastavit.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:"S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy....
....(A k těm baterkám. Když jdu létat na letiště mám s sebou dvě. Když si vezu ještě další jedno, dvě letadla, tak už mi stačí jenom po jedné ke každému. Ale solidní, 5C nabíjení. Tak co je potom ve výsledku levnější ?)
K Turnigy jak se s tím nedá lítat nemá cenu diskutovat. Ty nepřiznáš že dá (i když s ní nelítáš, proč bys to taky dělal když máš bez ironie bezvadný Futabí dvanáctikanál) a já nepřiznám že nedá (protože s ní lítám a dalších X lidí co osobně znám taky).
A k těm baterkám, já mám taky už minimálně 2C LiPolky a pokud se dá tak je tak i provozuju. Ale beru jich sebou na letiště tolik, protože... nemám auto. Představ si že jsou i takoví...
S tou mojí podporou to taky není bůhvíjaké... V naprosté většině jsou to rady přímo nesouvisející se značkou rádia, ale jsou to rady obecné, které může poradit prakticky kterýkoliv průměrně zkušený modelář (za jakého se i já tak asi maximálně pokládám). Tak třeba Root sám po několika mých návodných PM přišel na to, že celý jeho problém se simulátorem na T9x je v nedostatečně zasunutém USB kabelu v počítači (trošku mu mám za zlé že to tady "nenahlásil" když už tady tím "problémem" vyděsil bůhvíkolik lidí), dalšímu "nefungovala" výškovka, protože ji měl na plynu (špatně nastavený mód), kolikrát jsem na dálku už "opravil" vysílač "zablokovaný a nejde zapnout protože tam bliká nějaké Switch position Error" už ani nepočítám. S čím nic nenadělám je Rootův volný modul (aspoň ne na dálku), nebo vadné potenciometry (o kterých jsem četl). Když je něco takto vadného v rádiu za sedumnáct set, tak nebudu mít takový strach případně se pokusit to opravit pokud je to v mých silách (zatím jsem jednou pro jistotu přepájel spoj který tam držel na pár vláskách), než když mi na Dx6i taky blbnul potenciometr (jak na potvoru ne na mojí a majitel byl měsíc bez rádia nas*aný na mě že jsem mu doporučil takový "křáp"), nebo vyztužování, případně lepení už křuplých trimů taktéž na Dx6i, což se "podařilo" mnoha lidem. Aby nedošlo k mýlce, nic proti Dx6i nemám, měl jsem ji a bylo to výborné rádio. Ale oproti T9x se s ní teda muselo katolicky a něžně i když byla bezpochyby z kvalitnější součástkové základny.
V naprosté většině případů je tedy problém ne v rádiu takovém, ale v nějaké obecné zásadě se značkou přímo nesouvisející. A tito lidé se nedočkají často rady, protože mají "čínský šmejd" a tím pádem není dál co řešit...
Asi zorganizuju nějaký "benefiční" slet T9x v Čechách a za dobrovolné vstupné koupíme sele a bečku a pořádně si nacpeme teřichy, když už nebudeme moct s těma našima nefunkčnostma lítat...
JMalik píše:RiMr píše:Aby nedošlo k mýlce:
FF8 = Toyota
T9x = Dacie
Jen pro jistotu...
A jseš si jistý po tom všem tady
Jsem
Na ten slet přijedu ( pokud mě pozveš
).
Vůbec nejde o to, že by někdo někomu nechtěl poradit s čínskou sr....
Pokud chceš létat , máš to jako hobby, případně máš ambice tu pilotáž vylepšovat, tak tohle je slepá cesta. Pokud půjdeš cestou jak popisuje třeba Luzr (za týden tohle zahodím a budu jezdit na čtyřkolce, chodit na ryby...), tak ano.
Takže těmhle účastníkúm je snad zbytečné poskytovat nějaké rady, protože už zítra budou jinde řešit jak vyndat háček z ruky, když jim ho tam vystřelil silon.
Vůbec nejde o to, že by někdo někomu nechtěl poradit s čínskou sr....
Pokud chceš létat , máš to jako hobby, případně máš ambice tu pilotáž vylepšovat, tak tohle je slepá cesta. Pokud půjdeš cestou jak popisuje třeba Luzr (za týden tohle zahodím a budu jezdit na čtyřkolce, chodit na ryby...), tak ano.
Takže těmhle účastníkúm je snad zbytečné poskytovat nějaké rady, protože už zítra budou jinde řešit jak vyndat háček z ruky, když jim ho tam vystřelil silon.