Konverze benz.motoru

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

Re: Konverze benz.motoru

#46 Příspěvek od StanleyP »

Zdá sa mi že to vobec nevadí. keĎ sú tie rebrá rozmiestnené rovnomerne tak zobereš z jednej aj z druhej strany rovnako. Budú tam nejaké stotinky gramov nevyváženosti ale z toho sa nepototo :) . oproti týmto bežným modelárskym dvojtaktom sú vibrácie tohoto motora aj po takejto úprave v podstate nulové.
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od StanleyP »

Fokker1 aj na tom motore na videu je vyústenie z hlavy motora ktoré bolo napojené na vzduchový filter. celkom som si nie uplne istý či to tak aj nemusí ostať. Teraz to mám len tak volne. Len či to napojenie na sanie nemalo aj nejaký podstatnejší význam ako len to aby prípadné prskance oleja nelietali pri kosení do prírody ale aby sa spálili v motore. Mimochodom do tohoto motora ide benzín bez oleja ako do hondy.
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od fokker1 »

Nevím, v náklaďáku u Hondy ten odfuk do filtru přivedený mám, ale běhá to i bez toho. Jestli to má nějaký dlouhodobý význam z hlediska životnosti (přehřívání, zadírání) jsem nezkoušel. Moc oleje z toho odfuku nejde, takže je to asi jedno.
U toho amatérského čtyřtaktu mám mazání palivem a odfuk z klikové skříně, tam jde oleje hodně a vyfukovat ho do vzduchu je škoda.
https://fokker1.rajce.idnes.cz/
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jozefbb »

fokker1 píše:Taky jsem si nedávno hrál s jedním čtyřtaktem - původně metylový, asi někdy z konce 80tých let. Točí 5000 s vrtulí Bambula 20/8. Ale asi přijde spíš do něčeho jezdícího.
Teď už mám dodělané mazání, olej z odfuku klikovky se vrací do sání karburátoru. To na fotkách ještě není.
http://www.telistank.com/forum/viewtopi ... f6579737e4

A žebra na ventilátoru jsem osoustružil taky. Na fotkách je to v původní podobě.

Pozeral som ani ty tam nemas ziadnu izolacnu podlozku medzi karburatorom a prirubou. Mam to podobne , ale po vypnuti motora a opatovnom nastartovani cca po minute je nutne nasat znovu pretocenim a to teraz , v lete to hadam ani nenastartuje. Tak som tam vyrobil pertinaxovu izolaciu hrubky 5mm , ale som to este nevyskusal
Přílohy
uploadfromtaptalk1419234625820.jpg
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jozefbb »

tak som to natocil s upravou, dojem ako keby sa zvysil volnobeh, ked som ho znizil zacal zdochynat a nastartovat za dalo len po nasani paliva, vraciam sa k povodnemu rieseniu
palci72
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od palci72 »

Zrejme to ešte potrebuje nejaté testy a vychytávky..... zatial asi na skušobnej stolici aby to pozdejšie nebolo veľkým sklamaním s rozbitým lietadlom.....máš natočené aj nejaké video ako to vrčí toto samodomo?
von boberov

#52 Příspěvek od von boberov »

palci72 píše:máš natočené aj nejaké video ako to vrčí toto samodomo?

8O : viewtopic.php?f=124&t=68531&p=1179200&sid=cfa38c08eae36288f456e4a7007d8a76#p1179200
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jozefbb »

Este jedno

http://vimeo.com/115213124

Chodit to bude urcite . Asi netreba zbytocne znizovat volnobeh, aj tak lietam s dvoma volnobehmi nastavenymi na vysielacke ,
JardaRůžička

#54 Příspěvek od JardaRůžička »

Moc pěkná práce! :)
kozlik327

#55 Příspěvek od kozlik327 »

paráda,jenom bych se bál,že se ta židle převrátí. Jednou ,to bylo v začátcích, jsem zašpalkoval kola modelu s Titanem 62, nastartoval a přidal plyn , následně model zvedl ocas a vrtule se ofrézovala o zámkovou dlažbu na minimum. Třísky byly po celém dvoře. Od té doby vše pořádně zatížím,upevním a pod.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jozefbb »

No po pridani plynu by sa prevratila, inak tam davam tak asi 10 kg asfaltovy odpad z cesty , ale pri pridani ju aj tak drzim
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od fokker1 »

Pěkně ti to vrčí. Já izolační podložku pod karburátorem mám, je tam 1,5mm pertinax. A navíc je karburátor asi 15mm od válce na trubce zašroubované na závit do válce a asi se tam tak moc tepla nepřenáší. Když to drží spájené cínem.
Lark

#58 Příspěvek od Lark »

Ta tepelná izolace pod karburátorem je hlavně kvůli tomu, aby se neohříval nasávaný vzduh, před směšováním. Dosahuje se tím plnění motoru větším objemem směsi. Odpařování paliva z teplého karburátoru karburátoru je až druhořadé.
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od fokker1 »

Tak jsem se konečně podíval na vlákno Flugmaschine Wiencziers, kde jsou fotky, a je to krásný motor. To si dělal kompletně sám, nebo jsou tam díly z nějakého prodávaného motoru (píst, vložka válce, klikovka atd.)?
von boberov

#60 Příspěvek od von boberov »

Já mám pocit, že tyto motory se tu a tam objevují na modelbazaru. Alespoň já jsem tam už několikrát motor stejného rukopisu spatřil. Vždy tam má pán napsáno: " prodám motor do sbírky"
Možná se ale pletu :oops: -MR-
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“