OPTIC 6 ( vynechává ???, nebo mám obrovskou smůlu ???)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od blesk »

arda1 píše:No vidíš a já zase slyšel z dobře informovaných zdrojů ž e MX ky plní servisy.Není to dlouho co se na vysílačích vyšší cenové kategorie použitím nekvalitních plastů stalo že se za provozu člověku doslova rozpadl křížák v ruce. :roll: Tvrdit kategoricky že je Optic šit je nezlob se na mě -malinko ubohé- jen tak mimochodem vem si kolik kusů hiteců je mezi lidma v poměru k ostatním značkám :wink:

u nás je v klubu asi 30lidí... z toho má Optica 7 lidí... toje cca 25% graupnery maj asi 3 (10%) multiplesk 1(3%) fujtablu asi 5(15%) no-name cca 3 (10%) JR 2(6%) a ten zbytek -který představuje cca 30% to je Opět HItec-jako Exlips 7(3lildi) a potom ty starší Hitec,prism 4,Prism 6
arda1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od arda1 »

To Blesk: No prosím-dyť to říkám :wink:
Terry
#48 Příspěvek od Terry »

V našem klubu se to kloní spíč k té Futabě:Je zastoupena většinoujejichverzí ..Dá se říct ,že čím dražší a větší éro tím dražší radio.Ty Hajteky jsou na levnějších letounech(většina nováčků) i když se u dražších ér taky vyskytne třeba Hitec.
FlyerMan

#49 Příspěvek od FlyerMan »

arda1 píše:No tak jako ta pojistka tam to je tragedie-jinak teď nekomu vyhořelo rádio při nabíjení- myslím u 22ky-pojistka v okruhu nabíjení(což by se dalo i pochopit)-ale 5A! a k ní tenoučký spoje na tišťáku , takže shořel tišťák a pojistka vyrála :lol: :lol: :lol:

Tam to bylo trochu jinak. Ta pojistka tam slouzila jako klema pro diodu z duvodu moznosti nabijeni "chytrejsimi nabijeci". Nejednalo se tedy o ochranny prvek jako takovy.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od dusi »

Eragon píše:
LETEC_AMATER píše:OPTIC je sshit ctu to skoro vsude mam graupnerku a nikdy jedinej problem to zas bude mazec od majitelu optica ale dost na to lidi nadavaj tak nevim neber te to ve zlym
Optika si lidi kupujou hlavně kvůli ceně (včetně mě)

Kolegy si koupul Optica nejen pro cenu,ale i pro to, že "je tam už všechno".
To ano, je tam už tolik páček, že další přepínač nejde přidělat. A nejde ani změnit pozici.
Já jsem si koupil radši starší FC-16, přepínače sem si dodělal a dal je tam, kde je JA chci mít a když osadím všchny pozice, tak jich OPTIC nebude mít ani polovinu :twisted: Takže ano, Optic už je má všechny, všechny, které se konstruktéři rozhodli osadit. Ale ani o jeden víc :lol:

V klubu říkám, že OPTIC je pro lidi, co rádií ani moc nerozumí, rozumět nechtějí a ani možná neví, co chcou. Stačí jim tahat za páčky.

Neříkám, že je to špatný rádio. Jen říkám, že ho nemám rád a není to rádio pro lidi mího ražení 8)
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
arda1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od arda1 »

dusi píše:
V klubu říkám, že OPTIC je pro lidi, co rádií ani moc nerozumí, rozumět nechtějí a ani možná neví, co chcou. Stačí jim tahat za páčky.

Promiň ale někdy ti opravdu nerozumím --podle tebe jsou všichni majitelé Optica pitomci a techničtí ignioranti-a ty co máš"holý" rádio (mimochopdem FC-16 je dost stará vykopávka)a můžeš si tam svépomocí dobastlit co chceš a kam chceš(originály jsou zlodějina takže asi nějaký samo domo)Ono totiž kdyby ses pořádně kouknul, tak zvíš že jsou dva typy rádií-pultovky -třeba tvoje (obvykle z výroby holé) a palcovky(z výroby již plně osazené přepínači a potenciometry). Ty chytřejší palcovky umí to, že si můžeš SW přesunout fci na přepínač který chceš a ještě zvolit zda chceš zapínat k sobě či od sebe. Kdo by byl opravdový"fajnšmekr" jako třeba ty ,si může i HW přepínače přeházet jak mu vyhovuje(99% lidí na světě to vyhovuje jak jsou)
Nezlob se na mě, ale to co jsi o majítelích optica napsal se mě dost dotýká(už ho sice nemám, ale měl)- rozhodně si nemyslím že bych rádiím nerozuměl,rozumět nehodlal a nevěděl co bych chtěl--a za páčky snad taháme všichi-nebo ty jsi nějaká výjimka?Zamysli se občas- neleze ti to "hraní"si (ano jsou to jenom hračky)už nějak na mozek? :roll: :roll: :roll:
AAddaamm
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od AAddaamm »

arda1 píše:
AAddaamm píše: kdybych náhodou potřeboval změnit do budoucna VF - modul tak prostě koupím nový modul a přešroubuju ve vysílači
Tak tohle mě dostalo :lol: :lol: :lol: Zbytek raději nekomentuji. :wink:

No nechápu proč to nekomentuješ - MC 19 má výměnný modul. A má ho přišroubovaný u antény takže akorát stačí vyndat konektor od tišťáku odšroubovat šroubek a dát jiný VF modul tak nevím co nekomentuješ !!! :!: :!: :twisted: :twisted:
KATANA X Lite
DIABLOTIN ( 15 ccm )
Sprint
ZooMBI
...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od arda1 »

Jistě to vím a můžeš si dát i třeba syntézu- jenom takový dotaz-jak je u tý 19ky přístupný krystal?
helbo
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od helbo »

arda1 píše:
dusi píše:

Promiň ale někdy ti opravdu nerozumím --podle tebe jsou všichni majitelé Optica pitomci a techničtí ignioranti-a ty co máš"holý" rádio (mimochopdem FC-16 je dost stará vykopávka)a můžeš si tam svépomocí dobastlit co chceš a kam chceš(originály jsou zlodějina takže asi nějaký samo domo)Ono totiž kdyby ses pořádně kouknul, tak zvíš že jsou dva typy rádií-pultovky -třeba tvoje (obvykle z výroby holé) a palcovky(z výroby již plně osazené přepínači a potenciometry). Ty chytřejší palcovky umí to, že si můžeš SW přesunout fci na přepínač který chceš a ještě zvolit zda chceš zapínat k sobě či od sebe. Kdo by byl opravdový"fajnšmekr" jako třeba ty ,si může i HW přepínače přeházet jak mu vyhovuje(99% lidí na světě to vyhovuje jak jsou)
Nezlob se na mě, ale to co jsi o majítelích optica napsal se mě dost dotýká(už ho sice nemám, ale měl)- rozhodně si nemyslím že bych rádiím nerozuměl,rozumět nehodlal a nevěděl co bych chtěl--a za páčky snad taháme všichi-nebo ty jsi nějaká výjimka?Zamysli se občas- neleze ti to "hraní"si (ano jsou to jenom hračky)už nějak na mozek? :roll: :roll: :roll:

arda vážne si ma nasral... fc-16 neni žiadna vykopávka, sa vedom

namixuj na opticu F3J... ani za nič, hardwerovo ti nebude stačiť oproti FC-16, kde si to môžeš prispôsobiť ako chceš
arda1
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od arda1 »

Ano je tady ještě nějaký rozhořčený majitel FC-16 ky co mi chce vynadat?
Tak za první- věkem je to opravdu hodně starý rádio-a hlavně má blbě vyřešený trimy(ne samostatný potenciometry,ale naklápěním celé mechaniky)-tak jak to maj dneska čina sety,aby se ušetřil poťák.Takže z toho vyplývá sčítání mechanických nepřesností "trimů".
Ona futaba věděla že s tímto rádiem šlápla vedle a tak se u FC-18 rychle vrátila k obvyklé koncepci mechanických "potenciometrových" trimů-které již mimochodem dělala před FC-16.
Dále mě fascinuje jak je pro někoho možnost provrtat si rádio jako ementál a osázet je vším možným tak důležitá. Já si teda opravdu vystačím s tím co na palcovce mám a necítím potřebu ani nic vrtat , přidávat ani dokonce cokoli přehazovat.
Tohle bylo na FX-18 -už jsem měl připravenej vrták a i originál poťáky a přepínače z právě FC-16 která komusi klekla(přidával asi 15tý přepínač a zacházel s akučkem tak nešťastně že si provrtal hlavní desku s procesorem :lol: :lol: :lol: ) a tak mi je víceméně daroval(a plakal- ne nad rádiem, ale nad cenou těch prvků,když je po dvou dokupoval)Ale nakonec mi při tý představě dělat ďoury do deklu naskákaly pupínky a FX-18 šla z domu a přepínače do popelnice
Myslím že těch 8 vypínačů a přepínačů a 5 potenciometrů(z toho dva na ukazovákách )co mám na FF9 mi bohatě stačí až do smrti . A pánové koukněte se za oceán jak se tam lítá(veskrze palcově) a těm lidem to stačí taky a jsou mezi nimi špičkoví a světoznámí modeláři a především šoumeni. :wink: :lol: :lol:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od helbo »

vrrrrrrrrr
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Eragon »

Přiznávám, že vysílačkám moc nerozumím. Optik je moje první (když nepočítám tu od Sky lady) a neřekl bych že je to až tak hrozný. Po prvním naprogramování jsem zistil, že 80% funkcí v nejbližší době ani nepoužiju. A myslím, že Optik mi vydrží pár let.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Eragon: Nevydrzi... ":o) Do roka zacnes pouzivat 90% toho, co Optic dovede. Umi toho sice hodne, ale vsecko se bude hodit. :wink:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od helbo »

príde dáky neočakávany špičkový model a budeš využívať 150% toho čo dokáže :)
blacklight

#60 Příspěvek od blacklight »

dusi píše:
Eragon píše:
LETEC_AMATER píše:OPTIC je sshit ctu to skoro vsude mam graupnerku a nikdy jedinej problem to zas bude mazec od majitelu optica ale dost na to lidi nadavaj tak nevim neber te to ve zlym
Optika si lidi kupujou hlavně kvůli ceně (včetně mě)

Neříkám, že je to špatný rádio. Jen říkám, že ho nemám rád a není to rádio pro lidi mího ražení 8)

Tak já optika mám a za debila se nepovažuju.
Mě prostě jen sere že mi popadaly letadla za cca 25tis. a nevím čím to je.Buď maximální smůla nebo je ten optic prostě shit!
Zajímalo mě teda jestli měl někdo třeba podobný problém a ne hádka o tom co je lepší
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“