Samokřídla PINDIK a PIN 1100/1620mm
Re: Malá samokřídla PINDIK a PIN 1100mm
Ahoj Jyrry, u Tomáše máš tu chcíplou pájecí stanici plus ještě chcíplou digitální horkovzdušku. Třeba to rozhejbáš. Tomáš se dušoval že ti to hodí domu.
Jinak jsem u něj koukal na to tvoje malý samobrko a hezký, fakt hezký.
Jinak jsem u něj koukal na to tvoje malý samobrko a hezký, fakt hezký.
Re: Malá samokřídla PINDIK a PIN 1100mm
Kdyby se někdo odvážil PINa si zhotovit, tady jsou soubory pro 3D tisk.
Soubory křídla jsou jen pravé, levé si ozrcadlíte v sliceru.
Soubory křídla jsou jen pravé, levé si ozrcadlíte v sliceru.
- Přílohy
-
- pin_1100mm.zip
- (9.24 MiB) Staženo 29 x
jyrry.webnode.cz
Samokřídla PINDIK a PIN 1100/1620mm
Někdy začátkem února mě napadlo udělat malýmu většího kámoše
(malej 1100mm, větší 1620mm)
Malej lítá myslím dost dobře, tak doufám že větší bude taky fajn.
Když bude slušný počasí, zítra ho zkusím poslat do vzduchu.
.
(malej 1100mm, větší 1620mm)
Malej lítá myslím dost dobře, tak doufám že větší bude taky fajn.
Když bude slušný počasí, zítra ho zkusím poslat do vzduchu.
.
jyrry.webnode.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samokřídla PINDIK a PIN 1100/1620mm
Tak to držím palce. Jak máš omotorováno 1620mm ?
Motůrek Surpass 2836 kV1120 (byl v šuplíku), listy vrtulky Aero-Naut 8/7". Aku 3s 1500mAh (krásně s nimi vyšlo bezolovnaté těžiště). Odběr 19A.
Hotliner to neni, ale těm samobrkům stačí málo oproti ocasníkům.
Hotliner to neni, ale těm samobrkům stačí málo oproti ocasníkům.
jyrry.webnode.cz
Bráškové po prvním přistání toho většího. Je příjemně obratný, ne však jankovitý. Na zádech ani moc nepotlačuji. Slušně klouže, na tu hmotnost 755g.
2x jsem ťuknul do trimu výškovky a prozatím je zalítáno
Akorát mi někdo nezapnul brzdu reglu... :- D
2x jsem ťuknul do trimu výškovky a prozatím je zalítáno
Akorát mi někdo nezapnul brzdu reglu... :- D
jyrry.webnode.cz
Sestřih, trochu delší, nechtělo se mi s tím dlouho crcat
.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
.
jyrry.webnode.cz
Včera (22.3.) bylo skoro bezvětří, na jednu baterku jsem poletoval něco přes 20 minut, zkoušel jsem jaké by to bylo točit termiku. No, neoslovilo mě to.
Alespoň jsem si zkusil jak vysoko létám (mám tam to pidivario české výroby), tak max. jsem byl ve 140m a stačilo mi to, na zkoušku.
Běžně je moje letová hladina do 60-80m a hlavně nějaké to blbnutí, v rámci schopností a typu toho éra.
Na přistání se s tím musí zdaleka, když nefouká protivítr dost to plave a nechce na zem; měl jsem tam udělat 2+2 klapky, abych mohl brzdit.
No a jak jsem to "táhnul" z dálky, zastavil mě stromek vyčouhlý z křovisek podél cesty vedle našeho plácku. Zanechalo to jen mírnou stopu na náběžce.
.
Dneska(24.3.) to trochu foukalo, tak do 5m/s. Chování éra je stále způsobné, nechá si při blbnutí líbit docela dost a nikam nepadá, maximálně se jen prosedne.
Ten vítr mu víceméně nevadil, rozhodně necouvá ani v kluzu; zítra to má foukat o něco víc, tak ho zkusím znovu.
Zkoušel jsem i víceméně kolmé stoupání, podle toho varia to dělalo kolem 20m/s, max. 22,4m/s. Nic světoborného, ale zase s tím proudíkem 19A z 3s baterky to myslím ujde.
No a jak jsem tak blbnul nízko nad zemí, trefil jsem tentokrát plot
tentokrát bez stop na éru.
Video není, ke kameře mi nikdo nedal do kufříku popruh
.
Alespoň jsem si zkusil jak vysoko létám (mám tam to pidivario české výroby), tak max. jsem byl ve 140m a stačilo mi to, na zkoušku.
Běžně je moje letová hladina do 60-80m a hlavně nějaké to blbnutí, v rámci schopností a typu toho éra.
Na přistání se s tím musí zdaleka, když nefouká protivítr dost to plave a nechce na zem; měl jsem tam udělat 2+2 klapky, abych mohl brzdit.
No a jak jsem to "táhnul" z dálky, zastavil mě stromek vyčouhlý z křovisek podél cesty vedle našeho plácku. Zanechalo to jen mírnou stopu na náběžce.
.
Dneska(24.3.) to trochu foukalo, tak do 5m/s. Chování éra je stále způsobné, nechá si při blbnutí líbit docela dost a nikam nepadá, maximálně se jen prosedne.
Ten vítr mu víceméně nevadil, rozhodně necouvá ani v kluzu; zítra to má foukat o něco víc, tak ho zkusím znovu.
Zkoušel jsem i víceméně kolmé stoupání, podle toho varia to dělalo kolem 20m/s, max. 22,4m/s. Nic světoborného, ale zase s tím proudíkem 19A z 3s baterky to myslím ujde.
No a jak jsem tak blbnul nízko nad zemí, trefil jsem tentokrát plot
Video není, ke kameře mi nikdo nedal do kufříku popruh
.
jyrry.webnode.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To se čte jedním dechem.
2+2 klapky - tím myslíš kormidla rozdělit na poloviny a dát dvě serva?
2+2 klapky - tím myslíš kormidla rozdělit na poloviny a dát dvě serva?
Áno, dvě serva na každé polovině křídla.
Mám to tak třeba tady, kdy hmotnost a fofr dost prodlužovaly přistání; proto jsem si upravil a vytisknul nová křídla s rozpůlenými klapkami a projevilo se to docela významně.
Mám to tak třeba tady, kdy hmotnost a fofr dost prodlužovaly přistání; proto jsem si upravil a vytisknul nová křídla s rozpůlenými klapkami a projevilo se to docela významně.
jyrry.webnode.cz
Asi konec příznivého počasí; začalo to poněkud foukat, tak jsem toho využil a otestoval co tohle nové křídlo (1620mm 755g) udělá za větru.
No, prostě lítá; samozřejmě je to znát, ale úplně omezující ten vítr 8-10m/s není. Spíš to vadilo pilotovi a na videu je zvukový bordýlek
.
Tady je foto po asi třetím přistání, napravo je moje výbava PFV (Pilot First View)
.
Ověřil jsem si, že éro lze provozovat i za větrného počasí, což se hodí třeba na akcích, kdy se leckomu do vzduchu zrovna nechce, protože to trochu fučí
.
Éro mám teď seřízené tak, že při prudším sestupu zrovna moc nevybírá (pořád se musí řídit, na termiku to asi moc nebude) a při přidání plynu se nevzpíná i bez mixu plynu do výškovky (motor je potlačený 7°).
Je to spíš na blbnutí nízko nad zemí s krátkými výstupy vzhůru. Ale i ta termika s tím včera točit šla, vario chvílemi zdatně kvičelo, i přes to, že profil je dost tenký (8,2%), reflexní a hlavně není zrovna exaktně vypočítaný
.
No, prostě lítá; samozřejmě je to znát, ale úplně omezující ten vítr 8-10m/s není. Spíš to vadilo pilotovi a na videu je zvukový bordýlek
Tady je foto po asi třetím přistání, napravo je moje výbava PFV (Pilot First View)
Ověřil jsem si, že éro lze provozovat i za větrného počasí, což se hodí třeba na akcích, kdy se leckomu do vzduchu zrovna nechce, protože to trochu fučí
.
Éro mám teď seřízené tak, že při prudším sestupu zrovna moc nevybírá (pořád se musí řídit, na termiku to asi moc nebude) a při přidání plynu se nevzpíná i bez mixu plynu do výškovky (motor je potlačený 7°).
Je to spíš na blbnutí nízko nad zemí s krátkými výstupy vzhůru. Ale i ta termika s tím včera točit šla, vario chvílemi zdatně kvičelo, i přes to, že profil je dost tenký (8,2%), reflexní a hlavně není zrovna exaktně vypočítaný
.
jyrry.webnode.cz