Hele, Leone, já nevím kolik Ti je a ve kterém roce jsi už pracoval a bastlil tu svoji soupravu.
Ale já byl tenkrát (1979) chudý gymnazista před maturitou.

Přístup k dražším součástkám za levný peníz, nebo zadara, či nějaký bártr jsem neměl skoro žádný.

Ačkoli matka učila elektroniku na VŠ, dokonce předmět "Elektronické prvky" a polovodičových součástek tam na ketedře měli plný sklad, tak mně z toho nekáplo skoro nic. Všechno se tam evidovalo, vydávalo na podpis, když se při cvikách něco spálilo, tak se i ty odpálené kusy vracely do skladu skladovaly, než se odepsaly. Navíc matka byla velký poctivec a neřídila se tehdy populárním heslem: "Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu!".

Dokonce znám z jejího vyprávění jak na katedru na přelomu 60/70let zakoupili pro vyučovací účely první ČS tranzistory 101NU70, které tehdy stály kolem 7 stovek (to byla tehdy skoro polovina průměrného platu) a musely se uchovávat v zamykatelné plechové skříni, nebo trezoru.

No a když je při měření studenti odpálili, tak se musely dál uchovávat než zasedla školská škodová komise, po které se mohly odepsat. Tohle si dnes asi nikdo ani nedovede představit.
A ty bodové LQ100 taky pamatuji, možná bych jednu ještě někde i našel.

Při 25mA sotva svítila, při >50mA se spolehlivě zničila. Kdo by si z nás tehdy pomyslel že LEDky jednou nahradí žárovky?
Vstupní jednotku FM rádia jsem taky postavil (fotku nemám, ale ten modul bych ještě někde našel), vrazil do toho nemálo peněz (na inzerát koupil jak BF900 tak i pro demodulaci SO41P, v podstatě 2 MA3006 integrované do jednoho DIL pouzdra, koukám, že ty jsi stavěl ještě tu verzi s 2 integráči MA3006). To už jsem pracoval na VŠ po studiu, ale pak jsem ze školy odešel a vstupní jednotku už nikdy neoživil, proteže jsem ztratil přístup ke katedrovým přístrojům. A za pár let už to stejně pozbylo smyslu, protože po revoluci dobrá HiFi technika zlevnila.

Ty jsi ji oživil, nebo taky ne? Já jsem předtím ještě ztratil hodně času a peněz stavbou Klabalových konstrukcí s plošnými cívkami.

Tam ale nešlo naladit souběh obvodů, takže z toho byl tuner na 1 stanici.

Ono totiž dost záviselo z jakého cuprextitu byla deska vyrobena. Ty moje byly z takového modrého, a co vím, to nikomu nechodilo. Ale na tom hnědém někomu jó.
Jinak Tvůj adaptér pro simulátor asi není USB, ale COM.
Takže tady jsou obrázky té mé soupravy (ale už jsem to sem na RC manii dával v jiných vláknech, tak pardon, že se opakuji

). Vysílač a přijímací čast zvenčí:
Proti té Tvoji je taková víc ubastlená.

Ohýbat hezky plech jsem neměl možnost, tak jsem všechny své krabičky pájel z cuprextitu a vrch přelaminovával, Zrovna tak i ta tělesa křížových ovladačů. I ty díly v nich - to je vše výsledek lupenkové pilky, pilníčků, ruční vrtačky, jen polotovary jsem si dal vysoustružit. Tady je pohled do vnitřností:
Plošáky vysílače i přijímače jsem si navrhl sám, podle svých potřeb. Upustil jsem od tehdy zaužívaného oddělení koderu a VF části a navrhl si to jako jeden dlouhý modul.
Ale vše bylo funkční, takže to mým potřebám vyhovovalo.

A jak jsem psal, dodnes ta souprava funguje. Ale hodí se spíš do muzea.