Levné čínské motory?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
eroplanos

čínský regl-problém

#46 Příspěvek od eroplanos »

Zdravím...mám vysokootáčkového číňana CF 2805 ve spojení s 20A reglem(taky číňan) :)
Za tu cenu bych byl spokojený, ale můj problém je v tom, že se ten motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače(mám optic 6)...Je chyba někde v nastavení, nebo je to u těchto levných reglů normální?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: čínský regl-problém

#47 Příspěvek od Hoki »

eroplanos píše:Zdravím...mám vysokootáčkového číňana CF 2805 ve spojení s 20A reglem(taky číňan) :)
Za tu cenu bych byl spokojený, ale můj problém je v tom, že se ten motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače(mám optic 6)...Je chyba někde v nastavení, nebo je to u těchto levných reglů normální?

Zkus si dát trim motoru až nadoraz dolů. Už jsem to jednomu tak opravoval.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Marek71 »

Hoki:
Ja to mám tiež tak, ako píše eroplanos... a nevymyslel som si to sám. Takže by to tak nemalo byť ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
1138
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od 1138 »

kazda rozumna vysilacka umoznuje nastavit krajni vychylky serva a stredni polohu - u plynu je to stejne /predstav si, ze jde o spalovaka a nastavujes servo plynu/.
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
eroplanos

#50 Příspěvek od eroplanos »

Jenomže trimem to není :( ...Zkoušel jsem to několikrát...
A s jinými regly (např. Jeti) se otáčky plynule zvyšují od prvních zoubků plynové páky...
Takže asi nějaké nastavení regulátoru?!
jakas
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od jakas »

Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru

2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.
Kalda

#52 Příspěvek od Kalda »

Zkoušeli jste nastavit jiné časování ? Máte nastaven správný typ akumulátoru? Je páka plynu na nule v okamžiku připojení regulátoru k baterii ? Otázek je mnoho ...
Kalda

#53 Příspěvek od Kalda »

jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru

2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.

Pak nezbývá, nežli dokoupit tohle:
http://www.bel-shop.eu/detail381.html

Ale já problémy s motory od Bela nemám.
eroplanos

#54 Příspěvek od eroplanos »

Kalda píše:
jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru

Já s motory taky ne-problém bude asi v reglu...Tu kartu nemám, a kvůli jednomu motoru si ji ani kupovat nebudu...Vím, že bez karty se dají nastavit dvě věci-brzda, časování...Zbytek pomocí programcard
eroplanos

#55 Příspěvek od eroplanos »

Kalda píše:

Já s motory taky ne-problém bude asi v reglu...Tu kartu nemám, a kvůli jednomu motoru si ji ani kupovat nebudu...Vím, že bez karty se dají nastavit dvě věci-brzda, časování...Zbytek pomocí programcard
eroplanos

#56 Příspěvek od eroplanos »

eroplanos píše:
Kalda píše:

Jirak
Kontaktovat uživatele:

Re: čínský regl-problém

#57 Příspěvek od Jirak »

eroplanos píše:motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače

motor čína BM2408-21T a jsem na tom přesně stejně a potvrzuji, že je to regulátorem.

Mám dva shodné motory koupené jako combo s regulátorem TowerPro, jednou mi přibalili reg. typu Mag 8, druhý W25. Pro Mag 8 sice neseděl manuál na programování, ale regulaci lze měnit, u W25 lze programovat max. NiMh/LiPo. A teď jsem se ještě dočetl na webu, že Mag 8 má další novější variaci, kterou lze programovat pouze přes kartu.

Takže si dovolím poznámku, ani pro dva typově shodné reg. od stejného "výrobce" ti to může/nemusí fungovat.
LERAK
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od LERAK »

Na jednom BL mě odešli ložiska a rotor začal drhnout o stator. Na druhém jsem po čumákovce musel měnit osu a nakonec jsme mu naměřil odběr s 9´´ vrtulí přes 30A! Oba skončili v koši. Shrnuto: nikdy více!
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Vigo »

Problém s plynem až od půlky jde vyřešit subtrimem. Na mém 2812 to to s Opticem funguje. Originál regl mi odešel ale natekla do něj voda a teď mám Jeti 18A u toho již problém není. Jediné co se nezměnilo je trhavý rozběh, ale vzhledem k ceně motoru to přežiji. Lítám ho už druhou sezónu a není problém.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Vosy »

koukni na návod k regulátoru. I u levných čínských (taky je používám) se nastavuje rozsah plynu. Jak u kterého, u Robotbirds (Polena models)třeba tak, že dáš při odpojené baterii plyn na max., připojíš baterii, pak stáhneš na min. a máš to.
Koukni na návod, snad to pomůže :wink:
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“