Praktické skúsenosti v používaním vozíka pre vetrone
Re: Praktické skúsenosti v používaním vozíka pre vetrone
Zadní osa se vertikálně posunovat.jsou tam ty placky
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Čím jednoduší ,tím lepší. https://www.rcalbum.cz/model/8189-ka-6e.html
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Pěkné a super trávník.
Jaký průměr mají ty kola?
Jaký průměr mají ty kola?
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Zhruba po 10 ti letech jsem se pustil do reinkarnace 3m kompozitového foxe, který ted prošel fází zásadního odlehčení, na Ranou už nejezdim a na místních Berounských boulích je každej gram dolu dobrej .
nic méně rád bych ho byl schopný provozovat i za bezvětří v termice, což při startu neuběhnu ani po odlehčení tak jsem se pustil i do reinkarnace startovacího odhazovacího podvozku--používal jsem ho i kdysi na rané,fungoval, ale byl duralový betální a docela těžký, tak dělám jiný lehčí, který by na lehčí ero mohl stačit.--základ, zlomený uhlíkový z jiného modelu.
Dám se tedy pár fotek, plus nějaké základní info, pokud by to bylo pro někoho zajímavý, vysvětlím co a proč.
V principu je značná nevýhoda odhazovacího vozíku, že při startu je ero těžké na čumák, jednoznačná výhoda, vozík je při startu pevně spojen s modelem--i když to při startu drncá, model z podvozku nespadne.
tady prvních pár fotek a já jdu zase kutit a lepit abych mohl zitra do vzduchu, alespon takový je zatím plán.
nic méně rád bych ho byl schopný provozovat i za bezvětří v termice, což při startu neuběhnu ani po odlehčení tak jsem se pustil i do reinkarnace startovacího odhazovacího podvozku--používal jsem ho i kdysi na rané,fungoval, ale byl duralový betální a docela těžký, tak dělám jiný lehčí, který by na lehčí ero mohl stačit.--základ, zlomený uhlíkový z jiného modelu.
Dám se tedy pár fotek, plus nějaké základní info, pokud by to bylo pro někoho zajímavý, vysvětlím co a proč.
V principu je značná nevýhoda odhazovacího vozíku, že při startu je ero těžké na čumák, jednoznačná výhoda, vozík je při startu pevně spojen s modelem--i když to při startu drncá, model z podvozku nespadne.
tady prvních pár fotek a já jdu zase kutit a lepit abych mohl zitra do vzduchu, alespon takový je zatím plán.
tak mám hotovo, zítra rozhodne počasí, ještě pár fotek
Tak za chvilku jde Fox na popravu. Trochu z toho mam nervy tak jsem se raději nejprve proletěl s epp Extrou.
Paráda paráda. Večer se pustim do 4,2m ASW 28
tady to známpepin píše: sob 18.01.2025 13:38 Tak za chvilku jde Fox na popravu. Trochu z toho mam nervy tak jsem se raději nejprve proletěl s epp Extrou.
Na tom asfaltu z kopečka tak max po 10 metrech naprosto plynule. Puvodní duralový podvozek byl těžší a vyšší, taky to šlo, ale musel jsem mít hodně přitaženou výškovku a když už se to odlepilo od země hned to mělo tendenci hodně kolmo stoupat--asi větší problém než ta váha byl ten větší uhel náběhu křídel, jak je ten podvozek hodně vepředu, při rozjezdu se nezvedne ocas, takže nic nic a pak to vystřelilo jako raketa, ted je to paráda,udělal jsem pár startu , všechny stejný, naprosto bez problému.
Ještě ladím padáček se stuhou, chce to určitě dlouhou stuhu, pokud by podvozek zapadnul třeba do kukuřice a spíš jen cosi jako padáček co by ho brzdilo, pokud by padal z joo veliký výšky. Ten padáček opravdu jen pro --kdyby náhodou někdy něco, protože v praxi když jde vše jak šlo ted, spíš si musím hlídat neodhodit ho dokud je model ještě příliš nízko země----odhazuji odhadem tak do výšky 2m což se padák stejně neotevře.
Video mám jen starý s tím duralovým na Rané. ale na videu se to zdá stejný, jiný je to jen ohledně kvedlání s výškovkou--ted už jen počkám až se odlepí.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Ještě ladím padáček se stuhou, chce to určitě dlouhou stuhu, pokud by podvozek zapadnul třeba do kukuřice a spíš jen cosi jako padáček co by ho brzdilo, pokud by padal z joo veliký výšky. Ten padáček opravdu jen pro --kdyby náhodou někdy něco, protože v praxi když jde vše jak šlo ted, spíš si musím hlídat neodhodit ho dokud je model ještě příliš nízko země----odhazuji odhadem tak do výšky 2m což se padák stejně neotevře.
Video mám jen starý s tím duralovým na Rané. ale na videu se to zdá stejný, jiný je to jen ohledně kvedlání s výškovkou--ted už jen počkám až se odlepí.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
10 m to je slušný, ta silnice je tam dost uzká
- dobrá inspirace vyzkoušim v létě nabastlit na 3m sagite od reicharda ...díky
Možná jsem to přehlédl, ale jak drží ten podvozek v trupu?
OK1VOX
OK1VOX
vzadu je zaháklej do dírky v trupu a vepředu je zaháklej taky přez dírku v trupu pro klasický aerovlek kdy se nepoužívá kulička, ale je na konci vlečný šnurky na tenčím pro sichr trhacím provázku jen očko--do toho očka zajíždí přez servo zevnitř trupu třeba cyklodrát ---stejný princip jako lanovod, tím řeším i to vypínání podvozku.
Fotky během chvilky dodám.
pepin píše: ned 26.01.2025 22:15 vzadu je zaháklej do dírky v trupu a vepředu je zaháklej taky přez dírku v trupu pro klasický aerovlek kdy se nepoužívá kulička, ale je na konci vlečný šnurky na tenčím pro sichr trhacím provázku jen očko--do toho očka zajíždí přez servo zevnitř trupu třeba cyklodrát ---stejný princip jako lanovod, tím řeším i to vypínání podvozku.
Fotky během chvilky dodám.
Ještě další
Při prvních startech doporučuji počítat s tím, že model bude možná těžší až hooodně těžkej na čumák tak mít nějakého pozorovatele který bude hlídat kam padá ten podvozek, já kdysi hned o ten první podvozek přišel bo jsem ho odhodil až hodně vysoko jak jsem byl z modelu těžkýho na čumák rozhozenej a v tom stresu absolutně neměl šanci řešit kam padá, repektive ve snaze se ho konečně zbavit jsem ho odhodil nad křovim, ve kterém jsem ho už nenašel---měl jsem na tom prvnim jen krátkou nijak barevně výraznou stuhu bo teorie byla taková---odstartuji a při pruletu ho odhodim--no ani náhodou, model těžký na čumák jsem držel na výškovce co to šlo a byl jsem rád, že jsem vubec rád.