Beta 1400 - stavba
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Na parametrech zdroje nezáleží, záleží co dokáže nabíječka - a vzhledem k tomu, že to nabíjí pouze přes servisní konektory (všimni si jak jsou tam slaboučké drátečky) - tak do toho žádné "megaproudy" nepotečou. Ale ta 1300mAh origoš baterka by mohla být odhadem tak za 90 minut nabitá...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Ta origoš spojka z ES je za cca 90 Kč - a předpokládám, že délkou by měla vyhovovat - jen bude asi třeba zvětšit ten průměr otvoru v křídle...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
A čím to navrhuješ zvětšit? Zbylo mě doma pár ostrejch nábojů...
Spojka křídla u ES mě příjde jako uhlík: http://modelhobby.sk/images/card/WJ30000301.jpg
Hliník jsem našel od 170,-Kč
Spojka křídla u ES mě příjde jako uhlík: http://modelhobby.sk/images/card/WJ30000301.jpg
Hliník jsem našel od 170,-Kč
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Možná by to šlo právě tou trubkou - když by se nabrousila, případně nahřála. Z čeho je spojka u ES si přesně nepamatuju - řekl bych, že je to hliník - každopádně je vyzkoušená a drží: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2207
O víkendu na ní můžu mrknout u tchána, který mého ES podědil...
O víkendu na ní můžu mrknout u tchána, který mého ES podědil...
Beta 1400
nabijim tak od 18:30 a porad vsechny 3 diody cervene
(( 12v zdroj, k nemu pres krokodyly pripojena ta krabicka z rc setu k te krabicce je pripojena baterka pres servisni konektor bily a od baterky jdou konektory cerveny a cerny do regulatoru otacek v rc modelu. Je to spravne ne? Ta krabicka je tepla, baterie je studena a regl je teply jen mirne.
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
...tak hlavně se nenabíjí baterka připojená k regulátoru
!!! Baterku od regulátoru odpoj - k nabíječce je připojená přes ten servisní konektor a silové kabely baterky (červený a černý) jsou volné!
- Branislav Tvrdoň
BETA - vyosenie motoru
Zdravím, vidím že je tu kopa skúsenejších kolegov, ktorí už Betu majú, tak dúfam že mi niekto poradí. Kúpil som Betu v prevedení, kde motor bol už nainštalovaný z výroby. Hneď som si všimol, že vyosenie motora na mojej Bete je presne na opačnú stranu ako je na obrázku ktorý som našiel na internete tu
http://rcmodely-forum.sk/beta-1400-epp- ... t2628.html
Na druhej strane na videu, ktoré je tu
http://www.youtube.com/watch?v=7VBltf58 ... re=related
sa mi zdá že tam je to vyosenie úplne rovnako ako to mám ja (?) ale záznam nie je tak kvalitný aby som to vedel posúdiť na 100%. Zároveň sa mi zdá, že použitá vrtula na videu je opačná oproti pôvodnej (?) - tak by opačné vyosenie potom ale dávalo zmysel (?)
Velmi by mi pomohlo, keby mi niekto, kto už Betu má poslal odfotené vyosenie vrtule priamo na mail b.tvrdon@pobox.sk;
Ďakujem
http://rcmodely-forum.sk/beta-1400-epp- ... t2628.html
Na druhej strane na videu, ktoré je tu
http://www.youtube.com/watch?v=7VBltf58 ... re=related
sa mi zdá že tam je to vyosenie úplne rovnako ako to mám ja (?) ale záznam nie je tak kvalitný aby som to vedel posúdiť na 100%. Zároveň sa mi zdá, že použitá vrtula na videu je opačná oproti pôvodnej (?) - tak by opačné vyosenie potom ale dávalo zmysel (?)
Velmi by mi pomohlo, keby mi niekto, kto už Betu má poslal odfotené vyosenie vrtule priamo na mail b.tvrdon@pobox.sk;
Ďakujem
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
To vyosení má kolega na Betě při pohledu zezadu doleva - čili opačně než je na té fotce, kterou jsi posílal - asi to je podle toho jak se soudruzi v Číně vyspí
. Na letové vlastnosti to nemá žádný vliv - to by asi ten úhel musel být hodně velký. Na ES jsem měl motor rovně - bez vyosení a lítal taky ok. Někdo říká, že u tlačného uspořádání motoru není vyosení potřeba, protože proud vzduchu neofukuje řídící plochy + není třeba korigovat moment vrtule - což asi dává smysl. Každopádně pokud není vyosení nějak extrémní, tak to lítat bude 
bekmen píše:Někdo říká, že u tlačného uspořádání motoru není vyosení potřeba, protože proud vzduchu neofukuje řídící plochy + není třeba korigovat moment vrtule - což asi dává smysl.
To je podle mne blbost. Rekl bych, ze momentova sila vrtule nesouvisi s ofukovanim ridicich ploch (viz. treba helikoptery
bekmen píše:Každopádně pokud není vyosení nějak extrémní, tak to lítat bude
To je asi pravda, se stranovym vyosenim bych si hlavu nedelal, stupen sem stupen tam, litat to bude. Horizontalne by to melo byt "trochu nahoru".
Tyhle éra stoupaj i tak...
Nastavil jsem výškovku rovně jak na AXN Floater Jet, tak na BETĚ 1400, v mrazu ji teď vždy mám o nějakej ten milimetřík výše a dělalo mě to spíše neplechu v tom, že letoun stoupal, i když jsem nechtěl. Někdy to podle nálady trošku vytrimuju, možná se pletu a servama to bejt nemůže, ale pokud ne, můj názor je ten, že tyhle čínský šmejdi serva jsou dost náchylné na teplotu. V neutrálu je mám jinak doma a jinak venku při +4 a jinak při -8.
Prostě přidám plyn na cca 2/3 (někdy klidně plnej, nebo jen 1/2 plynu - podle nálady
), hodím model šikmo nahoru a začnu přitahovat výškovku - model by se měl házet proti "větru". Je to trochu o počasí, s tímhle letadlem opravdu není problém vzlétnout, hlavně citlivě na páčky... ve vzduchu uber plyn na cca 1/2 plynu a vyzkoušej citlivost páček-výchylek, čiže kam až můžeš, než se pustíš do "akrobacie".
Sranda je vzlítnout ze země.
Edit: můj první let skončil na stromě, nevydržel jsem to a i když dost foukalo, šel jsem hrdině létat, jako Chuck Norris kua.
Kolik máš nalétáno na simulátoru?
Nastavil jsem výškovku rovně jak na AXN Floater Jet, tak na BETĚ 1400, v mrazu ji teď vždy mám o nějakej ten milimetřík výše a dělalo mě to spíše neplechu v tom, že letoun stoupal, i když jsem nechtěl. Někdy to podle nálady trošku vytrimuju, možná se pletu a servama to bejt nemůže, ale pokud ne, můj názor je ten, že tyhle čínský šmejdi serva jsou dost náchylné na teplotu. V neutrálu je mám jinak doma a jinak venku při +4 a jinak při -8.
Prostě přidám plyn na cca 2/3 (někdy klidně plnej, nebo jen 1/2 plynu - podle nálady
Sranda je vzlítnout ze země.
Edit: můj první let skončil na stromě, nevydržel jsem to a i když dost foukalo, šel jsem hrdině létat, jako Chuck Norris kua.
Kolik máš nalétáno na simulátoru?