Jaké motory do kvadrokoptéry

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Jaké motory do kvadrokoptéry

#46 Příspěvek od Troll »

Baterka je dobrá,já bych zvolil nižší kapacitu. Vrtule mají správný rozměr, ale na motor co bude napájen 4S a dvoukilový quad jsou už moc měkké. Poletí to,ale bude to vibrovat. Vrtule dej APC, anebo uhlíkové., případně dřevěné. Průměr bych klidně použil o palec větší. Dvoukilový copter už není hračka, tam už jsou celkem velké síly a výkony a to chce své. Pokud to má dobře fungovat, bude to dražší než si teď myslíš. :o
CoWayger

#47 Příspěvek od CoWayger »

Troll

#48 Příspěvek od Troll »

Je lehčí. Vrtule potřebuješ protiběžné. A jaká je kvalita těchto " APC" z HK, to si netroufám odhadnout. Koupil bych APC. Anebo uhlíkové či dřevěné . Dovolím si tvrdohlavě trvat na stejném názoru. Taky bych rád levné a dobré coptery, ale to se mi jaksi stále nedaří realizovat. :( .
CoWayger

#49 Příspěvek od CoWayger »

Já zamýšlím se vzdáleně přiblížit dronovi z oblivionu, ale to je v současném stavu techniky zatím jen sen. :?
http://regmedia.co.uk/2013/04/12/oblivi ... _drone.jpg
jirka_d

#50 Příspěvek od jirka_d »

Koukni na tyto motory http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_search_list.dwt&gcat=202&gtype=&p=1. Měly by být i dynamicky vyvážné, u každého je tabulka pro jaké napětí kterou vrtuli, odebíraný proud a jaký mají tah. Když si to prostuduješ určitě přijdeš na vhodnou kombinaci.
Zároveň se tady koukni na vrtule. Motory i vrtule už 2 roky nakupuji tady a nikdy jsem toho nelitoval.
Na HK jsem koupil posledně 8 ks motorů Turnigy a 3 z nich byly po smrti ihned po vybalení.
CoWayger

#51 Příspěvek od CoWayger »

Objednáno, teď už jen čekat.

Rám už mám postavený i s řídícím softwarem. Kdyžtak můžu přihodit fotky, kdyby to někoho zajímalo.
Brode
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Brode »

stavím taky quad a taky hledám vhodné motory..
1. varianta levné motory něco jako http://goo.gl/mIr80 ne 1000Kv spis by sem bral neco kolem 750 (nebo ne a proc? :) )
2. něco jako http://goo.gl/m83dL tedy drazsi co bych pak mohl pouzit na hexa/octo copter (900mm vetsi payload atd )
mam 30a ESC zatim nefleshle
nějaké rady?
PS: kloním se k těm slabším protoze silné motory s tak malou vrtulí se mi zdají napytel.. ale ptam se radsi zkuenejsich..
Quad bude:450mm
prop: 10x4,5?
docela to spěchá chybí mi jen ty motory :D porad se nedokazu rozhodnout
jirka_d

#53 Příspěvek od jirka_d »

Ony ty větší vrtule působí taky trochu jako gyroskop, pomáhají stabilizovat a 10x4,7 je asi standart pro koptery.
Čím vyšší otáčky, tím náchylnější na vibrace.
Motory vybírej i podle spotřeby proudu jestli si chceš zalítat a ne jen dobíjet baterky. Chce to se zamyslet a porovnávat jednotlivé typy a k čemu chci kvadro používat.
Ty z RCTimeru jsou sice dražšší, ale spotřebou jsou úplně jinde oproti motorum co sis vybral na HK. Já si některé z řady HP budu taky objednávat.
Jinak z RCTimeru mám motory přes 2 roky na kvadro a hexa, mají nalétáno dost hodin bez sebemenších problémů. Vrtule létám APC 9x5, nebo plast10x4.7.
Před měsícem jsem si objednal uhlíkové, ale Česká pošta je někam založila a nemůže je najít.
ananas

#54 Příspěvek od ananas »

Ty HP4108-580KV budou mít vyšší účinnost a nevim co za baterku budeš dávat ale máš otevřeny dveře až na 6S baterii (teda podle reglů eště že) a pak to hodiš na hexa a mužeš dat ňáké ten větší foťák.. Ale zase má tah 840g na motor u 3S batt. 14x4,7 vrtule a to na 450mm rám nedáš
CoWayger

#55 Příspěvek od CoWayger »

Vyplatí se ta baterka za ty peníze?:

http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=65307
Troll

#56 Příspěvek od Troll »

Brode píše:stavím taky quad a taky hledám vhodné motory..
1. varianta levné motory něco jako http://goo.gl/mIr80 ne 1000Kv spis by sem bral neco kolem 750 (nebo ne a proc? :) )
2. něco jako http://goo.gl/m83dL tedy drazsi co bych pak mohl pouzit na hexa/octo copter (900mm vetsi payload atd )
mam 30a ESC zatim nefleshle
nějaké rady?
PS: kloním se k těm slabším protoze silné motory s tak malou vrtulí se mi zdají napytel.. ale ptam se radsi zkuenejsich..
Quad bude:450mm
prop: 10x4,5?
docela to spěchá chybí mi jen ty motory :D porad se nedokazu rozhodnout

Ty první motory jsou přiměřené k tomu zamýšlenému rámu. Ty druhé jsou sice výkonnější a použitelné i pro větší stroj, ale k rámu 450 mm jsou silně nevhodné. Takže buď kup první motory a rám 450 mm bude OK, anebo kup druhé motory a jiný rám. Motory s KV 580 budou chtít baterku tak 5-6S.
Brode
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Brode »

Troll píše:Ty první motory jsou přiměřené k tomu zamýšlenému rámu.

A tyhle konkrétně jsou v pořádku? budu na quad dávat gopro, vyvazovat vrtule i motory atd.. výhoda je ze je mají skladem v eu
:)
EDIT: objednal jsem nějaké 10x4.5 vrtula abych alespon neco mel ale rad bych nejake lepsi, nezdaji se mi vubec idealni, nejaka rada na neco treba i trosku drazsih nez je hk ale tak strasne? :-)
stepino

#58 Příspěvek od stepino »

Pokud netrvas na cine, tak bych sel asi do APC 10x3,8 nebo 10x4,5. Zkonzultoval bych to s ecalcem, ktere budou vhodnejsi vzhledem ke zbytku kopteru.

K motorum se mi chce rict, jdi do Axiku 2217/20, ale chapu, ze je to trosku prestrel vzhledem k tebou uvazovane konfiguraci :D
eSITe

#59 Příspěvek od eSITe »

Nazdar,
Viete mi niekto povedat presnu specifikaciu tych origo DJI motorov co sa davali ku F450 ? Rad by som si spravil nejake prepocty v eCalsu no neviem si s tym rady :(
Robil niekto nejaky upgrade na ine motory s povodnymi reglami ?

Dik :)
Brode
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Brode »

stepino píše:K motorum se mi chce rict....

Budu stavět větší copter hexa/octo kde pocitam 2ooo czk na motor, Nazu atd, ale ten quad je vlastne to nejlevnejsi aby to +/- létalo(kk deska, motory kolem 2o dolaru )
Chci si vyzkoušet rozdíl mezi helinou a coptrem, + pochopil jsem že nejlepsi cesta pro me je rozsirovat svuj letecký arzenál postupně, navic je super mit neco o co se moc nebojis :D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“