Pultový vysílač pro větroně

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
pepin

Re: Pultový vysílač pro větroně

#46 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:Jeste ze nelitam vetrone, tim jsem prosel pred 30-ti roky......

a bez poskvrny :D
ty bláho, tys to normálně vzdaL TO TAM HLEDAT. :D

tak já teda zítra asi cinknu do servisu graupner , jooo to jsou ty vaše chytrý vysílačky, hlevně že vás to po zapnutí pozdraví a popřeje pěkný den a svítí tomu display :D :D :D
Naposledy upravil(a) pepin dne stř 23.01.2013 19:10, celkem upraveno 1 x.
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

né, že bych proti hrajícímu vysílači něco měl, kdyby šel během létání přehrát třeba tento koncert, to by se termitilo :D :D

http://www.ulozto.cz/xhWkJUY/thievery-c ... -abdul-avi
pepin

#48 Příspěvek od pepin »

tak nevim nevim :( toto jsem si vypujčil z červnového vlákna o MC 32.

Ted moc novych funkci do sw nepribude, graupneraci se soustredi na MC-20. Ale do konce roku jeste nejake novinky budou (napr. prirazeni potenciometru k pomerum mixu /napr. diferenciace kridelek/). Na to se tesim nejvic.

tak jestli to museli dodělávat dodatečně i u 32 ky , no uvidí se.
pepin

#49 Příspěvek od pepin »

tak jaro ukáže, zatím to nejde.
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

Jinak pokud by se chtělo někomu zkusit tu měnitelnou diferenciaci během letu, na 19 ce to jde u větroně i mimo ladění v otevřeném menu, předpokládám, že by to podobně mělo jít nastavit i na té nové 20-mc-mx.

řídí se to polohou plynové páky,--lze její polohou měnit poměr diferenciace, používal jsem to ale pouze u jednoho bezsměrovkového modelu a nelze to použít na klasickém motoráku.

základ je třípolohový přepínač ---v jedné poloze plyn, v druhé vypnutý motor, at je páka kdekoli, u 19 ky nastavitelné ve volném mixu --přiložené foto:
SAM_0988.JPG

ve třetí poloze stále vypnutý motor, ale aktivované brzdy na páku plynu.

V mixech se nastaví velikost diferenciace, pak se nastaví velikost zrušení diferenciace--slouží k vyrušení omezení při plynulém otevírání klapek--brzd.
U 19 ky vysunuji klapky pohybem plynové páky směrem k sobě--od sebe nic---této poloze--od sebe -- odpovídá nastavení prvního kroku--diferenciace v %, při stažené páce k sobě nastavím v % její zrušení, v zhledem k tomu, že nemám aktivované vysouvání brzd, poloha páky určuje pouze velikost té diferenciace---samozřejmě v závislosti na prvotním mechanickém nastavení pák na servech--klasická mechanická diferenciace, je třeba u toho použít hlavu, nejde uplně co chci odladit jen v programu, aniž bych nepřišel o celý krok serva--tudíš jeho výkonu--nemohu použít servo o tahu 3-4kg a pak ho s čistou hlavou provozovat v padesátiprocentním rozsahu.

V principu to pak muže fungovat následovně--s plynovou pákou u sebe mi jde křidélko nahoru víc, nežli druhé křidélko dolu--klasická ovšem mechanicky už na servu nastavená diferenciace--nebo v menu serv--kolik má které chodit na jakou stranu , protože to, co jsem nastavil v %diferenciaci v nastavení vysílače, je vyrušeno právě tím procentuálním rušením v druhém kroku nastavení, když mám tu páku u sebe--pokud by byli aktivované brzdy--byli by v této poloze vyklopené.

jak posunuji páku dopředu--ruší se plynule to deaktivování diferenciace--třeba pro akrobatický režim--nahoru i dolu jde křidélko stejně--navíc jsem k tomu měl rovnou přimixované i spínání výškovky, kdy pohybem páky dopředu, jsem automaticky změnil jak diferenciaci, tak i potlačil výškovku pro akrobatický režim--je to výhodné i pro motorový let, kdy není pak třeba potlačovat tolik motor.

já si ještě v systému duplex na přijímači rovnou nastavuji na plynovém kanálu malé zpoždění, abych nemohl třeba u klapek--brzdy rychle skokově zaklopit trhnutím páky a navíc to slouží i k pomalejšímu rozběhu motoru, u skorohotlinera jsem tedy v podstatě vubec neovládal plyn pákou--tu jsem nechal vepředu, jen jsem vždy přepnul vypínač--motor zapnutý--vypnutý--když jsem nalétl termiku, páku jsem přesunul k sobě--přeskočila výškovka a přenastavila se diferenciace.

lépe to vysvětlit neumím :oops:

Ale takto jde za letu také najít ideální nastavení, jen se to pak musí pokud se to má vyrušit přenastavovat v základním menu pomocí nějakého přeměřování, což je docela opruz, zvlášt když je třeba štelovat jak samotná křidélka, tak i pokud jsou připojené co by křidélka klapky.
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od xpetr »

MC-16 také není špatná volba, doplněním lze až 12kanálů. Absenci druhého displeje nelze považovat jako handicap, letové údaje se lépe poslouchají , než čtou za letu. Je to ekonomičtější varianta. Porovnání funkcí je v manuálu na úvodních stránkách přehledně zobrazeno. Kdo chce nižší cenu, je to varianta...
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“