Airbrush kompresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Airbrush kompresor

#46 Příspěvek od pepin »

varok píše:pepinozbrna: ledničkové jsou dobré, tiché, ale musíte vyřešit dobrou filtraci na výstupu, jelikož tyhle kompresory plivou olej. Jsou ponořené do oleje celé, asi kvůli hluku, mazání i chlazení, tak se dostane kapka i do výstupu vzduchu. Ty Fengda a jemu podobným jsou bezolejové, takže se o nějaké zvláštní filtrace nemusíte starat.

Ja jsem to do panelaku kuli tichemu strikani poresil 4 lednicaky a z prodejny ˇˇservisu kompresoru pretlakovou nadobu s tim vypinacim mechanizmem. Na vystupni hadici jsem dal papirovy palivovy filtr do aut z benzinky s tim. Ze pokud se zabarvi olejem budu resit dal. Nikdy se tak nestalo. Podle mehoˇˇmozna se pletu problem lednicaku strikani oleje je treba az tehdy kdy dlouhodobe nestiha topi a nasledne prska Uz olej.
Neumim to ale seriozne posoudit. Ja navic ani tak moc neresil
Ze by jeden lednicak prskal olej ale ze jeden lednicak sotva zvladal airbrush pistolku ale malou strikaci postoli s tryskou 0.8 setrvale nedal.

Na baraku uz me hlucnost kompresoru kuli sousedum netrapi ale ten rachot klasickeho kompresoru na 220 kdyz znovu sepne to je opravdu ocistec.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od pepinozbrna »

To ufon13 věřím tomu že je to určitě tiší a asi i lepší, ale nevím jestli bych chtěl mít takový monstrum v dílně natožpak v pokoji :lol: :lol: :lol:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
varok

#48 Příspěvek od varok »

ufon13: Nevím jestli jste už někdy viděl ty airbrush kompresorky typu mini Orlík, Fengda a jim podobné. Ty taky nejdou skoro vůbec slyšet, jen to potichu vrní. Tedy alespoň ten můj.
TerriOnne1

#49 Příspěvek od TerriOnne1 »

Možná zareaguji hloupě ale nedal by se pro airbrush využít i větší kompresor, který není výhradně určený k tomu použití? Třeba něco typu https://kompresory.heureka.cz/stanley-dn-200-8-6/specifikace/#section? Má regulaci výstupu tlaku, takže nevidím důvod proč by to nešlo.

Jde mi o to, že takový kompresor ma širší možnosti využití, jako třeba stříkání větší plochy pistolí, čištění vzduchem nebo třeba i dofouknutí kola auta.

Co myslíte?
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
corsair
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od corsair »

samozřejmě že jde, ovšem jestli bydlíš v paneláku sousedi tě zabijou kvůli hluku bezolejového kompresoru, pokud ne tak je vše v pohodě, přes redukce připojíš pistolku a hotovo.
varok

#51 Příspěvek od varok »

Úplně ten samý měl kolega v práci na ofoukávání. Dělá to hrozný kravál a nádoba je moc malá. Hned po spuštění ofukovací pistole kompresor spustí a jede v podstatě nonstop, protože zásoba vzduchu nestačí.
varok

#52 Příspěvek od varok »

Dobrý večer, objednal jsem si nějaké díly na ten minikompresor Orlík AS 189, protože jsem ho měl poskládaný jen tak horkou jehlou a podfukovalo mi to kolem té nerezové trubičky co spojuje kompresor s nádobou. Napíšu přímo že jsem nas..ý. :evil:
Nakupoval jsem na zde uvedených stránkách airbrush-potřeby. Koupil jsem 2 ty nerezové trubičky, cena za kus 30,- kč. Ať mám jednu do zásoby kdyby něco. To je slušná cena. Potom 2 ty převlečné matice, cena za kus 60,- kč. Sice ty staré jsou asi dobré, ale opět ať mám do rezervy kdyby něco. Potom 2 těsnící kroužky na tu trubičku. Původní jsou z nějaké červené gumy a jsou celé zpuchřelé. Cena za kus 45,- kč. 8O Kroužky z černé tvrdší gumy, odhadem 10mm vnější průměr, vnitřní 7mm, tlusté odhadem 3mm a z obou stran zkosení asi 1mm. Přitom když přeženu haléřová položka. A koupil jsem i nový tlakový spínač, ten původní se mi urvala bužírka na káblíky, tak jsem raději koupil taky nový. Cena 300,- kč. To nevím, ale ještě beru. Tu kostičku odfukového ventilku tam taky nemám, ale ta byla špatná už od novoty, tak jsme ji s tatíkem kdysi sundali. V e-shopu cena 600,- kč. 8O Taky se mi to zdá hrozně moc. Bohužel jsem nikde jinde ND na tyhle kompresorky nenašel, takže asi jediný obchod v ČR, tak toho využívají. Poslali mi to v bublinkové obálce asi 10x15cm s cenou asi 85,- kč. Vždyť to má cenu do 50,- kč. Kompresorek poskládám a tomuhle obchodu se už budu raději vyhýbat. Takové obchody nemám rád. :evil:
varok

#53 Příspěvek od varok »

Tak kompresorek už je opravený a fičí jak má. Jen nevím proč ta asi nerezová trubička na spojení kompresoru s nádobou byla v originále asi o 10mm kratší. Ta co jsem koupil je sice na Fengda AS-189 a já mám Orlík AS-189, ale to by mělo být podobné. Sice teď už dělají nějaký jiný typ, ale ty starší vypadaly stejně. No nemám tam ten odfukový ventilek, tak jsem tam udělal jen ucpávku. A už všechno funguje jak má. Jen škoda že kompresorek nemá uvnitř ventilátor, po chvíli se dost hřeje. Při jednom jsem zjistil, že se mi úplně rozpadla hadička v pistolce, která spojuje ventilek spouště s nátrubkem na vstupu do pistolky. Bylo tam zasenějaké čínské blé, tak jsem tam dal kousek nějaké asi silikonové nebo teflonové hadičky co jsem doma našel. A už funguje.
Kuta33

#54 Příspěvek od Kuta33 »

Šel jsem trošičku jinou cestou. Nejprve jsem chtěl dělat ledničák se vzdušníkem z hasičáku, ale ten olej se mi moc nelíbil. Při shánění hasičáku jsem narazil na kolegu plastikáře (já raději létající), který si stěžoval na pulsování tlaku u toho airbrush mini kompresoru bez vzdušníku. Nakonec jsem ho koupil taky z druhé ruky, skoro funglovku :wink: a skombinoval ho s hasičákem.
IMG_20210420_185458.jpg

IMG_20210420_185523.jpg

Když nepočítám kompresor a darovaný hasičák, tak úprava vyšla cca do 300,- Kč. Dokupovat za zhruba stejné prachy ( plus cena kompresoru s tlakovým spínačem a redučákem) k ledničáku vše potřebné, a ještě s nejistým výsledkem se mi nějak nechtělo. Věřím, že bude na drobné práce v pohodě, ještě se vyučit lakýrníkem. :lol:
Možná to inspiruje někoho, kdo se aktuálně trápí s pulsováním tlaku bez vzdušníku. :wink:
IMG_20210407_183128.jpg
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Golfista

#55 Příspěvek od Golfista »

Krásná práce. Jak je to s hlukem?
Naposledy upravil(a) Golfista dne stř 21.04.2021 13:05, celkem upraveno 1 x.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Kuta33

#56 Příspěvek od Kuta33 »

Kompresor je na vzdušníku upevněný přes gumové silenbloky, vibrace se žádné nepřenáší, hlučnost jako u původního, štítkových 50 dB.
IMG_20210407_183142.jpg

Sluchometricky hlučnější než lednička, tišší než kávovar při tlakování. :wink:
varok

#57 Příspěvek od varok »

Pěkné. A kdyby jste chtěl, tak ta originální nádoba se dá sehnat taky samostatně, cena myslím kolem 600,- kč plus doprava. :)
Kuta33

#58 Příspěvek od Kuta33 »

Nejdřív jsem měl hasičák a kompresor z ledničky. Ten kompresorek jsem dokupoval později. Originál nádoba by na něl moc neseděla, ty originály jsou dělané, napojené trošku jinak, mimo jiné bych musel překopat i vlastní kompresorek - tlakový spínač a výstup vzduchu z hlavy válce, ale dík za info. :wink:
Už je hotovo a funguje. :)
semo

#59 Příspěvek od semo »

Trochu tady pročítám tu diskuzi, protože o airbrush uvažuju. Ale kromě toho bych rád využil kompresor i na jiné věci v dílně: ofukování, foukání kol...prostě kompresor do baráku.

Nejdřív jsem si říkal, že by mohl stačit ten Fengda AS 189. Ale asi všichni, co si ho koupili píšou, že si ho museli opravit :-). Ne upravit, ale přímo opravit. Každý druhý, zdá se, uchází, nebo má jiné neduhy. To mě moc nepřesvědčuje. Zároveň, třeba moje jízdní kolo hustím na 5 barů, to by ta fengda byla tak na hranici svých možností (sice píšou do 6 bar, ale kdo ví). Můžu to udělat pumpičkou, jako doteď, ale když už....

Pak mě napadlo, co třeba tohle: Metabo Basic 160-6 W OF? Chybí tomu něco pro Airbrush, nebo pro domácí použití?

Jen se ptám, zatim nic nekupuju, chci si udělat obrázek....
http://semos333.rajce.idnes.cz/
HONZIK 22

#60 Příspěvek od HONZIK 22 »

No u toho Metaba mas zarucni i pozarucni servis v Brandysu.
Bezolejovy ti nebude prskat olej do vzduchu.
Vzdusnik je sice maly ,ale dostatecny na odvodneni vzduchu a castecne i na schlazeni.
Ja bych se jen podival na tve uvazovane prislusenstvi/strikaci pistoli ...jake potrebuje mnozstni vzduchu trvale dodavane neb

deklarovany tlak 8bar Metabo jiste dodrzi ale motor pojede furt.
Je to pekny prcek.
A ta akcni cena je vic nez dobra za kompresor s certifikatem tlakove nadrze ,dvema ventily a v neposledni rade republikovym servisem .
Za me dost dobry.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“