Velka reklama-mala kvalita
Re: Velka reklama-mala kvalita
No ta zarovka byl jen takovy pokus z duvodu rychlejsiho vybijeni,protoze imax B6 ma vybijeni jen 5w a to je malo. Ale jelikoz tech baterii pribyva a kdo vi co dal poridim,tak uz pokukuju po dalsi nejake lepsi nabijecce. Nejlepe i vicekanalove.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
No zrovna Imax B6 bych za úplně výstřel přesnosti nepovažoval (viz. Odkaz ) a vybíjením přes žárovku jsi tomu taky moc nepomohl. Vybíjecí napětí se musí měřit okamžitě a ne po ustálení a míra kam můžeš lipolku vybít dost záleží na odebíraném proudu atd.
Samozřejmě nevylučuji že se vadná baterka neobjeví, taky jsem jich pár měl ale samozřejmě se to projeví ihned při prvních cyklech a testu na nabíječi (jak se baterka balancuje, jaké má vnitřní odpory na jednotlivých článcích apod.)
Samozřejmě nevylučuji že se vadná baterka neobjeví, taky jsem jich pár měl ale samozřejmě se to projeví ihned při prvních cyklech a testu na nabíječi (jak se baterka balancuje, jaké má vnitřní odpory na jednotlivých článcích apod.)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
xGrany: Podle mě jsi měl jen smůlu na vadný kus.
Jak už jsem psal předtím, mě odešel úplně jeden článek v 3S akumulátoru a to skokově bez varování po asi 50 cyklech. I když nějaké nafukování předem proběhlo.
Jak už jsem psal předtím, mě odešel úplně jeden článek v 3S akumulátoru a to skokově bez varování po asi 50 cyklech. I když nějaké nafukování předem proběhlo.
Samozrejme to neni uplne perfektni nabijecka a taky prave kvuli tomu sem si priplatil za original, ale ihned po koupi sem ji kontroloval multimetrem a takove extremy jako v odkazu tam rozhodne nebyly. Rozdil byl tusim max 0,01V. Vnitrni odpory nezmerim a balancuje se uplne stejne rychle jako jine nove baterky. No a s tim napetim po vybiti teda nevim...Vsude se pise,ze merit az po vychladnuti a ustaleni baterky,zhruba po 10ti minutach. Ale i kdyz sem ji zmeril ihned po vytazeni z vrtulniku,tak nikdy nemaji baterie pod 3,6V. A dalsi vec je,ze jine baterky provozuju vic jak pul roku(litam vzdy kdyz to jde a moc nefouka i ted v zime) a nic takoveho sem nezaznamenal. Vsechny jsou stejne tvrde a nenafukuji se. Baterie mam od ruznych vyrobcu. Asi bych to uzavrel tak,ze je vadna,nebo sem ji nepomohl tim vybijenim pomoci zarovky. I kdyz nechapu,proc by to melo vadit,ale do toho ja nevidim.
jyrry píše:Já to napíšu úplně klidně. Používám téměř všude modré Turnigy ve velikostech 2650-5000mAh ale 20C. Skladuji zásadně nabité, v zimě i nějaký ten měsíc. Nenafoukly se mi žádná. Vydrží to tak 2 sezony a na začátku třetí začnou měknout (ale nenafouknou se). Provozuji to tak víc než 5 roků.
Pokus s "nanotechy" (35C) silně zklamal. Blbé 20C vydržely ve stejném éru déle.
Možno si konečne prišiel na dôvod.
xGrany píše:Samozrejme to neni uplne perfektni nabijecka a taky prave kvuli tomu sem si priplatil za original, ale ihned po koupi sem ji kontroloval multimetrem a takove extremy jako v odkazu tam rozhodne nebyly. Rozdil byl tusim max 0,01V. Vnitrni odpory nezmerim a balancuje se uplne stejne rychle jako jine nove baterky. No a s tim napetim po vybiti teda nevim...Vsude se pise,ze merit az po vychladnuti a ustaleni baterky,zhruba po 10ti minutach. Ale i kdyz sem ji zmeril ihned po vytazeni z vrtulniku,tak nikdy nemaji baterie pod 3,6V. A dalsi vec je,ze jine baterky provozuju vic jak pul roku(litam vzdy kdyz to jde a moc nefouka i ted v zime) a nic takoveho sem nezaznamenal. Vsechny jsou stejne tvrde a nenafukuji se. Baterie mam od ruznych vyrobcu. Asi bych to uzavrel tak,ze je vadna,nebo sem ji nepomohl tim vybijenim pomoci zarovky. I kdyz nechapu,proc by to melo vadit,ale do toho ja nevidim.
A jaký že máš multimetr? Že je kalibrovaný na 0,01V?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Nevim jak je kalibrovany. Mam nejaky obycejny za 300 kc. A meri pouze na dve desetinna cisla. A kdyz sem ted zmeril nabitou baterku,tak mi dva multimetry shodne ukazuji na vsech clancich 4,17V. Tak snad nabijecka neprebiji. A ve storage mi ukazuji 3,8V. Ale klidne se necham poucit. Do elektriky vubec nevidim a rad se dozvim jestli delam neco spatne. Ale schvalne se podivam do navodu s jakou presnosti ten multimetr meri. Treba se budu divit.
- JosefSvejk
HonzaS píše:
A jaký že máš multimetr? Že je kalibrovaný na 0,01V?
A proč kalibrovaný, když píše jen o rozdílu?
Jestli jsem dobře pochopil, píše o rozdílu proti nabíječce, a tam už by absolutní chyba mohla hrát roli. Jestli to myslel jinak, tak ať mě opraví. Dobré by bylo porovnat ten jeho multimetr za 300,- s nějakým o řád přesnějším. U levných multimetrů není problém, aby kecal i o několik desetin, některé i víc. Dokonce některé neukazují ani stejnou hodnotu při prohození polarity.
Svejk: Pochopil jsem to stejně jako Lark.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- JosefSvejk
Myslíte teda rozdíl mezi údajem na displeji a skutečností. Já jsem myslel, že měřil rozdíl mezi články na balancéru. Tak jsem to pochopil blbě
.
To nás musí rozsoudit autor. 
Chlapi asi se spatne vyjadruji...
Myslel sem to tak,ze nabijecka vypne po vybalancovani na 4,2V na clanek a multimetrem namerim 4,17V na vsech clancich. Tak sem to myslel tak,ze nabijecka snad nabiji celkem dobre(neprebiji) a pokud mi nejak zasadne nepromeruji multimetry,tak je tam i mala rezerva. V odkazu bylo,ze nabijecka spatne balancuje,nabijecka ukazuje 4,2V ale ve skutecnosti tam po zmereni multimetrem litaly i desetiny. A to neni tedy muj pripad.
Jinak u multimetru sem zkusil i prohodit polaritu a ukazuje taky stejne hodnoty. Multimetr by mel mit do 20V rozliseni 10mV a presnost +/- 1%...
Jinak u multimetru sem zkusil i prohodit polaritu a ukazuje taky stejne hodnoty. Multimetr by mel mit do 20V rozliseni 10mV a presnost +/- 1%...
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
1% z 20 V je 0,2V. Takže těch tvých změřených 4,17V může být cokoli mezi 3,97 a 4,37 V. Slepá důvěra v měřený údaj je jedna z nejčastějších chyb, které s nimi lidi páchajíxGrany píše:Multimetr by mel mit do 20V rozliseni 10mV a presnost +/- 1%...
OK2WY
No taky sem si to rikal,kdyz sem to nasel v navodu. V tom pripade zkusim sehnat neco lepsiho,presnejsiho a porovnat to s tim mym o kolik se to bude lisit.Ale takovou odchylku sem vazne necekal. No chybama se clovek uci a zase vim o neco vic...