Taky se pokusím zhodnotit ModelHobby.
Myslím, že Klub Leteckých modelářů a Svaz modelářů dokázali udělat důstojnou expozici, kde bylo vidět, co jde v modelařině dokázat. Chci poděkovat všem, kteří modely zapůjčili.
Na stánku jsme postavili cca 40 letadel a rozdali je dětem. DOufáme, že jsme alespoň pár dětí převrátili na stranu modelařiny.
Když jsem stavěl letadla, tak jsem si s dětmi a rodiči povídal a nejvíce bylo povzdechů a kývání hlavou od rodičů na závěr, kdy jsem doporučoval házet venku a nechat telefon a tablet doma.
Velký zájem byl o akci
1000 RC pilotů republice. Občas se někdo zeptal na poháry mistrů světa, modely atd...
Spousta dětí si zajezdila lodičkami na gumový pohon.
K vystavovatelům.
Jak je možné, že vystavují firmy
Hiesbok,
Vladyka,
KOR-model,
Jiří-model a to píšu ty, které si pamatuji z hlavy. Je to tím, že si mohou snadno dovolit stánek? Nebo nemají co 4 dny dělat a tak vystavují?
Dle mě si váží zákazníků a jdou jim naproti. A také vědí, že takový výrobek nemá konkurenci v číně.
Abych to shrnul. Malé zastoupení firem na veletrhu ModelHobby není chyba veletrhu jako takového, ale firem, které se tak rozhodli. Je jedno, zda se jim zdála cena vysoká, nebo nemají lidi nebo cokoliv jiného. V porovnání s výše uvedenými firmami je to zvlášť patrné. Ale svojí neúčastí ukázali nezájem o návštěvníky veletrhu.
Není třeba mít obří expozici 5 hostesek, občerstvení, ale stačí být vidět. Ale místo toho firmy pláčou jak je čína drtí.
K ceně vstupného: Pokud to vezmu, kolik stojí lístek do kina, tak je to docela souměřitelné. O lístku do divadla nebo na koncert vůbec nehovořím.
Modelaření je můj koníček, dělám ho pro zábavu, nikoliv, abych ušetřil.
Za sebe říkám, že i příští rok půjdu. I jen proto, že jsem byl na veletrhu u Hybernů a tradice je tradice.