DX6i spolehlivost tužkových baterií

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
dokken

#46 Příspěvek od dokken »

má pravdu předseda..holt Malikovy analogie :roll:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#47 Příspěvek od rampa_mckvak »

Já mám návrh. Tak jak to tady čtu, i v jiných vláknech, co kdybychom se na všechno vykašlali, přestali létat, modelařit, a jen tak nic nedělat a čučet do zdí. Protože co když se mě při zavazování bot něco stane. Praskne tkanička, praskne mě v zádech, nedej bože náhodou ulomí čudlík na vysílajdě a vypadne baterka i s krytem na zem až budu ve vzduchu. Nic nekupovat, protože pod 20 táců jak tu už bylo naznačeno jsou to šmejdi, protože výrobci jsou blbci a domácí šťouralové a géniové mistři světa.
Co neubrzdíš neukecáš.
zdzd

#48 Příspěvek od zdzd »

Nezáleží na ceně rádia, nezáleží na typu rádia, záleží na konstrukci.

Ve světě vůbec není neobvyklé, že kluby v provozním řádu svého letiště zakazují vstup rádiům, které jsou napájeny ze suchých článků či nemají akumulátory spájené do packu. Kdo má rádio se sypanými články, má smolíka. A dobře vědí proč to dělají.

Můžete si to tady omlouvat jak chcete, je to jen alibníček plný výmluv. Nic jiného.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od kesi »

Já souhlasím, že mít v TX LiPolku je lepší, ale komu se s DX6i stalo, že padl na zem vinou použití tužkových baterek ???
(Tedy TX "asi" přestala fungovat, vypla se, upadl kryt baterek a následně se vypla TX, tužtáče vyskočily ven... nebo co já vím, jak to vlastně myslíte...).

Ať prosím dotyčný "zvedne ruku" tzn. napíše, jak a kdy se mu to stalo prosím. :wink:

(Ještě jsem to tu totiž nikde nečetl).
zdzd

#50 Příspěvek od zdzd »

Komu z lidí tady se stalo, že je trefil blesk? Asi málo komu. A přesto prakticky nikdo za bouřky nešplhá na komíny, hromosvody, špičky skal...

Proč asi? Protoža taková činnost významě zvyšuje riziko. Totéž jsou sypané články v RC.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od arda1 »

Kovboj píše:
Aby to přirovnání mělo smysl tak bys musel mít ve vysílači záložní natvrdo připájený akumulátor (neboli "záložní řešení když praskne lanko"). Protože porouchat se může cokoliv, jak uvolněná tužkovka tak studeňák v akupacku nebo malý konektorek kterým je akupack připojený do vysílače.
Pokud je studeňák v akupaku pak je to špatným pájením(technologií či volšovýma rukama)-dá se defakto 100% vyloučit pokud to pájí člověk co ví co dělá a používá kvalitní vercajk a materiály ---- konektor - pokud to člověk nebude při každým nabíjení vekslovat ven pak si myslím že riziko poškození konektoru či urvání na straně PCB je taktéž skoro nulové. Takže shrnuto -nějaké promile poruchy se nedá vyloučit nikdy a u ničeho -jde o to pravděpodobnost závady zminimalizovat -a to se kvalitními články a pájením dá - totéž se bohužel nedá říci o dotyku plíšku na článek - násobeno počtem článků.... Toť můj názor.arda1BOT
ICQ 638556901
Loner

Co sem dat misto legracnich primeru

#52 Příspěvek od Loner »

radsi linky na nejaky v CR dostupny, cenove primereny baterky co si tam maj napajet, nejakou tu fotku jak to maj udelat a neprudit chytristikama jako obvykle? :)

jinak sam sem lital s tuzkacema v T9X od lonskeho cervence, zadny problem jsem neevidoval a ani jsem s nicim nespadl ( asi se ruce pomalu zlepsuji :) )

spis by me zajimalo jestli musi mit ten pack nejaky specialni charakteristiky, mam tu treba volnou pohonnou lipolku, kterou uz nepouzivam protoze je jen 1C a nakoupil jsem vsechno 5C, tak ze bych ji eventuelne vyuzil?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od arda1 »

Za sebe jednoznačně Eneloop.arda1BOT
ICQ 638556901
Drondys

Re: Co sem dat misto legracnich primeru

#54 Příspěvek od Drondys »

Loner píše:radsi linky na nejaky v CR dostupny, cenove primereny baterky co si tam maj napajet, nejakou tu fotku jak to maj udelat

Pro toho kdo si ji chce koupit v ČR třeba tady
http://www.airheli-shop.cz/katalog/148-baterie-pro-rc-soupravy/686-rhino-2620mah-3s-111v/

Pro toho kdo si ji chce koupit na HC
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346

Popis a fotky jak to zapojit v T9X
(pro jiné TX se podle toho můžete aspoň inspirovat)

http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/13-3-volitelne-prislusenstvi

Loner píše:spis by me zajimalo jestli musi mit ten pack nejaky specialni charakteristiky, mam tu treba volnou pohonnou lipolku, kterou uz nepouzivam protoze je jen 1C a nakoupil jsem vsechno 5C, tak ze bych ji eventuelne vyuzil?

Lipolky určené pro TX mají menší C a nemají zbytečně moc robustní silové vodiče ani velké silové konektory, ale obecně není potřeba speciální charakteristiku tj. do Tx se dají použít i běžné lipolky akorát při použití běžné lipolky bude vhodné odpreparovat ten zbytečně velký konektor. Takže pokud je ta pohonná lipolka 3S co máš jak zmiňuješ nevyužitou a pokud se ti do Tx vejde tak ji můžeš klidně použít. :wink:
JMalik

#55 Příspěvek od JMalik »

Kovboj píše:...........porouchat se může cokoliv, jak uvolněná tužkovka tak studeňák v akupacku nebo malý konektorek kterým je akupack připojený do vysílače.

Porouchat se může skutečně cokoliv. Jenom je vyšší pravděpodobnost, že se častěji podělá ten držák s tužkovkama než sletovaný pack s konektorem. Někteří výrobci TX na to kdysi přišli a dělají to tak.
Většina chytráků co na tuhle závadu spadla to ani nezjistili. Asi dvakrát, třikrát, jsem byl u toho, když se to zjišťovalo. Jako první vyhlásili "rušení", pak se řešilo něco v instalaci v letadle.... Většinou se na to přijde náhodně, někdy zatřeseš vysílačem a vypne se to.....
Ale nikoho do těch sletovaných packů nenutím, jenom jsem napsal, proč je to tak lepší a proč já to nebudu nikdy létat na baterky v nějakém kontejneru, drřáku...
JMalik

Re: Co sem dat misto legracnich primeru

#56 Příspěvek od JMalik »

Loner píše:radsi linky na nejaky v CR dostupny, cenove primereny baterky co si tam maj napajet....

Sanyo Eneloop AA 2000mAh
JMalik

#57 Příspěvek od JMalik »

rampa_mckvak píše:Já mám návrh. Tak jak to tady čtu, i v jiných vláknech, co kdybychom se na všechno vykašlali, přestali létat, modelařit, a jen tak nic nedělat a čučet do zdí. Protože co když se mě při zavazování bot něco stane. Praskne tkanička, praskne mě v zádech, nedej bože náhodou ulomí čudlík na vysílajdě a vypadne baterka i s krytem na zem až budu ve vzduchu. Nic nekupovat, protože pod 20 táců jak tu už bylo naznačeno jsou to šmejdi, protože výrobci jsou blbci a domácí šťouralové a géniové mistři světa.

Mě se nejvíc líbí ty hesla, že je to vlastně jedno, protože se častěji padá na ruce, hlavu, odešlé servo.....
Když jsem létal F3 Káčko na 35Mhz, tak jsem třeba měnil preventivně anténu na TX, protože jsem jedinkrát slyšel o tom, že to někomu upadlo. To mi stačilo k tomu, abych vlastním rozumem posoudil, že pokud budu intenzivně létat sezonu, dvě a nevyměním to, bude velmi pravděpodobné, že mě to potká taky.
Výrobci nejsou blbci, u lepších TX neexistuje aby tam byly baterky nacvakané v nějakém držáku.
:wink:

(Je mi srdečně jedno, jestli si ty baterky někdo sletuje, nebo to tam bude mít nacvakané. Je to jenom o tom, že někteří se tady snaží argumentovat, že je to stejně spolehlivé. To není v žádném případě.)
kesi
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od kesi »

Ale jůůůůůůůůůů, jůůůůůůůůů, mě jenom zajímalo, kdo na to skutečně dolétal a že to nemusel zjistit, to mě taky napadlo...

Takže napište prosím vy, kteří vlastníte (bo jste vlastnili) DX6i na tužkové baterky, máte (měli jste) origo přijímač a nevysvětlitelným způsobem jste havarovali.

Mě totiž nejde do hlavy, proč by pořád vyráběli a prodávali nespolehlivý DX6i. Pravděpodobnost je hezká matematická hodnota, ale pokud bude pravděpodobnost pádu srovnatelná s tím, že do mě uhodí blesk, nebo spadne na barák meteorit, jedná se podle mě o v celku přijatelné riziko, protože to se opravdu stane mááálo komu. :lol:
zdzd

#59 Příspěvek od zdzd »

kesi píše:Mě totiž nejde do hlavy, proč by pořád vyráběli a prodávali nespolehlivý DX6i.

Pánové, kdy už vám konečně dojde, že věci se vyrábějí proto, aby výrobce vydělal. Ne proto, aby věci fungovaly. Jinak by neexistovaly filtry na temelínské elektrony, věštci, kuličky do nádrže na úsporu benzínu a tisíce dalších kravin. Na tom se vydělává. Na předražených levných věcech vnucených neznalým. To je teprve ten správný šolich.

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... om=1118919
Drondys

#60 Příspěvek od Drondys »

Já jsem už zažil opakované výpadky Tx díky AA článkům v kleci. Bylo to v setovce. Podrobnějším zkoumáním se skutečně prokázalo, že to byl špatný kontakt v kleci na 8 AA článků. Tehdy jsem poprvé i v setovce použil lipolku a poté co jsem tu klec vyhodil a namísto ní použil lipolku bylo po problémech. Potom jsem to udělal skoro ve všech Tx co mám včetně setovek. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“