OT: Používáte aditiva do oleje/paliva v autě?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: OT: Používáte aditiva do oleje/paliva v autě?
Když už přidáváte tenhle sajrat do oleje, tak si lijte do moderních benzínových aut olovo, protože ho nový motor nesnese, ale starý na to přece jezdili a jezdí dotěď a je na to super recenze... Přeji příjemnou návštěvu automechanika...
"Šmirgl to jistí!"
Snažím se jezdit co nejlevneš, tak tankuju LPG a nic nepřidávám. Zatím to funguje asi dvacet let. 
LPG je super věc, ale nemám ho rád. Nebojim se exploze, to je hovadina..., ale spíš se bojim píchnutí kola a roztření pneumatiky to už ten spej na opravu nespraví...
"Šmirgl to jistí!"
nevozíš náhradné koleso?
Ja viem že pokiaľ je sprej na rýchloopravu pneumatiky tak nemusí byť koleso, LENŽE treba zistiť aj v návode na obsluhu daného auta, či náhodou koleso nie je súčasťou deformačných zón, teda musí byť koleso a nie sprej, samozrejme na to policajti neprídu....
Ja viem že pokiaľ je sprej na rýchloopravu pneumatiky tak nemusí byť koleso, LENŽE treba zistiť aj v návode na obsluhu daného auta, či náhodou koleso nie je súčasťou deformačných zón, teda musí byť koleso a nie sprej, samozrejme na to policajti neprídu....
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
mnov píše:Snažím se jezdit co nejlevneš, tak tankuju LPG a nic nepřidávám. Zatím to funguje asi dvacet let.
a co nějaké přimazávání používáš? nebo občas necháš na chvíli benzín?
jinak netankuji nic jiné než vervu a já i servis jsme nadšeni
Ještě k olejům,možná víte,že existuje komunita lidí,která olej nemění vůbec (pouze dolívá a občas vymění filtr,nic víc..) a jsou vysmátí
http://www.youtube.com/watch?v=4S2FRNsw ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=4S2FRNsw ... r_embedded
Taky olej měnáme jen jednou za 4 roky, když je auto v servisu s něčim vážnějšim, respektive jednou za 4 roky si otec nechá namíchat olej a ten nám vydrží v autě a kufru na ty 4 roky...
"Šmirgl to jistí!"
Polynom píše:a co nějaké přimazávání používáš? nebo občas necháš na chvíli benzín?
jinak netankuji nic jiné než vervu a já i servis jsme nadšeni
Žádné přimazávání nepoužívám. Na benzín to jenom startuje a hned přepíná na LPG. Motorový olej zůstává při provozu na LPG krásně čistý oproti benzínu, natož pak naftě. Provozuji to na různých autech 20 let a nikdy žádný problém s vetily nebyl.
Hunger píše:Taky olej měnáme jen jednou za 4 roky, když je auto v servisu s něčim vážnějšim, respektive jednou za 4 roky si otec nechá namíchat olej a ten nám vydrží v autě a kufru na ty 4 roky...
Apríl byl před 4 dny.
Ak má veľký kufor a dá si tam "namiešať" 200 l sud oleja, tak verím že 4 roky je málo

ahojte služi tento olej na zamiešanie do paliva, pri zábehu napríklad ked je lepšie viac obsahu oleja v palive ? http://www.rcsvet.sk/product/sk/ENGINE-Motor-olej-G-140
Ono je taky otázkou, zda občas "zázračné aditivum" nepomůže proto, že si předtím člověk motor zkurvil nějakou blbostí 
Mě třeba svého času u Felicie opravdu pomohl Shell V-Power, motor předtím různě kuckal (asi přicpané vstřiky), dvě nádrže V-poweru to skutečně "spravily".
Jenže než se začne nadšeně chválit Shell je nutno dopovědět druhou (vlastně první) část story - on totiž ten motor začal blbnout ve značné souvislosti s obdobím, kdy jsem opravdu hodně vyhledával nejlevnější pumpy a leckdy jsem tankoval i u dost pochybných. Takže ano - vyšší rozpouštěcí účinek aditiv ve V-Power mi pomohl, jenže kdybych předtím do auta nelil vyložené sračky, tak jsem žádnou pomoc nepotřeboval...
Mě třeba svého času u Felicie opravdu pomohl Shell V-Power, motor předtím různě kuckal (asi přicpané vstřiky), dvě nádrže V-poweru to skutečně "spravily".
Jenže než se začne nadšeně chválit Shell je nutno dopovědět druhou (vlastně první) část story - on totiž ten motor začal blbnout ve značné souvislosti s obdobím, kdy jsem opravdu hodně vyhledával nejlevnější pumpy a leckdy jsem tankoval i u dost pochybných. Takže ano - vyšší rozpouštěcí účinek aditiv ve V-Power mi pomohl, jenže kdybych předtím do auta nelil vyložené sračky, tak jsem žádnou pomoc nepotřeboval...