Jinak pokud by se chtělo někomu zkusit tu měnitelnou diferenciaci během letu, na 19 ce to jde u větroně i mimo ladění v otevřeném menu, předpokládám, že by to podobně mělo jít nastavit i na té nové 20-mc-mx.
řídí se to polohou plynové páky,--lze její polohou měnit poměr diferenciace, používal jsem to ale pouze u jednoho bezsměrovkového modelu a nelze to použít na klasickém motoráku.
základ je třípolohový přepínač ---v jedné poloze plyn, v druhé vypnutý motor, at je páka kdekoli, u 19 ky nastavitelné ve volném mixu --přiložené foto:
ve třetí poloze stále vypnutý motor, ale aktivované brzdy na páku plynu.
V mixech se nastaví velikost diferenciace, pak se nastaví velikost zrušení diferenciace--slouží k vyrušení omezení při plynulém otevírání klapek--brzd.
U 19 ky vysunuji klapky pohybem plynové páky směrem k sobě--od sebe nic---této poloze--od sebe -- odpovídá nastavení prvního kroku--diferenciace v %, při stažené páce k sobě nastavím v % její zrušení, v zhledem k tomu, že nemám aktivované vysouvání brzd, poloha páky určuje pouze velikost té diferenciace---samozřejmě v závislosti na prvotním mechanickém nastavení pák na servech--klasická mechanická diferenciace, je třeba u toho použít hlavu, nejde uplně co chci odladit jen v programu, aniž bych nepřišel o celý krok serva--tudíš jeho výkonu--nemohu použít servo o tahu 3-4kg a pak ho s čistou hlavou provozovat v padesátiprocentním rozsahu.
V principu to pak muže fungovat následovně--s plynovou pákou u sebe mi jde křidélko nahoru víc, nežli druhé křidélko dolu--klasická ovšem mechanicky už na servu nastavená diferenciace--nebo v menu serv--kolik má které chodit na jakou stranu , protože to, co jsem nastavil v %diferenciaci v nastavení vysílače, je vyrušeno právě tím procentuálním rušením v druhém kroku nastavení, když mám tu páku u sebe--pokud by byli aktivované brzdy--byli by v této poloze vyklopené.
jak posunuji páku dopředu--ruší se plynule to deaktivování diferenciace--třeba pro akrobatický režim--nahoru i dolu jde křidélko stejně--navíc jsem k tomu měl rovnou přimixované i spínání výškovky, kdy pohybem páky dopředu, jsem automaticky změnil jak diferenciaci, tak i potlačil výškovku pro akrobatický režim--je to výhodné i pro motorový let, kdy není pak třeba potlačovat tolik motor.
já si ještě v systému duplex na přijímači rovnou nastavuji na plynovém kanálu malé zpoždění, abych nemohl třeba u klapek--brzdy rychle skokově zaklopit trhnutím páky a navíc to slouží i k pomalejšímu rozběhu motoru, u skorohotlinera jsem tedy v podstatě vubec neovládal plyn pákou--tu jsem nechal vepředu, jen jsem vždy přepnul vypínač--motor zapnutý--vypnutý--když jsem nalétl termiku, páku jsem přesunul k sobě--přeskočila výškovka a přenastavila se diferenciace.
lépe to vysvětlit neumím

Ale takto jde za letu také najít ideální nastavení, jen se to pak musí pokud se to má vyrušit přenastavovat v základním menu pomocí nějakého přeměřování, což je docela opruz, zvlášt když je třeba štelovat jak samotná křidélka, tak i pokud jsou připojené co by křidélka klapky.