Délka letu.
Re: Délka letu.
Tricopter ala rcexplorer.se, bez FPV, bez kamery.
Váha 491g bez baterky, 800g s baterkou.
Baterka 3600mah.
Motory Sunnysky 2212
Vrtule 9x4,7 gemfan z hobbykingu.
Letový čas 22 minut (lítání po lese, takže spíše visení než divočina, částečně rychlé průlety na přilehlé louce)
Celkem mne to překvapilo, očekával jsem polovinu.
Váha 491g bez baterky, 800g s baterkou.
Baterka 3600mah.
Motory Sunnysky 2212
Vrtule 9x4,7 gemfan z hobbykingu.
Letový čas 22 minut (lítání po lese, takže spíše visení než divočina, částečně rychlé průlety na přilehlé louce)
Celkem mne to překvapilo, očekával jsem polovinu.
-
janko.hrasko
moj rcexplorer trikopter s brushless gimbalom+gopro a zippy compact 2700 bezpecne 10 minut
pri cene tych baterii nie je problem sadnut a vymenit
Janko dej foto to mne zajima rcexplorer s brushles gimbalem.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
janko.hrasko
tu je moja zbierka 
este som pridal led pasiky, fpv vysielac a minimosd.. potrebujem este nainstalovat stlpik pre gps a bude komplet
ta mala potvorka je medzitym tiez v zalete, zatial bezpecne 6 minut s 1300mAh nanotech, goprom a fpv vysielacom
este som pridal led pasiky, fpv vysielac a minimosd.. potrebujem este nainstalovat stlpik pre gps a bude komplet
ta mala potvorka je medzitym tiez v zalete, zatial bezpecne 6 minut s 1300mAh nanotech, goprom a fpv vysielacom
Mam dotaz,poridil jsem si kopterku Dji F450 a porad laboruji s letovim casem samotna koptera vazi 840g
Mam v ni elektroniku dodavanou k setu ARF 15A regliky 920Kw motory vrtule Dji 9443
S neosazenou jen s baterii 1500mAh letam +/- 7 minut vaha 965g dobijim 1200-1300 mAh
S neosazenou jen s baterii 5000mAh letam +/- 5 minut vaha 1200g dobijim 1600-2000 mAh
S osazenou pridano jen gopro 1,5Ah letam +/- 6 minut vaha 1060g dobijim 1220-1300 mAh
S osazenou pridano jen gopro 5Ah letam +/- 5 minut vaha 1340g dobijim 1600-2000 mAh
Myslel jsem ze tim ze si koupim 5Ah triclanky ziskam alespon nejaky cas navic,ale uprime tohle jsem necekal
Nejak nechapu,ze do tech velkych nenabijim vic a nedaji vic.Bud jsem koupil baterie ktere jsou v cudu,nebo tomu nerozumim
Samozrejme je me jasne ze s tou vahou jde caas dolu,ale takhle drsne jsem to necekal.
Moje otazka zni koupil jsem naprd baterky nebo je to normalni ?
Dekuji
Mam v ni elektroniku dodavanou k setu ARF 15A regliky 920Kw motory vrtule Dji 9443
S neosazenou jen s baterii 1500mAh letam +/- 7 minut vaha 965g dobijim 1200-1300 mAh
S neosazenou jen s baterii 5000mAh letam +/- 5 minut vaha 1200g dobijim 1600-2000 mAh
S osazenou pridano jen gopro 1,5Ah letam +/- 6 minut vaha 1060g dobijim 1220-1300 mAh
S osazenou pridano jen gopro 5Ah letam +/- 5 minut vaha 1340g dobijim 1600-2000 mAh
Myslel jsem ze tim ze si koupim 5Ah triclanky ziskam alespon nejaky cas navic,ale uprime tohle jsem necekal
Nejak nechapu,ze do tech velkych nenabijim vic a nedaji vic.Bud jsem koupil baterie ktere jsou v cudu,nebo tomu nerozumim
Samozrejme je me jasne ze s tou vahou jde caas dolu,ale takhle drsne jsem to necekal.
Dekuji
- JosefSvejk
Gluck píše:Mam dotaz,poridil jsem si kopterku Dji F450 a porad laboruji s letovim casem samotna koptera vazi 840g
Dekuji
Proč vybíjíš z těch 5 Ah baterií tak málo? Podle čeho určuješ letový čas (kdy jdeš na přistání)? Jaké napětí máš na článcích po přistání?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Proc z nich vybijim tak malo netusim pristavam,kdyz mam na clancich 3,6V stejne nastavenou mam telemetrii i nazu
pristavam stejne jako s tou malou baterii .
Cas merim od zapnuti motoru az po vypnuti motoru (mysleno let) kdyz nahodou musim pristat,treba jako dnes kvuly desti,tak to nepocitam nabiju
a jdu merit znova.
pristavam stejne jako s tou malou baterii .
Cas merim od zapnuti motoru az po vypnuti motoru (mysleno let) kdyz nahodou musim pristat,treba jako dnes kvuly desti,tak to nepocitam nabiju
a jdu merit znova.
- JosefSvejk
Tak jsou ty baterky jednoduše moc měkké
. Jaké to jsou? Kolik mají céček, kolik mají za sebou cyklů?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Turnigy Nanotech 5000mAh 3S 25-50C cyklu neco pres 22.
Jsou delane ze sestipacku ktery jsem si k tomuto ucelu koupil.
Myslim ze jsem zas tak dobre neudelal podle me jsou v čudu.
Naposledy upravil(a) Gluck dne sob 16.08.2014 16:05, celkem upraveno 1 x.
Při vrtulich 10x4,5 bys mel vydržet aspoň 15 minut při váze kolem 1300g doporučují ecalc.ch a zaplatit ten dolar na mesic.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Změřil bych u těch baterek Céčka. Teď zrovna měřím u svých Zippy, je na nich napsáno 40C a naměřil jsem jen 18C. Kapacitu mají stále plnou. Mám je 8 měsíců, kolik mají cyklů jsem nepočítal. Až koupím nové, tak to budu zapisovat od začátku.
Netusim jak se to meri 
Gluck píše:Turnigy Nanotech 5000mAh 3S 25-50C cyklu neco pres 22.
Zkus si nastavit minimální napětí na 3.3V na článek a uvidíš. Já na tohle min. napětí lítám, respektive, při 10V mám nastaveno alarm.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Gluck píše:Netusim jak se to meri
Já to pulzně zatěžuji odporem 1 Ohm/100W a měřím digitálním osciloskopem s kurzorovým odečítáním. Tím zjistím vnitřní odpor baterky a z toho vypočítám céčka. Teď mě mrzí, že jsem to nezkusil hned u nových abych zjistil jak moc výrobci kecají.
to je na me nejak vedatorsky