Výběr nového auta
Re: Rozdílná cena
Pokud se cena liší o 5%, tak je vše v pohodě, to je v rámci marže a prostě někdo nasadil nižší cenu. Zbystřil bych až když je rozdíl přes 10%, to už může být podezřelé (ale samozřejmě taky nemusí).
Tvůj příklad znamená rozdíl jen lehce přes 5%, takže to mi podezřelé nepřijde.
Poznámka - výše uvedené se týká kvality zboží, riziko u levnějších zdrojů ale může být v době dodání, někdy si také může obchodník zkoušet marži kompenzovat vyšším poštovným atd., ale to už je jiné téma.
Tvůj příklad znamená rozdíl jen lehce přes 5%, takže to mi podezřelé nepřijde.
Poznámka - výše uvedené se týká kvality zboží, riziko u levnějších zdrojů ale může být v době dodání, někdy si také může obchodník zkoušet marži kompenzovat vyšším poštovným atd., ale to už je jiné téma.
Super, přesně tohle jsem chtěl vědět, děkuji moc!
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Takže Firestorm... Myslím, že sis vybral dobře. I ta setová vysílačka mi přijde relativně dobrá.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Zkus obchod prověřit třeba na heureka.cz, případně hledej informace o zkušenostech s reklamacemi atp.
Přesně tak- e-firestorma, ještě musím vybrat baterii (asi nějakou Li Po, ale vůbec nevím jakou, založil jsem vlákno tak mi tam když tak poraďte, prosím) a nabíječ...
Jo, na heuréce to sleduji, díky.
Jo, na heuréce to sleduji, díky.
- Pajik_CZ
Re: Výběr nového auta
prosimte, kolik je Ti let? nekdo ho proste nabizi levneji a nekdo draz.... nevi., co je na tom k diveni se... rohliku taky nekoupis vsude za 1,50,- ... a rozdil v cene 2 obchodu i v jednom meste je normalni... natoz na internetu, kde porovnavas celou republiku....
kdyz jsem si treba kupoval telefon, byl rozdil v cene mezi shopy i 1500,- ...
kdyz jsem si treba kupoval telefon, byl rozdil v cene mezi shopy i 1500,- ...
zase jen na zemi...
Chtěl bych koupit tento model: http://www.mz-racing.net/p6959-ftx5553- ... -4ghz-rtr/ [(FTX5553) Edge 2WD Brushless 2.4GHz RTR]
Ale moc nevím, do čeho jdu, protože jsem nenašel žádné recenze a jiné webové stránky kde by model nabízeli. Tento model mi tady v jiném vláknu doporučili. Nemáte někdo zkušenosti s tímto modelem nebo s http://www.mz-racing.net ? Psal jsem jim na mail, jestli na ten model mají náhradní díly a už čekám den a furt nic.. Rozhodně napište pokud model vlastníte, nebo jste ho viděli někde jezdit.
Jakékoliv rady moc pomůžou, předem díky moc za odpovědi!
Ale moc nevím, do čeho jdu, protože jsem nenašel žádné recenze a jiné webové stránky kde by model nabízeli. Tento model mi tady v jiném vláknu doporučili. Nemáte někdo zkušenosti s tímto modelem nebo s http://www.mz-racing.net ? Psal jsem jim na mail, jestli na ten model mají náhradní díly a už čekám den a furt nic.. Rozhodně napište pokud model vlastníte, nebo jste ho viděli někde jezdit.
Jakékoliv rady moc pomůžou, předem díky moc za odpovědi!
- Pajik_CZ
co vymejslis?lromin, ale doporucili jsme ti firestorma, proc koukas po necem jinem? tohle je buggy 2WD , takze do lesa neprilis vhodna, nebo spis vubec... navic nezname znacky, na firestorma dily sezenes vzdy, je to overeny auto. jinak MZ racing je dobry obchod a slusny obchodnik, sam jsem u nej bral veci za mnoho desitek tisic, a mam tam nejakou vernost i slevicku....
obecne - nekupuj auto nezname znacky s nejistou dostupnosti ND...
obecne - nekupuj auto nezname znacky s nejistou dostupnosti ND...
zase jen na zemi...
Jo, jen jsem si říkal, že na začátek je e-firestorm trochu drahý.. Já už jsem teda pro něj byl definitivně rozhodnutý, ale pak jsem ještě vybíral akumulátor a nabíječku, našel jsem fakt skvělý akumulátor i nabíječku, ale pak jsem zjistil, že bych to asi nedokázal udržovat (něco by mi odešlo a já bych ani nepřišel na to co a pak to vyměnit? :/ Tak jsem začal koukat po levnějších modelech, někdo mi doporučil ten Edge 2WD na kterým bych se naučil třeba vyměnit ten tlumič
:/ Tak bych nejezdil v lese- mám velkou zahradu, před barákem uježděnou písečnou cestu smíšenou se štěrkem, kousek od domu asfaltku kolem obytných domů + udržované trávníky, fotbalové hřiště (umělé i normální).. No a docela jsem se lekl té údržby, docela bych ztroskotal, kdybych měl vyměnit třeba tlumič, nebo kdyby bylo něco špatně s pastorkem..
Pokud bych ale s autem jezdil hodně opatrně, nehrozily by snad nějaké výměny dílů, ne?
Mimochodem neznáte někdo nějaké modeláře na Praze 4---> Praha východ??
Mimochodem neznáte někdo nějaké modeláře na Praze 4---> Praha východ??
A ty si myslis ze pokud koupis nejakej neznamej model ze jej udrzovat nemusis? Naopak bude to jeste horsi. U proverenych proste koupis novej dil a jen jej vymenis. A to ze budes s autickem sroubkovat tak s tim pocitej jinak si ani zadne neporizuj.
Jo taky jsem si myslel ze s tim budu jezdit opatrne. No druha jizda byla polamana kastle, polamane drzaky kastle a po treti jizde jsem ztratil cerviky v kardanu. No tak ze suma sumarum za cca 10 jizd jsem auto rozdelal a slozil aspon 3x. Nemluvim o tom kdyz jej zaseru a musi do sprchy.
Jasně že mi je jasný, že se v tom budu muset hrabat, tak jsem ale doufal, že to nebude tak strašný jak se zdá.. Myslel jsem, že budu třeba jezdit 1/2 roku a nic se nebude dít (třeba se opotřebuje pneumatika- to je v pohodě)... :/ 
Takže asi takhle: Papá RC modele!
Po týdnu dlouhého brouzdání po internetu a hledání všech možných návodů a rad jsem skoro koupil všechno možný k e-firestormu, ale nakonec mě odradí údržba, kterou bych asi nezvládl..
Budu si dál procházet weby, abych se naučil co nejvíc o vnitřku RC modelu... Někdy se ale začít musí, né?...
Nechtel jsem te odradit. To sroubkovani taky neni tak hrozny, proste vezmes manual kde je rozsypovy plan s cislem kazdeho dilu a podle toho to rozlozis a slozis nic tezkeho. Ale jak jiz bylo receno kup radeji neco osvedceneho, ja mam napriklad losi raminator monstera a pohodicka. Sice to je spalovak, ale delaji i prestavby na elektro. Koukni tady http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los ... p7999.html je tam i v pravo explozivni vykres tak se muzes inspirovat jak je to asi slozite. No a nakonec by jsi zjistil ze po druhem sroubkovani jiz ten vykres ani nepotrebujes.