kocour píše:Nejsem žádný expert, ani lítač s hotlinery. Mám polomakety větroňů s motorem v čumáku. Mám takové 3 kusy - Asiago 2,1 kg, 3 článek LiPo 2,6 Ah, odběr kolem 30 - 35 A., Polydor 2,8 kg, pohon 3 článek LiPo 3,6 Ah, odběr tak 36 - 38 A, ES 49 2,2 kg, baterka 3čl 2,6 Ah. Nabíječka Schulze next 6-30.5. Teď jsem začal sledovat kolik vybiju v režimu vybíjení a kolik tam dostanu v režimu nabíjení. Vždy stálý proud 3 A (nabíjení i vybíjení). Z těch 3 článků 2, 6 Ah dostanu při nabíjení i vybíjení tak 1,4 Ah, u 3 čl. kolem 3 Ah. Dá se odhadnout stav těch baterek ? U těch 2,6 Ah je to asi špatné a budou na odchodu, u té 3,6 Ah to bude asi lepší. Nabíječka nabíjí na těch 12,6 V, vybíjí na kolem 11 - 11,1 V (tedy 3,6 - 3,7 V na článek) Stáří baterek je asi 2 roky, počet cyklů u těch menších tak 40 - 50, u těch větších míň. Rád bych slyšel, zda se s tím dá ještě lítat, když nemám žádné nároky na prudké stoupání. Hlídátko Schulze do modelu, které hlídá přes servisní konektor jednotlivé články, mám, zatím mi nikdy nevypnulo motor.
Možno by Ti pomohol tento článok: http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?showme=clanky&idc=124