Márne hľadám rozmer pôvodnej vrtule, a aj tak by som nevedel či sa to nezmení keď použijem bežný turbokužel z obchodov - je 50mm správny alebo treba 55mm?
Nejak mi ani google nepomohol, neviete prosím niekto z hlavy poradiť čo tam sadne aby aspoň trochu nadväzoval tvar kuželu na trup ?
Jediné čísla som našiel na
http://www.autohificenter.sk/rc/index.p ... ky,_6_serv a píšu o vrtuli 10x7.
Menších listov na skúšanie by som našiel, ale tento rozmer vôbec nemám.
Dĺžka samotného listu od čapu keď zmeriam originál, je 95mm,
10" list graupner cam carbon, ale má až 110mm a 8" list má len 85mm
Pôvodný unášač ale má čapy 60mm od seba tak to tiež bude rozdiel.
Už mi na pôvodnej sklopke praskla na jednej strane tá pružinka ktorá sklápala listy.. a aj tak tam nešla namontovať špička lebo 5mm kleštinu mám bez dierky na šroub vpredu.
Mám 5mm osku, zobral by som asi turbokužel 50mm s 8/3 čapmi a nejaké CAM listy do toho - len mi perfektne vyhovovalo ako to letelo s originálom tak by som chcel pokiaľ možno rovnaký rozmer.
Asi to nebude tá uvedená 10x7, tak čo kúpiť, 9" a 9,5" listy / 6-7" a skúšať?
S originálom stúpam 20 sekúnd do 100-150m (neťahám to úplne zvislo a jednu lipolku mám len 25C a je to slabšie, s tou 75C to vyletí zvisle nahor).. v príjmači je vario tak výšku viem.. zatiaľ som lietal podľa stopiek 2 minuty motora na baterku, nalietam vyše 20min bez termiky a po pristátí už všetko studené.. Tak by som to chcel pokiaľ možno zachovať.
EDIT zmeral som konečne prúd - 39A z 3s Graphene 2200mAh 75C baterky. Takže ten pocit bol dobrý že to je "akurát" vrtuľa..
EDIT2: Motor je tam starý AXI 2820/10
- to meranie originál vrtule bolo za letu pri stúpaní, z telemetrie.
Spustil som na skúšku motor teraz aj s "turbokužel T5050-3" (a je menší ako by mal byť a navyše som ubral pár mm z trupu aby dočiahla oska motora, tak som trup mierne žehličkou prispôsobil..),
a s listami Graupner CAM Folding 9,5"/6" (je to o 2-3 milimetre väčší priemer), to na zemi žerie 36A (a ešte to neletelo tak neviem za letu).