Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
peko.cz

Re: Heli a vaše nehody :-)

#46 Příspěvek od peko.cz »

irto píše:Prostě a kratce jsem odstartoval s protosem na normal mod tzv mod kde mam křivka plynu 0-100

A proto já vůbec nepoužívám NormalMode 8) Všechny letové režimy mám nastavené tak, aby se mě to nestalo.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
fire

#47 Příspěvek od fire »

podobne. od kedy mam protosa privku 0-100 som prestal pouzivat. iba id1 a id2..
PRÔTOS
boZZda

#48 Příspěvek od boZZda »

Howking píše:
boZZda píše:Narovnal kardan? Stojí ti to za to?

- nebyl promáčký - jen plynule ohnutý, narovnal jsem ho na skle - měl by být rovný.

Já ti nevím, aby jsi potom neřešil vibrace, kterých se nemůžeš zbavit... podle mě to za to nestojí a raději bych vzal nový kardan...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
krtek2k

#49 Příspěvek od krtek2k »

Jednou jsem na T600N narovnal malinko vyhlý kardan (spíš torzní tyč), a žádný problémy to nedělalo.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Howking
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Howking »

krtek2k píše:Jednou jsem na T600N narovnal malinko vyhlý kardan (spíš torzní tyč), a žádný problémy to nedělalo.
- ta debata už tu byla, že kardan je něco jiného a že je to torzní tyč, ale uzavřela se s dohodou, že označení, ač chybné, je vžité a každý ví o co jde (na rozdíl od torzní tyče) :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od psena »

A jeje, OPRova prace prinasi vysledky, uz zblbl i krtka2k 8O :D
Narovnanej kardan, v pripade ze nema zadnej ostrejsi zlom (ten uz se spatne rovna) nemuze delat problem, uz jen z duvodu, ze ani novy kusy nejsou uplne 100% a funguje to.
Na 450ce jsem zkousel i vic chycene a nesikovne srovnane a litalo to taky. To bych ale u 700ky fakt nedoporucil.
demolátor

#52 Příspěvek od demolátor »

Tak já se taky přidám. Snad mi někdo poradí... Furt mi vypíná regl YGE origo u protose přehřátím. Asi 5x sem to ustál bez úhony, bud normo nouzákem, nebo do pšenice. Ale v sobotu už sem to nevytočil, a heli se pěkně zklouzla bokem k zemi. Škody snad relativně malé... Jen gripy a kuláky.Ale už jsem z toho docela neštastnej. :( :(
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Howking
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Howking »

Já tam dal právě YGE, protože mi vypínal Align a YGE bez problémů. Nemáš moc naplý řemen? Nebo zkus nastavit časování na Auto. Motor mám žhavý, ale regl má i po totální brutalitě pokojovou teplotu.
youtube.com/heyingosl
demolátor

#54 Příspěvek od demolátor »

Mám to nastavené všechno origo od ms heli. Křivku lítám na 80% governor. (musí se roztočit hned poprvé na těch 80, jak to udělám přes režim 60%, tak je to brutálně přetočené, tam to otáčky moc nedrží, ale nepřehřejvá se to).
Pak asi zkusim ten autotiming. Ted jedu na tejden na dovču, takže ted ne. Jinak ještě snad pojedu na podkrušnohorské helisetkání, tak tam musi prubnou naše české kapacity. :) Jinak už fakt newim. :roll:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Howking
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Howking »

A ještě samozřejmě dokumentace žuchance :-)
Přílohy
crash.jpg
youtube.com/heyingosl
dagx
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od dagx »

Howking píše:A ještě samozřejmě dokumentace žuchance :-)

Co to máš za kolečko vložené v pravém kniplu vysílače?Napadá mě jen,že to je nějaký omezovač chodu páčky nebo pomůcka např pro piroflipy,pokud lítáš mode2.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Howking »

dagx píše:Co to máš za kolečko vložené v pravém kniplu vysílače?Napadá mě jen,že to je nějaký omezovač chodu páčky nebo pomůcka např pro piroflipy,pokud lítáš mode2.

Je to hardwarově řešená softwarová funkce cyclic ring. Omezovač sloužící k tomu aby součet šikmých směrů nešel přes možnosti mechaniky heliny. Na piroflipy by to mohlo taky sloužit, ale tam je třeba dělat kolečko kniplem v mod2 o dost menší, to by pak zase omezovalo maximální klopení a klonění.
youtube.com/heyingosl
dagx
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od dagx »

Mám nedlouho t8fg takže RING používám.Tohle je tvoje výroba?Takhle ale musíš mít na každý vrtulník speciální kolečko s různými průměry kde máš vyzkoušeno kam až to může jít,nebo jak to řešíš?
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Howking »

dagx píše:Mám nedlouho t8fg takže RING používám.Tohle je tvoje výroba?Takhle ale musíš mít na každý vrtulník speciální kolečko s různými průměry kde máš vyzkoušeno kam až to může jít,nebo jak to řešíš?
- stačí jedno pro všechny - maximální úhly si přece nastavíš v swatchmixu, nebo na bezpádle. To kolečko maximální klonění a klopení neomezuje - je to přesně velikost kružnice vepsané do čtverce taženého kniplem bez omezení.
youtube.com/heyingosl
Bobeš Havran

#60 Příspěvek od Bobeš Havran »

Tak už i na mě došlo. Pokřtil jsem mého Rexíka 450PRO, dosud nedotčeného! Ráno jsem si přivstal, abych si před prací zalétal a že zkusím zase nějaké nové místo. Našel jsem polňačku kousek od silnice, vše připravil k letu a hurá do vzduchu. Vše šlo jak obvykle, visení na zádech, souvraty nějaký looping, pak při průletu občas blbnu s otáčením kolem svislé osy. Když jsem dotočil, ztratil jsem orientaci o poloze vrťase a už jsem byl v trávě. Na to že to byl první pád, jsem naštěstí ještě duchapřítomně cvakl autorotaci myslím že tak 0,00001s před střetem se zemí. Škody zatím co jsou na pohled vidět tak ohnutá hl. hřídel a drát pádel + naštípnutý jeden list (škoda ho, byl to ten originál z comba). Jinak kabinka, lyžiny, převody!!!, kola, trubka, vrtulka vypadají v pořádku…? Serva zatím nevím. Říkal jsem si, že až poprvé spadnu, budu z toho úplně zdrcený, ale kupodivu jsem z toho žádný extra špatný pocit neměl. Prostě to spadlo, sebral jsem to, zkouknul škody, trochu očistil od hlíny, hodil do auta a hurá do práce. Jen už se nemůžu dočkat, až to budu moct večer zkontrolovat podrobně. Jak už někde někdo psal, létat na novém, neokoukaném místě bývá občas těžké. Možná to se stalo i mě!? Tož tak!
:::T14SG:::T-REX 550E HC3sX:::T-REX 450PRO(prodáno):::Walkera HM59D
http://bboobbeess.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“