OSPREY X-28 Hacker vs. stříďák

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od HERRI »

Kerberos píše:haha, to mi připadá povědomé. ale jednalo se o AquaStar, změř mi rozpětí a hloubku křídla :-D si to postavim větší :D jak Ti to lítá ? :P

posmíváš se hezky, hochu. Když už jsi takovej machr, že musíš rejpat tak mi přijeď do Liberce pomoct s rekonstrukcí bytu a o to dřív se budu moci vrátit k modelařině :wink: od 31.3.2008 je moje pracovní doba 15hodin denně vč. sobot. Neni čas ani jít lítat, natož stavět. Jinak výkres na 2motorovou Aquastáru jsem zvládnul po chvilkách v zaměstnání dopracovat a začnu stavět jen jak to půjde. Ale proč Ti to všechno píšu? Abych se ospravedlnil před drzým spratkem ? Kdybych na tebe dosáhnul tak bys dostal nejspíš facku přes celou hubu když seš nevychovanej 8O
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kerberos »

a přijedeš pak pomoci mě při rekonstrukci baráku ? hochu. možná by ses měl s fackovánim zamyslet. ale klidně nastavim druhou tvář. a k té nevychovanosti. nechal jsem oskenovat plá a poslal ho, slušně vychovaní alespoň poděkují. já jsme se ještě staral asi Ti to v pořádku došlo. prostě jsem blbej. takže by sis možná měl nafackovat sám. když už jsi takovej chytlavej.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od HERRI »

Kerberos píše:a přijedeš pak pomoci mě při rekonstrukci baráku ? hochu. možná by ses měl s fackovánim zamyslet. ale klidně nastavim druhou tvář. a k té nevychovanosti. nechal jsem oskenovat plá a poslal ho, slušně vychovaní alespoň poděkují. já jsme se ještě staral asi Ti to v pořádku došlo. prostě jsem blbej. takže by sis možná měl nafackovat sám. když už jsi takovej chytlavej.

jo stavba domu mě čeká příští rok :cry: budeme stavět bráchovi bydlení v Turnově. Jsi prostě rypák rejpavej, stačí filtrovat tvoje příspěvky...tak se nediv, až tě jednou někdo trefí. Ze slušnosti jsem nabízel 100,- za službu ohledně plánku. Nechci ti být nijak zavázán, peníze převedu ihned po zaslání čísla účtu formou SZ.
P.S.: blbej seš - ale ne pro tvoji starost kvůli plánku ale proto že do mě reješ aniž by jsi cokoli věděl o mojí situaci
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Kerberos »

ano, ze slušnosti jsi nabízel, ale proč jsi mě teda s tim plánkem tak naháněl když na to nemáš čas ? to pak divně vypadá, napřed honíš mě, a pak najednou sháníš další letadlo prakticky stejného typu. takže pro mě to byl vlastně promrhanej čas. a k té nabídce 100,- s tim se jdi vyfotit, a nabízel jsi to před tim než jsem to poslal, po doručení jsi nebyl ani schopen říct, díky. takže asi tak. a nějaká Tvoje situace je mi ukradená, každej má nějaké problémy, měl jsi to sem napsat. reagoval jsem jen na to co jsi psal, tak se nediv. a tim to pro mne končí. pokud seš vážně takovej vytáčecí, že Tě vyročí takovéhle rejpnutí, tak to se teda máš. :lol:
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od HERRI »

Kerberos píše:ano, ze slušnosti jsi nabízel, ale proč jsi mě teda s tim plánkem tak naháněl když na to nemáš čas ? to pak divně vypadá, napřed honíš mě, a pak najednou sháníš další letadlo prakticky stejného typu. takže pro mě to byl vlastně promrhanej čas. a k té nabídce 100,- s tim se jdi vyfotit, a nabízel jsi to před tim než jsem to poslal, po doručení jsi nebyl ani schopen říct, díky. takže asi tak. a nějaká Tvoje situace je mi ukradená, každej má nějaké problémy, měl jsi to sem napsat. reagoval jsem jen na to co jsi psal, tak se nediv. a tim to pro mne končí. pokud seš vážně takovej vytáčecí, že Tě vyročí takovéhle rejpnutí, tak to se teda máš. :lol:

jo právě proto jsem tě v tom lednu nebo kdy to bylo tak naháněl, protože jsem věděl že od dubna budu s časem v pr...a chtěl jsem to mít do té doby postavené. O Ospreyovi jsem uvažoval dávno před Aquastarem. Pro mě je normální že dělam na několika letadlech (pokud modelařím). Nemíním se nikomu zpovídat, proč dělám nebo nedělám to či ono letadlo. To je prostě moje věc. Proto ber kačky (sken nebejvá zadara) a neřeš jestli letadlo postavim nebo jestli si s plánkem vytřu řiť. Nevzpomínám si, že bych se Ti nějak zavázal letadlo postavit za bezplatné poskytnutí plánku. Nebo Ti stačí to děkuju co mělo padnout před půl rokem a jsem zase svobodnej člověk ? Pak se Ti veřejně omlouvám, že jsem včas nepoděkoval a velice Ti děkuji nyní. Na jaře jsem měl jiné starosti, který Ti jsou ukradený. Ty máš pouze starost o letadlo podle Tvýho plánku. Pokud se mi podaří Twin Aquastára postavit a rozchodit tak Tě nezapomenu všude uvádět jako sponzora :)
P.S.: Tvoje připomenutí se výše v diskuzi mě vytočilo protože to je m.j. dost chabej příspěvek do diskuze o Ospreyovi
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Kerberos »

tak teda za příspěvek netýkající se Ospreye se omlouvám. sice se divím, že to někoho tak vytáčí, protože takových příspěvků je tu docela dost. ostatní jsem napsal do SZ. jen ještě jak říkáš že na jaře jsi měl jiné starosti. tak jsem našel, že ten sken jsem Ti dělal 27.3.2008, to už je jaro. a tím končím
Skimmer

#52 Příspěvek od Skimmer »

Nazdar. Já lítám s Aventurou Twin a musim říct, že je to paráda. Letí líp než Donald. Jsem velice spokojen.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Eragon »

Tak dneska proběhl zálet. Málem jsem si pustil do kalhot, protože tohle je moje první nehoubový éro a navíc sem to trochu přehnal s váhou. Povedlo se mi odstartovat z posekanýho trávníku, takže sem se nemusel stresovat s házením, ani se startem z vody. Objevil se ale jeden velký problém. Letadlo se se spuštěným motorem (nejsem si úplně jistej, jestli jen se spuštěným, byl sem příliš podělanej z toho že to letí, než abych si všiml takovýho "detailu") naklání doleva a sotva to urvu křidélky. Křidélka i směrovka jsou vytrimované, těžiště sedí. Motor je vyosenej doprava a dolů (je tlačnej, takže jakoby míří doleva). Sice tady píšete, že lítá blbě, ale o tak krutým naklánění jste se nikdo nezmínil, takže to nebude problém modelu, ale problém můj a já potřebuju, abyste mi pomohli zjistit kde.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Čop
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Čop »

Co podélné vyvážení?
Spíš lítač než stavěč...
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Eragon »

Čop píše:Co podélné vyvážení?
No je pravda, že se nakláněl velmi mírně doleva, ale neříkej, že by to mělo takovej vliv. 8O
Čop
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Čop »

Stačí křídlo těžší o pár gramů na jednu stranu...
Spíš lítač než stavěč...
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Eragon »

Čop píše:Stačí křídlo těžší o pár gramů na jednu stranu...
Tak dovážím a až nebude fučet vyzkouším.
coro

#58 Příspěvek od coro »

Eragon píše: Motor je vyosenej doprava a dolů (je tlačnej, takže jakoby míří doleva). Sice tady píšete, že lítá blbě, ale o tak krutým naklánění jste se nikdo nezmínil, takže to nebude problém modelu, ale problém můj a já potřebuju, abyste mi pomohli zjistit kde.

To vyosenie, odkiaľ si naň pršiel?
Ja som mal Hacker Osprey X-28A bez krídeliek ako svoj prvý rc model, a teda to bola blbosť, navyše pohon nebol podľa návodu ale podľa jednej pani predavačky a zhorel dymom ešte pred prvým letom, nasledovalo osadenie strašnou hmotnosťou takže ani som dlho nelietal a veeeľa lepil... Ale letelo to v pohode a štartoval som len z vody (voda dosť odpustí, na zemi by bolo hneď po ňom)..
,,,ale žiadne vyosenie motoru do strany si ani nepamätám, ani mi dnes s odstupom času nepripadá vhodné. Teda nepamätám si ani vyosenie dolu, ale to by ešte možno vyhovovalo, aj keď nie je dôležité.. ale do strany určite nie.
coro

#59 Příspěvek od coro »

Našiel som krátku ukážku. Prosím nekomentovať pilotné umenie, učil som sa.
Hacker Osprey X-28A, Rex4, 2x HS-300, 8x Sanyo RC-1700 SC (!), VM2020/27, 30A regulátor MGM, vážilo to asi 100kg. Bol to rok cca 2000, kamera nejaká analógová na pásky ..
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Stare/1stOsprey.avi
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Eragon »

coro píše:Našiel som krátku ukážku. Prosím nekomentovať pilotné umenie, učil som sa.
Hacker Osprey X-28A, Rex4, 2x HS-300, 8x Sanyo RC-1700 SC (!), VM2020/27, 30A regulátor MGM, vážilo to asi 100kg. Bol to rok cca 2000, kamera nejaká analógová na pásky ..
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Stare/1stOsprey.avi
No, pěkně si s tím plácal. :D Já bych se bál že my do něj nateče. Tak dneska večer jsem dělal 2. zálet. Po dokonalém vyvážení už nikam nezatáčí a létá docela slušně. Jenže při přistání jsem udělal chybu. Dosud jsem byl zvyklý na éra, která létala krokem. Ospreye je potřeba držet na rychlosti, jinak jde do vývrtky a to se mi taky stalo. Pěkně jsem s tím šlehnul do fotbalové branky, ale naštěstí z toho vzešel jen lehce popraskaný trup na jedný straně, malé natžení potahu křídla a pár drobných poškození. Nic co by nešlo za pár hodin opravit.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“