Minititan + Turnigy 9x

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od RiMr »

Bizon píše:To RimR: S těma verzema je na HC dost bordel. Jestli chceš kopii Rexe 450 SE V2, tak to je to HK-450GT. Je to solidní stroj, lítám ten samý akorát s nálepkou CopterX.
Jestli chceš ale kopii Rexe 450 PRO, tak bych ho nebral z HC. Tam to totiž není 100% kopie Aligního stroje, rám a kardan jsou z pročka, ale hlava je ze Sportu (což je upgrade SE V2). Takže když pak dojdeš z obchodu s náhradníma dílama, tak se nestačíš divit...

Ještě k tomu HK450 Pro. Já budu nakupovaat náhradní díly stejně z HC, tak to bych neměl mít problém s nekompatibilitou, je tak? Stejně mám v plánu před prvními pokusy nakoupit společně s vrtulníkem nějaký "Start balík" náhradních dílů, prostě to co ucha často rozsekají :)
netos

#47 Příspěvek od netos »

Rozumny pristup ... a pokud te zajima, co se tak nejcasteji rozseka, tak to byva :

hlavni vrtulove listy
ocasni vrtulove listy
ocasni trubka
flybar (tycka k padlum)
pricna hridel (to co drzi gripy -> grip je to co drzi listy)
(sorry, jestli s tebou mluvim jak s tatarem, nevim, nakolik ty terminy znas)

tak tohle tak asi uplne bezne a nejcasteji.

Dalsi na rade (trosku mene casto) muze byt:

hlavni hridel
gripy
hridelka ocasu
hl. ozubene kolecko

... urcite spousta sroubku, ty se radi lamou, vyzvechtavaji apod. S tim je treba mit hodne trpelivosti.

A zbytek dilu uz snad + - odolava, nekdy neco na hlave, nejake tahlo. Hlavni ram, podvozek a nastesti i elektronika vetsinou vydrzi.

Mam s padanim velmi pohate zkusenosti, hehe ;-)

edit : VELMI dulezite je kvalitni naradi, to z Ciny vcetne Turnigy nedoporucuju. To je lepsi koupit v CZ v krame = kvalitnejsi. Nejcasteji budes potrebovat imbus 1.5
mrpilot

#48 Příspěvek od mrpilot »

na skrutky na HKčku by som skôr použil imbusák veľkosti 1/16palca čo je nejakych 1,5875mm... tie hlavy su ako z blata takže tento imbusak sa do nich pekne zaryje a da sa s tym v pohode šrobovat
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
netos

#49 Příspěvek od netos »

mrpilot píše:na skrutky na HKčku by som skôr použil imbusák veľkosti 1/16palca čo je nejakych 1,5875mm... tie hlavy su ako z blata takže tento imbusak sa do nich pekne zaryje a da sa s tym v pohode šrobovat

Preve, jako blato .... to me vzdycky vytaci k uplne nepricesnosti. Uz jsem musel nejake odvrtavat, uz jsem musel menit drazsi dily jen proto, ze s nich nesly sroubky nebo naopak se uvnitr vyzvechtal zavit apod.:(

1/16 palce, zajimava myslenka, ale kde to sezenu? Vzdycky vsude vidim prodavat jasnou 1.5 a pote dalsi az 2.0.
mrpilot

#50 Příspěvek od mrpilot »

netos píše:
mrpilot píše:na skrutky na HKčku by som skôr použil imbusák veľkosti 1/16palca čo je nejakych 1,5875mm... tie hlavy su ako z blata takže tento imbusak sa do nich pekne zaryje a da sa s tym v pohode šrobovat

Preve, jako blato .... to me vzdycky vytaci k uplne nepricesnosti. Uz jsem musel nejake odvrtavat, uz jsem musel menit drazsi dily jen proto, ze s nich nesly sroubky nebo naopak se uvnitr vyzvechtal zavit apod.:(

1/16 palce, zajimava myslenka, ale kde to sezenu? Vzdycky vsude vidim prodavat jasnou 1.5 a pote dalsi az 2.0.

ja som kupil na ebayi
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0456462416
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#51 Příspěvek od Bizon »

Ty šroubky nejsou až takové bláto, problém je právě v tom že jsou to 1/16, takže když do nich člověk používá 1.5mm tak se to žvýká...Ne všechny šroubky v kitu jsou ale palcové, červíky jsou 1.5mm, takže je potřeba mít oba imbusy.

Snad to nebude vnímané jako reklama, ale já osobně koupil imbusy Wera na www.naradionline.cz (maj tam právě i tu 1/16in), a naprostá spokojenost. Cena je nižší než profi vrtulníkářšké nářadí, přitom kvalita přinejmenším stejná, spíš i o chlup lepší.
netos

#52 Příspěvek od netos »

Kluci, moc diky. Tak to je pro me uplne nova, ale poradne zasadni informace. Kaslu na to, jdu delat do vcel :) .... nebo teda koupim tu 1/16" a jsem zvedav na rozdil. A ja porad, ze mi tak tecou nervy s temi HK sroubky, teda jo. Dikec!
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem díky vám ty vrťasy ještě nezavrhnul a začal jsem trénovat s TRexem 500 a byl jsem "zděšen" :) jak je to oproti těm velkým maketám živé, nestabilní, furt to poskakuje... :) Jak kdybych přesedlal z třímetrového větroně na malého akrobata... Ale začíná mě to bavit... :D Už to občas letí i tam kam chci já, ale jen občas... :)Zkoušel jsem i DualRaty. Funguje to, ale nesmí být jeden jelito, mít nastavené výchylky na 30% a překalibrovat v RealFlight rádio... :)
Zvažuju jako prvního vrťase koupit tu pětistovku, protože jestli ta simulace přibližuje skutečný stav, tak z TRexe 450 jsem byl hotový... :)
Ale možná se to poddá... Zatím jsem na tom po pár dnech tréningu (cca půl hodiny denně při zprávách) asi takhle:
http://www.youtube.com/user/richardmraz ... ODWucJ9hjI
Kenny McCormick

#54 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nooo..., moje zaciatky so simom boli este horsie a chytil som sa. :wink: Nezartujem...

Inak - to je fakt tak velky rozdiel medzi lietanim s vrtulnikom a lietadlom?
Ja som totiz ziadne lietadlo nemal :lol: , a preto moj najvecsi problem bol a este stale to nieje ono - koordinacia pri lete/vise kabinkou ku mne.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#55 Příspěvek od Bizon »

Je to sakra rozdíl! To že umíš letadla ti do vrtulníků pomůže jen trochu. Z letadel třeba naprosto neznáš couvání ani let bokem, a ani vis není pro většinu letadlářů moc přirozený. Já osobně jsem zmíněný let kabinou k sobě sice zvládal prakticky hned co jsem začal vrtulníkem aspopoň trochu lítat, ale viset na fleku bez pohybu xichtem xobě mi začíná jít rozumně až teď.

To Rimr: Neboj, v simu jsou ty 450 ukrutné, v reálu lítá 450 asi jako simová 500. Ale jestli ti to finance a letový prostor umožní, a budeš začínat s rozumem, tak to 500 jako první stroj každopádně doporučuju. Vyšší stabilita i viditelnost rozhodně stojí za vyšší pořizovací náklady, bude se ti rozhodně začínat trochu líp.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RiMr »

Díky za radu! Ještě to zvážím. Přece jen ty HK450 už dělají dýl a mají je zmáknutější. Musím na ty "čřtyrystapadiny" někde kouknout. Po pravdě řečeno po žádném šídle netoužím... :) To co mě na helinách láká je možnost dělat jim "kabátky", ne zmítání se ve vzduchu, na to nemám ani ruce, ale hlavně to holt není moje krevní skupina, i když se samozřejmě hluboce klaním před pilotním uměním těchto zmítačů :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“