Za tu cenu bych byl spokojený, ale můj problém je v tom, že se ten motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače(mám optic 6)...Je chyba někde v nastavení, nebo je to u těchto levných reglů normální?
Levné čínské motory?
čínský regl-problém
Zdravím...mám vysokootáčkového číňana CF 2805 ve spojení s 20A reglem(taky číňan)
Za tu cenu bych byl spokojený, ale můj problém je v tom, že se ten motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače(mám optic 6)...Je chyba někde v nastavení, nebo je to u těchto levných reglů normální?
Re: čínský regl-problém
eroplanos píše:Zdravím...mám vysokootáčkového číňana CF 2805 ve spojení s 20A reglem(taky číňan)![]()
Zkus si dát trim motoru až nadoraz dolů. Už jsem to jednomu tak opravoval.
jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.
Pak nezbývá, nežli dokoupit tohle:
http://www.bel-shop.eu/detail381.html
Ale já problémy s motory od Bela nemám.
Kalda píše:jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.
Já s motory taky ne-problém bude asi v reglu...Tu kartu nemám, a kvůli jednomu motoru si ji ani kupovat nebudu...Vím, že bez karty se dají nastavit dvě věci-brzda, časování...Zbytek pomocí programcard
Kalda píše:jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.
Já s motory taky ne-problém bude asi v reglu...Tu kartu nemám, a kvůli jednomu motoru si ji ani kupovat nebudu...Vím, že bez karty se dají nastavit dvě věci-brzda, časování...Zbytek pomocí programcard
eroplanos píše:Kalda píše:jakas píše:Je to vlastnost regulatoru od bela viz citace z Vigovi recenze Swift II na RCServeru2) Regulátor je nastaven pravděpodobně na logaritmický plyn a vše se tedy děje od 1/2 plynové páky.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Re: čínský regl-problém
eroplanos píše:motor zapne asi až v cca 1/3 až 1/2 rozsahu plynové páky vysílače
motor čína BM2408-21T a jsem na tom přesně stejně a potvrzuji, že je to regulátorem.
Mám dva shodné motory koupené jako combo s regulátorem TowerPro, jednou mi přibalili reg. typu Mag 8, druhý W25. Pro Mag 8 sice neseděl manuál na programování, ale regulaci lze měnit, u W25 lze programovat max. NiMh/LiPo. A teď jsem se ještě dočetl na webu, že Mag 8 má další novější variaci, kterou lze programovat pouze přes kartu.
Takže si dovolím poznámku, ani pro dva typově shodné reg. od stejného "výrobce" ti to může/nemusí fungovat.
Problém s plynem až od půlky jde vyřešit subtrimem. Na mém 2812 to to s Opticem funguje. Originál regl mi odešel ale natekla do něj voda a teď mám Jeti 18A u toho již problém není. Jediné co se nezměnilo je trhavý rozběh, ale vzhledem k ceně motoru to přežiji. Lítám ho už druhou sezónu a není problém.
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
koukni na návod k regulátoru. I u levných čínských (taky je používám) se nastavuje rozsah plynu. Jak u kterého, u Robotbirds (Polena models)třeba tak, že dáš při odpojené baterii plyn na max., připojíš baterii, pak stáhneš na min. a máš to.
Koukni na návod, snad to pomůže
Koukni na návod, snad to pomůže
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení